Puur Geluk in Gemert

Vrijdag 22 oktober speelden we ‘Puur Geluk’ in de Eendracht in Gemert. ‘De Eendracht’ is absoluut een Cultuurtempel in het Brabantse Land. De weg er naar toe (vanuit Groningen) is een hel, maar eenmaal daar is het feest. Laat ik vooraan beginnen; de weg erheen…

Het lijkt de randstad wel. Remlichten, knipperlichten, borden met '50' en paniek... het is een beetje druk. En we zijn nog niet bij Assen.

En jawel... file, file en nog eens file.

Ha ha... 90! We waren blij als we de 50 haalden. En wat doet die vrachtwagen daar?!?

Geen commentaar.

Stoomvorming! Inderdaad, uit onze oren! Het moet nu echt niet gekker worden.

Toch wel, het werd nog gekker! Gelderse omleiding...

Eindelijk; Brabant. Wat een welkom! Kut! Moet een Boschenaar geweest zijn.

We zijn er; Gimmert! 9 oktober bierfeest, een aantal familievoorstellingen, 10 oktober iets onleesbaars en dan was er nog precies een blauw bordje over om 'Puur geluk' aan te kondigen. Maar ja... ze zullen gedacht hebben; "Cabaret? Altijd uitverkocht!"

Kijk aan, ons team; links op de voorgrond Nico, onze eigen chef techniek. Aan het hoofd Marijn, chef techniek van de Eendracht, één bonk Brabantse gezelligheid en hartelijkheid. Naast hem Wouter, toppertje. En rechts vooraan Pjotr, die bijna nooit op de foto staat omdat hij ze altijd neemt. Deze heb ik voor de verandering gemaakt.

De technische mannen gaan aan het werk, Pjotr en ik doen een rondje door het dorp. We willen onder andere een staatslot kopen. Recht tegenover de Eendracht staat de Peelwipper, Brabants lekkerste. Gezellig dacht ik, een bordeel, maar het bleek een likeurtje. Ook gezellig.

Wat verderop de walnotenboom van Ko van Zeeland. Hij heeft een reactie geplaatst onder dit bericht. Dank daarvoor.

En dit zijn de walnoten. Het buurmeisje van Ko had gevraagd of ze de noten mocht rapen. "Tuurlijk", zei Ko. Buurmeisje verkocht ze vervolgens voor 50 cent per zakje. Heel slim. En heel lekker.

Bij Bakkerij Slegers haalden we een andere specialiteit van de regio: anijskrollen met speculaas. Het ging erin als koek.

Rooijakkers uit Gemert maakt niet alleen zeer robuuste bankjes en picknicktafels, ze zijn ook nog eens junks-werend. Hier kun je niet effe lekker op gaan liggen. "Nee", wist iemand in de zaal 's avonds "die balkjes zijn om ons Peelwippertje op te zetten."

En hier is die zaal. Zeer slecht gevuld. Dat was jammer en het speet Ad Panhuizen van de Eendracht oprecht, maar hij had er alles aan gedaan. Bijna 1000 emails, mooi stuk in het Gemerts Nieuwsblad... het heeft niet mogen baten. Het lijken er overigens minder dan er daadwerkelijk waren, want een aantal mensen had zijn/haar hand opgestoken en die zijn er door Pjotr uitgefotoshopt. Oeps, eentje vergeten. Helemaal rechts bovenin zitten trouwens nog Inge en Johan. Al met al een man of dertig.

Maar ieder nadeel heb zijn voordeel: we hoeven de jackpot op 10 november ook maar met 30 man te delen! Touringcar van Groningen naar Gemert en dan met zijn allen naar Den Haag om die 14,6 miljoen op te halen. Lotnummer HO 062813. Op 11 november zet ik de uitslag hieronder.

Tot slot een woord van dank aan iedereen van de Eendracht voor de geweldige ontvangst, de bijzonder prettige dag en de heerlijke avond. Het was Puur genieten. En ja… Brabantse nachten zijn lang. Zeker als je nog terug naar Groningen moet.

Nagekomen bericht: We hadden prijs! Tien euro is gevallen op eindcijfer 3. Wat zullen we daar eens mee gaan doen? t Is ongeveer 30 cent de man. Roept u maar.

This entry was posted in Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

3 Comments

 1. Ko van Zeeland
  Posted 23 oktober 2010 at 19:11 | Permalink

  Wat nou, je krijgt het publiek wat je verdient?
  Absoluut niet wat het aantal betreft.
  Dan had de zaal afgeladen vol mogen zitten.

  Ik vond het geweldig. Zelden een zo mooie combinatie van mooie, gevoelige chansons en grappige verhalen en contact met de zaal. Wauw!

  En ik was natuurlijk aangenaam verrast toen ik de foto’s van de notenboom en de zakjes met walnoten (onze) zag staan…

  Als je weer in de buurt komt, ga ik je weer bekijken en beluisteren!

  Gr,

  Ko van Zeeland

 2. nelly van de laar
  Posted 24 oktober 2010 at 11:56 | Permalink

  de voorstelling was prachtig geweldige avond gehad waar kan ik de fotos vinden?
  tot de volgende keer ben ik er zeker weer om nog een keer een bordje soep met je te eten net als in 1997 heel veel succes met je voorstelingen

  groetjes nelly

 3. Nelly van de Laar
  Posted 19 november 2010 at 22:43 | Permalink

  Toch jammer dat het geen drieduizend euro is. Aangezien ik een topavond heb gehad (die ik voor geen geld had willen missen), schenk ik jou die dertig cent. Maar niet in een keer opmaken!
  Tot volgend jaar

  groetjes, Nelly

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube