U bevindt zich hier: Oude Kerk Zoutkamp

kop-ubzh-affiche

8 november 2014
Het is een heerlijke eerlijke strenge doch rechtvaardige novemberdag, zoals alleen november die kan maken. We zij ruim op tijd in Zoutkamp en gaan dus eerst even ‘bakkie doen’ bij De Deurenloods. Alles, maar dan ook alles in Zoutkamp staat  in het teken van de scheepvaart.

xx

Anouk komt met pikheet uit de kombuis en dat is voorwaar geen smeertalie

xx

Op de voorplecht van De Deurenloods. Pjotr draait een saffie en schiet een kiekje.

xx

Binnen hangt het affiche van de voetbalwedstrijd die naast “U Bevindt Zich Hier” vandaag voor vertier moet zorgen in Zoutkamp.

Het eerste elftal van de plaatselijke VV Zeester, los geworsteld uit de fusie met Ulrum, neemt het vanmiddag op tegen TLC. Het belooft spannend te worden. Ze hebben dit seizoen nog niet één wedstrijd gewonnen. De jonkies doen het beter en spelen in het voorprogramma tegen Kids United uit de stad Groningen. Kids United, dankzij Menzis geadopteerd door FC Groningen laat jongeren met een beperking sporten.

xx

En ze dragen allemaal rugnummer 10. Want dan ben je de beste! Nummer 24 is één van de begeleiders, die bij Kids United niet langs, maar tussen de lijnen staan.

 

xx

VV Zeester scoort. Uiteindelijk wint het met 4-3 van Kids United. Althans volgens de scheidsrechter. De spelers van Kids United zijn ervan overtuigd dat het 4-4 is geworden en reizen tevreden af naar Groningen.

Wij wachten de hoofdwedstrijd van de middag niet af, want we moeten nog een rotonde aanleggen in Zoutkamp. En daarvoor moeten we eerst de stemming peilen bij de plaatselijke bevolking. Via twitter had ik Dieverdoatsie beloofd dat ik langs zou komen voor een bakje koffie en een zinvol gesprekje. En dat had ik beter niet kunnen doen. Onmiddellijk past Dieverdoatsie de openingstijden aan…

xx

Dieverdoatsie

xx

De openingstijden. Zaterdag gesloten!

Nou ja, dan maar naar Sieger Woddema. Brommers kieken. Sieger heeft me ooit een Mobylette uitgeleend voor foto’s bij een liedje in onze voorstelling. De CD die ik hem daarvoor in ruil had aangeboden moet ik na al die jaren nog steeds brengen. Daar is dit een mooi moment voor.

xx

Het Bromfietsmuseum van Sieger Woddema

xx

Helaas… ook zaterdag gesloten

Maar dit keer laat ik me niet uit het veld slaan. In een dorp ga je immers gewoon bij de mensen achterom. En Sieger woont naast de zaak. CD gebracht en praatje gemaakt. Hij weet niks van een mogelijke rotonde in Zoutkamp. En hij heeft helaas voor vanavond al andere afspraken.

IMG_5175

Sieger bij de achterdeur

En hier nog effe twee foto’s die we destijds gemaakt hebben voor bij het liedje ‘De Mobylette’.
Tekst van Jan Veldman  op het nummer La Bicyclette van Yves Montand.

IMG_9984
02-mobylete-regenboog

Na Sieger gaan we naar het Vlaggenschip van Zoutkamp; het Visserijmuseum!

xx

Je raadt het al…


En zo worden we dus door die Zoltkamper Schelleviskoppen min of meer gedwongen om al vroeg aan het oorlam te gaan. Gelukkig is er daar een meisje loos dat wij inmiddels hebben leren kennen.

xx

Vanochtend zat ik hier in het zonnetje aan de koffie, nu serveert Anouk een koud biertje. Pjotr draait een sjekkie en neemt een foto.

‘s Avonds in De Oude Kerk in Zoutkamp vertel ik de stoere verhalen van overdag. Pjotr laat er de foto’s bij zien. En Bas en ik zingen daarnaast ook nog eens een stuk of tien (nieuwe) liedjes. En daar kan men in Zoutkamp gelukkig om lachen.

xx

Op de achtergrond zie je het orgel van de Oude Kerk in Zoutkamp. Bas kan het niet laten… en ik heb sinds vandaag een Drone. Deze schitterende beelden wil ik je niet onthouden.


Dank je wel Ingrid en de andere commissieleden van de Oude Kerk. Behouden vaart!

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube