Arno’s Aperitief vrijdag 23 augustus 2013

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van de negende aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2013 in de Spiegeltent. Vrijdag 23 augustus 2013. Foto’s Pjotr Wiese

xx

Vijf minuten voor aanvang en ik ben alles kwijt. Draaiboek, crew, geheugen… t is een uitputtingsslag!

xx

Gelukkig is er een team van deskundigen dat mij op de been houdt. Naast de pedicure, de mondhygiëniste en de Thaïse masseuse zijn dat toch vooral de leden van de Aperitief crew. Zoals bijvoorbeeld Harry Voornhout. Hier schenkt hij de ‘bubbels’ in voor het publiek op de eerste avond.

xx

En datzelfde doet hij hier op dag acht. Ook voor hem is het een uitputtingsslag…

xx

Koortsachtig draaiboek-overleg. Productie assistente Lieke van der Schoot googlet, secretaris Bram Douwes dicteert en ik noteer.

xx

The Black Atlantic – Geert van der Velde

Zeven jaar geleden richtte Geert van der Velde The Black Atlantic op. Wat als een solo project begon ontaardde al snel in een geweldige band, die meer dan 100 optredens per jaar doet. Vanaf september gaat Geert echter doelbewust terug naar af. Hij werkt in ‘eenzame’ afzondering aan een solo CD en zal dit najaar weer in zijn eentje The Black Atlantic vormen.

Geert van der Velde of wel The Black Atlantic

xx

De Burgemeester van de Speelweide: Nynke Oele

Nynke is al jaren verantwoordelijk voor alle activiteiten voor de kids. De Klassiekers (zoals de pluche-beeste-parachuteer-machine) mogen terug komen. Maar ze is ook altijd op zoek naar nieuwe dingen.

xx

Ze heeft Yntze van der Spek meegenomen als voorbeeld. Bij Yntze kunnen kinderen ‘trilbeestjes’ maken. Er lopen er binnen een minuut 30 over de presentatie-desk. Bijzonder grappig.

xx

Twee trilbeestjes in gevecht om de ‘hotline’.

Luister naar: Nynke Oele en Yntze van der Spek

xx

Chris Beverwijk, tijdelijk sous-chef van Dennis Cooking Place.

Onze hoofdsponsor Dennis -Cooking Place- Nolle heeft vanavond een schnabbel in België. Maar met zijn goede vriend en collega Chris Beverwijk hebben wij een uitstekende vervanger. Hij maakt (net als Dennis) een amuse die is gebaseerd op een gerecht uit het land van herkomst van onze hoofdgast. Vandaag is dat…

xx

Gerookte makreel met een tomatensdressing! Dat is een Noors ontbijt-hapje.

xx

Want onze hoofdgast komt uit Noorwegen: Almund (spreek uit Almoen) Sjolie (spreek uit Shirley) Sveen (spreek uit Sveen).

Almund staat vanavond en morgenavond in De Spiegeltent met een soort van lezing over geluid en muziek. De kracht van muziek, die ook heel goed als wapen is in te zetten. Het publiek wordt gedurende 45 seconden blootgesteld aan een kinderliedje op 110 decibel… op z’n zachtst gezegd: ‘apart’.

xx

Almund op zijn ‘Glockenspiel’ van granaathulzen.

In gesprek met Almund Sjolie Sveen

xx

Jolien Akkermans van de Jeugd Theater School

Op Facebook stond een berichtje van Jolien “Waar moet ik mij scheren en hoe?” Ik antwoordde: “Onder de douche met een electrisch scheerapparaat”. Dat was niet gepast. Oude man maakt ranzige grapjes tegen 16 jarig meisje. Dus ik nodigde haar uit in Het Aperitief om publiekelijk mijn excuses te maken en haar de kans te geven uit te leggen wat ze eigenlijk met die vraag bedoelde… een groot deel van het publiek ging volledig mee in dit zorgvuldig door ons voorbereide toneelstukje. Haar monoloog was dan ook overtuigend. Totdat regisseuse Karin Noeken ingreep (en ook dat was voorbereid en geregisseerd).
Jolien Akkermans

xx

De impressie van Artist in Residence Ron Glasbeek.

Dat was het voor vandaag. Morgen zijn we er weer:

Het Dagblad van het Noorden schreef de volgende dag:
DvhN-za24

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube