Zó. in theater Parnassos in Utrecht

Vrijdag 12 oktober staan we met Zó. in Utrecht. Eigenlijk al voor de tweede keer, want de allereerste prille poging van Zó. vond plaats in het legendarische theater Schiller. Voorheen speelden we vaak in het Werftheater aan de Oude Gracht. Nu dan voor het eerst in Parnassos! Hooggespannen verwachtingen!

Kijk eens aan, wat een ontvangst! David van Parnassos zet net het affiche buiten als wij aankomen.

En Chantal staat al op de steiger om het licht in te hangen.

Chantal is overigens niet alleen theatertechnicus. Ze heeft de opleiding diermanagement gedaan (“Artiesten zijn eigenlijk net beesten”) en bespeelt een bijzonder middeleeuws instrument…  de hurdy gurdy. En dan noemt ze zich Chantel.

En dit is de lunch van Chantal. Maar deze banaan bevindt zich op verboden terrein. Zoals het een studententheater betaamt zijn er lekker veel bordjes en opgehangen briefjes.

Deze mag er ook zijn. Zit op de vleugel en 's avonds werd ons verteld dat de pianostemmer het heeft opgeplakt. Lekker met plakband op de lak van het instrument. Dat mag wel, maar... "markeringen op de snaren!" Laat de stemmer het niet merken. Oxidatie én roest krijg je ervan!

Ze houden in Utrecht sowieso van leuke opschriften...

Is dit nou Bar-le-Duc of niet?

En wat te denken van deze...

... ergens moeten ...

... beginnen... en dan volgt een hele lange, hele mooie tekst langs de rand van de Oude Gracht.

Een gedicht voor de toekomst groeit in de stenen van de straten in het centrum van Utrecht. Eén karakter per steen, één steen per week…
Meer weten? Op “De letters van Utrecht” vind je een toelichting op het poëzie-project.

Niemand thuis...

Aan de voet van de Dom zou een typische Utrechtse kruidenbitter te koop zijn was mij beloofd door vriendelijke mensen via de social media. “Waar vind ik een lekker Utrechts drankje voor bij mijn Groningse Droge Worst?” was de vraag die ik op Twitter en Facebook had laten rouleren.

Aardig meisje van de V.V.V. en de Domtoren-winkel heeft wel Paulusbier, maar stuurt ons voor de Oude Gracht Kruidenbitter "Baliekluiver" naar de rondvaartboot... "maak een rondvaart en koop aan boord een kruikje".

Klokslag vijf uur bij de rondvaartboot...

... net te laat. Hij vertrekt op het moment dat wij de trap af rennen; 17:01 uur.

Maar gelukkig heeft de jongen in het kassahokje van rederij 'Schuttevear' het drankje ook te koop. Twee soorten zelfs! Het belooft een dolle avond te worden.

Jans (lang niet gezien) zit in de zaal en is niet te beroerd om de Baliekluiver in te schenken en rond te delen. Goed spul! Bas heeft er al zin in...

Zó. Al met al weer een mooie dag dus. En niet in de laatste plaats dankzij Hadassa, die na haar werk in broodjeshuis en cateringbedrijf  ‘Uitdekunst’ (Oude Gracht 277) onze gids was in de Domstad. Dank je wel lieve Hadassa!

Hadassa met het schort nog voor. "Uitdekunst!" Een aanrader. En hofleverancier van de nabij gelegen poptempel Tivoli.

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube