Arno’s Aperitief zondag 31 augustus 2014

viltje_ap_2014.indd

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van het Laatste Avondmaal (Arno’s Aperitief) op Noorderzon 2014 in de Spiegeltent. Zondag 31  augustus 2014. Foto’s Pjotr Wiese
Dennis Nolle van Dennis Cooking Place is onze chef kok, onze Super Chef Kok, want Superfood is het thema.

IMG_2919_PjotrWiese

In de sfeervolle Spiegeltent vertelt Super Chef Dennis wat we gaan eten vanavond. En dat belooft lekker te worden.

D

De laatste hand aan het voorgerecht; een tartaartje van tomaat en watermeloen met een dressing van sesam en sinaasappel. Daarbij wrongel van geitenkaas  en rucolasla.

x

Bij het Laatste Avondmaal wordt er tussen de gangen van het diner opgetreden. Uiteraard grijp ik zelf de kans om wat liedjes te zingen en onzin uit te kramen, maar als hoofdgast van de avond heb ik Inge van Callkar uitgenodigd. En daar heb ik geen spijt van. Prachtige liedjes, mooie muziek, toffe band.

vlnr Alleskunner zonder eigen website (of ik kan hem niet vinden…?) Jeroen de Jong op toetsen, Christof Bauwens op gitaar, Inge zelf, daar schuin achter Marcel Wolthof op drums en helemaal rechts Frank Fiedler op contrabas.

IMG_2944_PjotrWiese

En dan is het tijd voor het hoofdgerecht. Super Kippie noemde de chef het. En dat is het inderdaad. Soort drumstick twee punt nul. Met fijn gekruide witte rijst en quinoa en een pesto-roomsuas.

En natuurlijk is er ook aan de vegetariërs gedacht. Die krijgen een baksteen van tempé.
Nee… geintje, het heet ‘brick-deeg’, maar daar maak je dus een lekker pakketje van met tempé en groentes. En de vega’s mogen ook fijn gekruide witte rijst met quinoa en pesto-roomsaus.

b

Het aller aller leukste van zo’n band als die van Inge is dat ze echt passie hebben voor muziek. Het idee ontstaat om gezamenlijk wat te doen. Back stage wordt er kort gerepeteerd en we spelen een Gronings/Engelse versie van “Perfect Day” van Lou Reed. Ik zing het Groningse coupletje en Inge het origineel. Links voor Bas Mulder. En zo ontstaat een zeven mans gelegenheidsformatie. Fijn!

v

Ik mag zelfs het korte ‘rifje’ na het tweede refrein van ‘Perfect Day’ op viool spelen. Kijk, daar word ik nou blij van. Ook al ben ik waarschijnlijk de enige…

IMG_2941_PjotrWiese

Repetitie back stage…

IMG_3015_PjotrWiese

En dan volgt het toetje. Crème brulee met tarwegras (Superfood! Lekker en heilzaam bij rectale bloedingen… toch fijn om te weten). Daarbij (gelukkig) honing panna cotta en chocolade mousse. De vingertjes worden erbij afgelikt in de Spiegeltent.

cd

Na afloop is de CD van Inge te koop. Warme broodjes! En tijdens het Laatste Avondmaal kan men twitteren met hashtag (hekje) DCPLAM (wat staat voor ‘Dennis Cooking Place Laatste Avond Maal’). De complimenten vliegen haar (en ook Dennis overigens) om de oren. Zoek maar op Twitter bij #DCPLAM

IMG_2992_PjotrWiese

Eén meneer durft niet te twitteren. Bang dat hij in de belangstelling komt te staan. Hij laat een heel lief complimenteus briefje aan Inge bezorgen. In ruil daarvoor wordt hij flink in de belangstelling gezet en krijgt een CD met zoen van Inge.

Later blijkt dat de man op de foto niet de man is van het complimenteuze briefje. De ‘ware’  heeft waarschijnlijk in anonimiteit de CD gekocht om er thuis van te genieten. Ik wens hem er (mede namens Inge) heel veel plezier mee. De man op de foto hierboven is bij deze genomineerd voor een Icebucket Challenge. En daarmee is een einde gekomen aan het Aperitief én aan het Laatste Avondmaal op Noorderzon 2014. Volgend jaar jubileum: de vijftiende keer! Tot dan.

 

Terug naar de hoofdpagina van Arno’s Aperitief

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube