Puur Geluk in Gouda

Vrijdag 5 november stonden we met Puur Geluk in de Goudse schouwburg:

Bijzonder sympathieke ontvangst, de mogelijkheid om mee te lunchen voor 1,80 euro, prima koffie, ontzettende vriendelijke behulpzame en gedegen technici en een prachtige kleine zaal. Ook een prachtige grote zaal, maar daar stonden wij niet. Daar stond “je Anne” met oa Thom Hoffman. Gezellige drukte in de kleedkamer-catacomben, gezamenlijke zoektocht naar de artiestenfoyer en hilariteit over de gevoeligheid van het onderwerp van de musical “Je Anne”. Onze violist zat op het toilet, iemand uit de cast van ‘Anne’ wilde dat ook en probeerde de deur. “Bezet!” riep Stijn en daarna “sorry, zo bedoelde ik het niet”.

Anne Frank de musical in de Grote zaal. Wij in het achterhuis...

Decor van 'je Anne' gefotografeerd vanaf het tweede balkon.

De kleine zaal, gefotografeerd vanaf het podium. Eén van de best klinkende kleine zalen van t land. Op de lege stoelen zaten mensen die niet op internet gezet wilden worden. Zij staken hun hand op om dat aan te geven. Die heeft Pjotr er uit ge-foto-shopt... hij is er links een paar vergeten. Sorry.

Ik had weer problemen met mijn Vodafone-dongeltje, belde met de helpdesk en zei "ik ben cabaretier". Dat hielp! Geen wachttijd, probleem binnen een minuut gedetecteerd en bij de Vodafonewinkel in Gouda kon ik een nieuwe simkaart voor mijn dongeltje halen. Super service van zeer vriendelijke en behulpzame Jade en Patrick. Dank.

Vodafone. Hoofdsponsor in Gouda?!?

...

Stadhuis van Gouda. Ik was op zoek naar een mooie vertel-stoel en dacht aan de stoel van de burgemeester. Maar dat ging niet door.

Het werd deze; de stoel van John Kraaijkamp sr. in 'Visiting Mr. Green'. Na de laatste voorstelling in 2000 (2001?) bleef de stoel achter in de artiestenfoyer van de Goudse schouwburg. Later verhuisde hij naar de zolder onder het derde balkon, naast de rollen van de electrische trekkenwand.

Dat is hier. Op de rollen links de kabels van de electrische trekkenwand van de grote zaal. Waar Anne Frank stond dus. In de stoel John, technicus van de Goudse schouwburg. Niet John Kraaijkamp dus. Die is 85 en woont in het Rosa Spierhuis.

John Kraaijkamp 85 jaar, april 2010, klik hier.

En dit is het lot dat ons op 10 november zal treffen met... volg de berichtgeving. Uitslag op 10 november.

We hebben prijs! Tien euro is gevallen op eindcijfer 3. Wat zullen we daar eens mee gaan doen? Suggesties zijn welkom.

This entry was posted in Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments