Arno’s Aperitief van maandag 22 augustus 2011

Hieronder een kort fotoverslag van de vijfde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2011.
Alle foto’s staan op de website van Pjotr Wiese: www.beamen.nl

Kijk ook op het blog van Noorderzonvoor actuele Noorderzon informatie.

De tent wordt in gereedheid gebracht door Nico Wijnberg (chef stroom 1), Edzo Smit (chef stroom 2) en Pieter Prins (Stagemanager Spiegeltent).

Uiteraard had chefkok en smaakmaker Dennis Nolle ook vandaag weer een heerlijke amuse op basis van een (H)eerlijk Groninger Produkt: geitenkaas!

Alweer de vijfde aflevering van het online kookprogramma “Dikkedakken met Dennis”. Geitenkaas met paneer van pistachenootjes en rode vruchten. Hieronder het filmpje. Voor het volledige recept met bereidingswijze, opmaak en presentatie kijk op: www.denniscookingplace.nl

Nynke Oele, koningin van de Speelweide

Met Razende reporter Machteld...

... en Razende Reporter Merle.

Machteld en Merle werken mee aan de Speelweide Courant, dagelijks gratis te verkrijgen op Zuid.
Meer weten: klik hier.

Bram Douwes was trouwens ook nog even op De Speelweide in het kader van Kids Literaturia. Hij las een verhaal voor van Annie MG Schmidt... en er kwam één meisje luisteren. En inderdaad, ze viel in slaap... Dat lag overigens niet aan Bram. Hij kan prachtig voorlezen (Beatrijs Schokkenbroek -productie Aperitief- geniet met volle teugen en lange halen). Het is de schuld van al die ouders die hun kinderen alleen maar voorlezen vlak voor het slapen gaan. Dan krijg je dat. "Huh, voorlezen? Oh, dan moet ik zeker slapen..." Denk ik.

Hier kun je het hele interview met Nynke, Machteld en  Merle beluisteren. Plus het verhaaltje van Bram en de tuintip van Appie Wijma: 2011-08-22-Nynke_I

Dit is Appie Wijma. Rozenkweker te Opende, Westerkwartier, Groningen.

Anne Jan Toonstra geeft zijn visie op 'Het Publiek'.

Luister hier naar zijn column (en praat er niet doorheen aub!): 2011-08-22-AnneJan

Kim Kohlmann van het NND lichtte een tipje van de sluier van Lab Dance, elke avond op de Leliesingel in het Noorderplantsoen. Eén op één dans met zeer persoonlijke benadering voor het publiek. Een dansje in de Spiegeltent zat er niet in... het geheim blijft bewaard voor de Lab Dance container. Drie minuten, twee en een halve euro... doen!

Hier staat het gesprek met Kim Kohlmann: 2011-08-22-NND

Henk de Vries prikt een breinaald door een ballon zonder dat deze knapt. Hij is onze vaste gast van Qu3. Meestal heeft hij een andere wetenschapper bij zich. Vandaag vertelde "Henk Solo" over de succesvolle wetenschapskubus op het kruispunt van Leliesingel en Kruisstraat.

Behalve de ballon had Henk ook twee mysterieuze flesjes bij zich. Ze bevatten feromonen... een flesje voor een man en een flesje voor een vrouw. Het zijn lokstoffen om mensen van het andere geslacht aan te trekken. Nou, dat willen we proberen!

Michel en Eva (beiden publiek) hebben zich vrijwillig onder de feromonen laten spuiten. Zaterdag a.s. komen ze weer in het Aperitief om verslag uit te brengen. Misschien hebben ze dan wel verkering met elkaar... cliffhangertje!

Het wetenschappelijke interview van Bram Douwes met Henk de Vries staat hier: 2011-08-22-Q3

Jaap de Graaf en Annemarie de Bie van 'Reysburo Zwaardekoper' staan op de Leliesingel met de Shakespeare Carrousel. Sonnetten, monologen en dialogen op aanvraag... Bram wil "When I most wink" en "De getemde Feeks" horen. Hij is theaterwetenschapper...

Hier kun je het horen, sonnet en dialoog van ‘Reysburo Zwaardekoper’: 2011-08-22-Shakespeare

Ik ben geen wetenschapper en kies voor "Dry the River"! Later op de avond spelen ze De Spiegeltent helemaal plat. Het publiek van het Aperitief was getuige van een schitterend voorproefje.

De geitenkaas met pistache en rood fruit van Dennis. Heerlijk!

En tot slot... Machteld en Merle nemen Arno nog een diepte-interview af. Volgens Bram was dat beloofd via twitter. Morgen te lezen in de ochtendeditie van De Speelweide Courant.

Kun je zolang niet wachten. Je kunt het interview hier ook alvast horen: 2011-08-22-Nynke_II_kids

Dat was t. Morgen zijn we er weer. Zes uur, Spiegeltent… tot dan.
Tot slot de sfeervolle afsluiting die Bram filmt als  het Aperitief net voorbij is.
http://youtu.be/4B0ONWtoZr0

 

 

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube