Links

Links

Broek & Buuren www.broekenbuuren.nl
Het impresariaat. Hanneke van den Broek en Charon van Buuren zijn met ingang van september 2010 van start gegaan met een nieuw impresariaat: Broek & Buuren. Daar kunt u dus terecht om mij te boeken. Zowel voor de cabaretvoorstelling als voor de broodnodige schnabbels. En niet alleen voor mij kunt ze bellen. Ze doen ook Margriet Bolding, Anne Jan Toonstra, de Hyena’s, de Ministers, Cabaret Tomeloos, Lambert Jan Koops en Rutger Smoorenburg, Marco Bonissimo en… Pjotr Wiese!

Hans Lansink www.lansink.nl
Hans Lansink van het gelijknamige Theaterbureau was mijn impresario van 1992 tot en met 2011. Hulde daarvoor. Zolang heeft eigenlijk nog nooit iemand het met mij uitgehouden. Hij is gestopt per september 2011. Voor mooie schnabbels blijft hij nog wel een paar maanden bereikbaar, voordat hij gaat ‘rentenieren’ op Bonaire.

Bas Mulder www.basmulder.com
Bas heeft een studio en een eigen website. Hij maakt daar -zoals hij het zelf noemt- echte muziek met echte muzikanten op echte instrumenten.
www.noorder-muziek-instituut.nl En Bas heeft samen met een aantal collegae, waaronder Patries van Iterson (mijn zangjuf) een eigen muziekschool.

De ontwerpers van deze website:
www.compjotr.nl Ingrid Reynders, Pjotr Wiese en Fili Wiese. Zij hebben deze website ontworpen en gebouwd. En ik ben er heel erg tevreden mee. Voor meer werk van Ingrid en Pjotr kun je op de link klikken. Pjotr maakt ook de foto’s tijdens de voorstelling en stuurt deze draadloos door.
Op www.beamen.nl kun je deze paparazzie zelf inhuren voor je eigen gelegenheid.

Barokensemble De Swaen www.barokensembledeswaen.nl
Barokensemble De Swaen bestaat inmiddels niet meer, maar het was 10 jaar lang een bijzonder ensemble, bestaande uit professionele, ervaren musici, die zich haddeen gespecialiseerd in de uitvoeringspraktijk van muziek uit de zeventiende- en de eerste helft van de achttiende eeuw. Het ensemble werd opgericht in 2001, met als eerste doel een serie gratis toegankelijke concerten te starten in het centrum van Amsterdam. En dat deden ze iedere laatste zaterdag van de maand in de Evangelisch Lutherse Kerk aan de Bergweg in Hilversum en iedere laatste zondag van de maand in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui in Amsterdam. Later ook op verscheidene andere bijzondere locaties in het hele land.
Eén van de strijkers is mijn zus Margreet en één van de blazers is  Lucas van Helsdingen. Beiden speelden ze mee in het alle-hens-aan-dek-orkest in ‘ZINKT (geen zeemansliedjes)’. Lucas maakte ook deel uit van ‘Klaver Vier Kwartet’ in de voorstelling Puur Geluk.

Margreet van der Heyden www.margreet.ch
Over wat Margreet na De Swaen allemaal is gaan doen heeft ze een mooie eigen website gebouwd. Voornamelijk les geven en een flink aantal bijzondere projecten.

Noorderzon www.noorderzon.nl
Nou ja, dat spreekt dan verder voor zich lijkt me. Amuse van Dennis, droge worst en een bubbeltje als aperitief van een avondje Noorderzon. Op de site van Noorderzon het hele programma overzicht van dit Groningse festival. Het Noorderplantsoen ‘in Stad’ is ieder jaar in de laatste weken van augustus ‘the place to be’.

Cultuur met mes en vork

www.melkema.com “Cultuur met mes en vork” kon je tot voor kort een paar keer per seizoen bijwonen in “De Plaats Melkema”. Een prachtige gerestaureerde kophalsromp-boerderij in het Groningse Huizinge.
Helaas is de boerderij getroffen door aardbevingen en daardoor gesloten voor publiek. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie.

www.restaurantdeark.nl
www.janjpieterse.nl
Grondleggers van de formule van “Cultuur met mes en vork” zijn Jan J. Pieterse en Frank Huissen. Zij begonnen in 1994 in Frank’s restaurant De Ark in Haarlem. Jan heeft ook een eigen website.
www.novellaholding.nl
www.cultuurmetmesenvork.nl
Een avond “Cultuur met mes en vork” voor uw eigen bedrijf , personeelsfeest of besloten gezelschap? Novella doet de verkoop en heeft er zelfs een speciale website voor. Wel even melden, dat je via mij komt natuurlijk.

Tanneke van der Heyden www.tannekevanderheyden.nl
Mijn zus Tanneke heeft speciaal voor lezingen, congressen e.d. over autisme een liedjesprogramma samengesteld. Het heet Madeliefhebbend. Tanneke en ik begonnen ooit samen met cabaret. In 1992 wonnen we de tweede prijs en de publieksprijs op het Cameretten Festival in Rotterdam.

Jan Veldman www.janveldman.com
Vriend , collega, toneelschrijver, collega en vriend.
Theater te Water, Beukema, Kloosterboer, Het Paradijs, GELD.
Bier en Jenever, Absinth, Bianca en Bankie.
Jan heeft een mooie ‘thuispagina’. Kijk maar.

Theater te Water www.theatertewater.nl
Theater te Water is Theater te Water. Bakermat en reddingsboot. Zie ook biografie.
Zonder TtW (voor intimi) van Just Vink had ik Jan Veldman niet leren kennen. En Rob Elzenga niet. En Hans Lansink niet.
De site van Theater te Water is, net als deze, van de hand van Ingrid Reynders en Pjotr Wiese.

DJT de Reus www.djtdereus.nl
DJT de Reus staat voor Drents Jeugd Theatergezelschap. Henk de Reus is de artistiek leider. Ik heb hem ontmoet in het project Ruimtewacht. Een multi media voorstelling voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Bij toerbeurt speelden we de rol van kapitein Kurk.
Naar aanleiding daarvan vroeg Henk of ik met hem een voorstelling wilde maken over geld. Dat is gebeurd. De voorstelling heet dan ook GELD. De tekst is van Jan Veldman. Zijn link vind je hier boven.

Kapsalon Kapsoones www.kapsoones.nl
In kapsalon Kapsoones van Rense Alserda is de clip van ons liedje ‘Kabouter Kapsoones’ opgenomen. Hij draait het nummer ongeveer acht keer per dag. De kapsters worden er gek van. Maar dat kan ook komen van de rookmachine, bellenblaas en andere capriolen. Kapsoones is een kapperszaak, die gewoon niet meer gewoon is.

Sijtse Scheeringa www.sijtsescheeringa.nl
www.wiabuze.nl
www.klaasspekken.nl
www.rpmg.nl
Sijtse speelt kabouter Kapsoones in de clip. Bovendien deden we samen mee aan het programma ‘Dichter bie Grunnen’ van het Regionaal Politie Muziekcorps Groningen.
Daar doen ook Wia Buze en Klaas Spekken aan mee.

Moomba Media www.moombamedia.com
André Buurma is regisseur van TV- en videoproducties en heeft een eigen bedrijf samen met Jaap Alkema; Moomba Media. We maakten samen o.a. het programma ‘van de Partij’ voor TV Noord. Maar nog bijzonderder is zijn onzinnige gave om ieder geluid, dat ie hoort met de mond te imiteren. Donald Duck, ‘struikelen over een scheerlijn’, videogames, ringtones. Het maakt niet uit. Je hebt er niks aan, maar het is wel lachen.

Awoiska van der Molen www.awoiska.nl
Awoiska maakte de foto voor het affiche van Zitzak. Het Kruithuis in Groningen zat onder de piepschuim bolletjes.
En ze maakt nog veel meer fantastische foto’s. Kijk maar.

Grand Theatre www.grand-theatre.nl
Het Grand Theatre is gevestigd in het pand van de gelijknamige, voormalige bioscoop die in 1929 werd gebouwd. In 1977 draaide Merlijn de Tovenaar er als allerlaatste film. Drie jaar lang stond dat zinloos aangekondigd op de karakteristieke art deco gevel. In mei 1980 werd het gekraakt als een reactie op het toenmalige cultuurbeleid in de gemeente Groningen. En nu is het niet meer weg te denken uit het culturele hart van de stad.
En wat heb ik daar mee te maken? Ik speelde in een aantal Grand Theatre Producties; Graan! en Het Paradijs. En ook nog in Astaire 2.0 van de gebroeders Arling.

Dennis (Nolle) Cooking Place www.denniscookingplace.nl
Dennis is al sinds 2007 hoofdsponsor van mijn programma “Arno’s Aperitief” op het Noorderzon Festival in Groningen. Hij bereidt tijdens de voorstelling voor een volle Spiegeltent een heerlijke amuse en is daarbij nog een sympathieke side-kick ook. De rest van het jaar geeft hij fantastische kookworkshops in zijn eigen studio en verzorgt catering op maat.

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube