Arno’s Aperitief van vrijdag 19 augustus 2011

Hieronder een kort fotoverslag van de tweede aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2011.
Alle foto’s staan op de website van Pjotr Wiese: www.beamen.nl

Kijk ook op het blog van Noorderzon voor actuele Noorderzon informatie.

Vrijwilliger van de Dag "Jo" verdrijft de kwade geesten uit de tent.

Dennis Nolle met een verse schol. Daar maakt hij een heerlijke amuse van met een chutney van zilveruitjes...

Voor het volledige recept kijk je op www.denniscookingplace.nl
Daar staat ook aflevering 2 van het online kookprogramma “Dikkedakken met Dennis”. Vandaag in de hoofdrol: Bot, nee…schol. Het filmpje kun je ook hier bekijken.

Dit is Pascale van Campo uit Gent. Zij vertaalt de wensen van de zes engels sprekende regisseurs van Gob Squad naar de kinderen/acteurs van Campo.

Spencer is één van de acteurs van Campo uit Gent.

En dit is Ineke. Spencer en Ineke spelen zichzelf in een kamer van spiegels. Het publiek ziet hen wel, zij zien het publiek niet. Tijdens de voorstelling groeien ze razendsnel op. Via puberteit en adolescentie worden ze volwassen, oud en gaan uiteindelijk dood. Klinkt niet vrolijk en toch is het volgens Spencer en Ineke een hele leuke voorstelling

Luister hier naar het gesprek met Pascale, Spencer en Ineke: 2011-08-19-GobSquad

Richard Gregory van Quarentine, Salford, UK. Vorig jaar was hij ook te gast met de voorstelling Susan en Darren. De technici die bij de tournee van die voorstelling waren betrokken inspireerden Richard tot een nieuw stuk; "Entitled". Over de 'Get in' en 'Get out' van een theaterstuk. Achter ieder gezicht, achter ieder persoon gaat een wereld schuil, een verhaal dat de moeite van het vertellen waard is. Mits goed gedaan... nou, laat dan maar aan Quarantine over. Prachtig!

Hier is het gesprek met Richard Grgory te horen: 2011-08-19-Quarantine
En dit is de site van Quarantine.

Dagelijks te gast in het Aperitief; Henk de Vries van Qu3, the science kubus. Elke dag een andere wetenschapper als gast. Vandaag...

Richard Oostmeijer, vrijwilliger bij De Jonge Onderzoeker.

Meer informatie over Qu3 op www.qu3.nl

Bram Douwes, wetenschappelijk presentator in Arno's Aperitief krijgt tekst en uitleg over een apparaatje waarmee je straling kunt 'horen'... Richard heeft het uitgevonden, het is gebouwd door jongeren van DJO.

Het gesprek met Richard en Henk, geleid door Bram, staat hier: 2011-08-19-Q3

Onze eigen jonge onderzoeker Ilja Hemmen ging het ding testen. Als hij het verstopte piepende zendertje zou vinden kreeg hij een droge worst...

... en hij vond hem! Bravo.

Maike uit Amsterdam speelde in de Doofvriendelijk 100% visuele Noorderzon Quiz om vrijkaarten voor de voorstelling van Mariano Pensotti.

Haar tegenstrever was Kees uit 'Stad'.

Ondanks mijn voorkeur voor Maike en partijdig gegoochel met de puntentelling en gekleurde ballen eindigden Maike en Kees met hetzelfde aantal punten. Ze mochten samen naar de Stadsschouwburg.

Frank den Hollander, schrijver van Mussengang, verhaalt over de ontstaansgeschiedenis van het populaire stripfeuilleton, hoe het tot een theaterhit van Dastater werd en hoe het nu na tien jaar weer terug is op de planken. Alle voorstellingen zijn al uitverkocht, maar Frank onthulde in het Aperitief dat maandag bekend gemaakt zal worden dat er extra voorstellingen komen. Volg de berichtgeving in ons shownieuws.

Luister hier naar het gesprek met Frank den Hollander: 2011-08-19-Frank

Eefje (de Visser), winnares van De Grote Prijs van Nederland 2009 speelt vanavond om 20:30u in de Spiegeltent. Ze zorgde met haar band voor drie pareltjes tijdens het Aperitief.

Eefje houdt haar eigen website bij. Kijk hier… eefjedevisser.com
Op haar site staat onder andere de bijzondere clip van het nieuwe nummer ‘Hartslag’.

En daarmee zat het tweede Aperitief in De Spiegeltent erop. Hieronder een sfeerimpressie in de Spiegeltent, gemaakt door Bram Douwes direct na afloop van de show…
http://youtu.be/I1a9j9ttZ_s

Zaterdag 20 augustus om 18:00u is de volgende aflevering van Arno’s Aperitief in de Spiegeltent. Daarin o.a. Michael Helmerhorst met Rear Window, Werktheater Môi, Bennie Timmer met ‘kinderschilderen’ en muziek van Winterjong uit het Literaturia programma. Uiteraard ook weer Qu3, de Doofvriendelijke Noorderzon Quiz, Shownieuws en… een heerlijk hapje van Dennis. Graag tot dan. 

Met dank aan onze sponsors:
www.denniscookingplace.nl
www.drogeworstuutgrunnen.nl

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube