Arno’s Aperitief vrijdag 29 augustus 2014

balk-website-aperitief

 

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van de negende aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2014 in de Spiegeltent.Vrijdag 29  augustus 2014. Foto’s Pjotr Wiese
(M
eer foto’s staan op facebook)

02-IMG_1822_PjotrWiese

Aanvang! Klokslag 18:00u

04-IMG_1825_PjotrWiese

Ron Glasbeek op de contrabas en Diederik Idema op piano. Diederik is hier eigenlijk voor het onderdeel ‘Vrijdag in de etalage’, maar is niks te beroerd om even meet te spelen bij het openingsliedje: Een Aperitief in de Spiegel, een amuse in de Spiegeltent. Welkom!

06-IMG_1819_PjotrWiese

Ron Glasbeek is behalve contrabassist ook ‘artist in residence’. Dagelijks maakt hij met contékrijt een tekening van onze muzikale gast. Vandaag ‘The Bird on The Wire’.

07-IMG_2144_PjotrWiese

Bird on the wire, gaaf bandje rond leadzangeres Rosa Ronsdorf.

08-IMG_1868_PjotrWiese

Michel Velt, kunstenaar, schilder heeft op de Lelysingel een bijzonder project gelanceerd. Door hem middels ‘action painting’ bewerkte dansers en danseressen gaan volledig uit hun bol in een peepshow achtige setting in een container.

10-IMG_1864_PjotrWiese

Ik wil ook action painting! “Het blijft er wel lang opzitten”, waarschuwt Michel.

12-IMG_1873_PjotrWiese

Chiemi Fukumori is één van de danseressen bij Michel’s ‘Club Mushka’. “Ze leeft uit haar koffer”, aldus Michel. “Is that treu, Chiemi?” “Yes, I have all my stuff plus my kitchen and my bathroom in my suitcase…” Mooi gek mens. Ga maar dansen…

14-IMG_1911_PjotrWiese

Oké….

IMG_1619_PjotrWiese
Hier een foto uit de container van Club Mushka. Chiemi in actie.

16-IMG_1951_PjotrWiese

Super Dennis. “Is t eten al klaar?” “Ja, natuurlijk!”

SuperDennisTuneKort

18-IMG_1964_PjotrWiese

Gazpacho van kersen met gemarineerde geitenkaas en waterkers. Superfood!

20-IMG_2027_PjotrWiese

Steve Rawlings. Meesterlijk! Zowel een super goede stand upper als jongleur. Hele fijne combinatie waar de tent volledig plat voor gaat.

22-IMG_2098_PjotrWiese

Anne Jan Toonstra heeft een column geschreven over Noorderzon. Eigenlijk vragen we alleen gasten, die op het Noorderzon Festival optreden en in het Noorderzon Magazine staan. Maar wat blijkt? Hij staat wel degelijk in het magazine, blz. 128, in het publiek bij de Japanse voorstelling van vorig jaar.

Door een technisch probleempje (lees: een stomme fout van mij) is er geen audio van deze aflevering van het Aperitief. Dat vind ik vooral voor Anne Jan balen, want nu moet de lezer zijn column missen. Om het goed te maken; hij leest ook wekelijks een column in het KRO programma ‘Hemelbestormers’. Kijk en luister.

24-IMG_2125_PjotrWiese

Hoi! Rein de VRies en Ritzo ten Cate van Social Labs 050 hebben tijdens het festival hun #KlaarMee kapitaal opgebouwd. Waar zijn we met z’n allen klaar mee en wat gaan we er aan doen?

Om te beginnen gaan we elkaar maar weer eens groeten op straat. Ik krijg het prototype T-shirt. “Hoi!” Social Labs is zeer actief in de social media. Volg ze daar om op de hoogte te blijven van alle community initiatieven. Facebook van Social Labs 050.

26-IMG_2131_PjotrWiese

Diederik Idema, jazz pianist en docent ‘Bij Vrijdag’. Hij biedt een gratis les aan aan degene die weet welk fragment hij voor ons op de piano speelt. Niemand in de Spiegeltent herkent “Smile” van Charlie Chaplin uit de film ‘Modern Times’. Cultuurbarbaren!

30-IMG_2159_PjotrWiese

Rosa Ronsdorf neemt de tekening van Ron in ontvangst. Hekje blij mee.

32-IMG_2189_PjotrWiese

Tja… wat zal ik er van zeggen? Cultuurbarbaren.

Terug naar de hoofdpagina van Arno’s Aperitief

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube