Zó. in theater Meerzigt in Eastermar

Op zaterdag 24 september begint voor ons het nieuwe theaterseizoen met een try out van Zó. in Eastermar.

Eastermar, ingeklemd tussen it Wâltsje, Snakkerbuorren en De Lits. Het betreffende gebied heeft in vroegere jaren als koemarkt dienst gedaan.

En het is natuurlijk gewoon Fries voor Oostermeer.

Eastermar werd in vroeger dagen niet door rijke mensen bewoond. De inwoners kregen de scheldnaam “Broekophalder”, omdat ze nog te arm waren om bretels te kopen. Denk ik.

Dit beeld van Aizo Betten uit Warffum herinnert aan de dagen van weleer.

Tegenwoordig is het een geliefde watersportplaats met veel recreatiemogelijkheden, een tot theater omgebouwd hotel (heel goed!) en gelukkig ook weer een plaatselijke supermarkt.

Een paar jaar geleden verdween de super uit Eastermar. Maar bakker Sjouke en zijn vrouw Sippie vulden het gat in de markt. Zoon Roelof Marten bakt tegenwoordig het brood en zo liggen alle boodschappen in Eastermar toch weer 'onder één dak'.

Dit is Pat Zijlstra, experimenteel culinair deskundige. Ondanks jarenlange ervaring in de verslavingszorg is hij zijn eigen drank gaan maken. Hier schenkt hij een nog geheim recept in van blaauwe bessen likeur. Binnenkort komt het op de markt. Zelfs de naam is nog geheim, vandaar het papieren zakje om de fles...

Primeur van blaauwe bessen likeur. Heerlijk!

Meer weten? Pat en zijn vrouw Geesje hebben een  kleinschalige onderneming die zich richt op recreatie en ontspanning en is gevestigd in een karakteristieke boerderij: De Zandloper.

Met zwalkende blaauwe bessen benen bereiken we het voetbalveld van de V.V. Eastermar. Daar speelt toevallig net het eerste team tegen de jongens van de Lions 66 uit Leeuwarden. Op deze foto zie je het 12e en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd.

V.V. Eastermar wint met 12-0 van de Lions. Einde wedstrijd zou je denken, 90e minuut...

...maar nee hoor. De Lions veroorzaken toch nog een opstootje, "natrappen en direct slaan" en de scheids had geen keus: ROOD!

En Tine Hoekstra, Fashion Queen van Eastermar, begint direct na afloop van de wedstrijd de randjes bij te werken voor volgende week. Dat gebeurt met een speciale "zij-bek-knip-schaar". Overigens zat er niemand in de zaal van theater Meerzigt die de naam van dit prachtige stuk tuingereedschap kende.

 

Raimondo en Annet van café Het Breed zijn dolblij met hun dochter "Alicia", de jongste Eastermarder. Maar lang zal zij deze titel niet mogen voeren, want volgens Raimondo staan er nog een paar op knappen...

Het was een bijzonder mooie en leuke dag in Eastermar. En voor de toekomst van deze hechte gemeenschap hoeven we dus gelukkig niet te vrezen…
Meeste dank gaat uiteraard uit naar de uitbaters van het theater die ons uitgenodigd hebben om in Eastermar te komen spelen. Ze kochten een hotel en maakten daar hun gastvrije woning en theater van. En daar waar wij als artiesten maar al te vaak aangewezen zijn op pizzeria of chinees werden we in Hotel/theater Meerzigt getracteerd op een fantastisch maal. Ada schept de pompoensoep in en Heymen schenkt de wijn in. Hulde!

Ada en Heymen, gastvrouw en -heer van het bijzonder sympathieke en gastvrije theater Meerzigt. We komen graag terug.

Gelukkig was de vreugde over Zó. in Eastermar wederzijds. Kijk maar de website van Theater Meerzigt.
Oant moarn…

 

 

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. Posted 4 oktober 2011 at 01:03 | Permalink

    leuke formule;heb het program niet gezien maar snap de opzet;de mogelijkheden zijn natuurlijk legio met gebruikmaking van de soc.med.maar die zijn jullie volgens mij al lang op het spoor:interactie,dat is waar het gaat!succes en misschien tot kijk…
    pat en geesje,de zandloper.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube