Arno’s Aperitief van dinsdag 23 augustus 2011

Hieronder een kort fotoverslag van de zesde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2011.
Alle foto’s staan op de website van Pjotr Wiese: www.beamen.nl

Kijk ook op het blog van Noorderzon voor actuele Noorderzon informatie.

Dennis Nolle, smaakmaker van de Hoofdstad van de Smaak, chefkok en hoofdsponsor van het Aperitief maakt vandaag makreelrillettes met Grunneger Kouk.

'Dikkedakken met Dennis' LIVE in De spiegeltent. Arno heeft een hele luxe noga-noten-honing-koek van Knol's koek meegenomen en Bram heeft een hele simpele...

Welke koek zal Dennis kiezen? Dat kun je zien in het spannende online kookprogramma op de website van Dennis Cooking Place: www.denniscookingplace.nl
Daar staat ook het volledige recept, de bereiding en de opmaak en presentatie van alle gerechten.
Hieronder -ook leuk-  alleen het filmpje. Aflevering zes van “Dikkedakken met Dennis”.

Arno wordt door Casper Reinink in de mobiele badkuip van "Vespaqua" geholpen. In alle hectiek en drukte van het festival is het heerlijk om af en toe even een ontspannen bad te kunnen nemen en ondertussen een ritje te maken door de mooie natuur in en om het Noorderplantsoen...

Daan Soer geeft tekst en uitleg over dit bijzondere project. Duurzaam en toch luxe. Casper en Daan reizen er de grote festivals mee af. Op Lowlands was het een groot succes... maar daar waren dan ook geen douches. In Groningen moet men er vooralsnog even aan wennen.

Hier de tekst en uitleg van Daan Soer in klinkklare audio: 2011-08-23-Vespaqua

Lisa, zangeres van 9Bach uit Wales, zingt de prachtige oude Volksliedjes van Wales in een modern jasje. Kippenvel! En als ze het Welsh alfabet opdreunt is het nog lachen ook!

9Bach 'Messed up Welsh folksongs by aging cainers'

Martin van 9Bach -geheel links- verzorgt de tweets van 9Bach. Erg leuk. Check and follow!  Twitter.com/9Bach

Julien Fournet aan tafel in het Aperitief samen met zijn compagnon...

...Antoine Defoort. Hij speelt Michael Jackson op de neusfluit. Fransen en humor gaan eigenlijk niet samen volgens festival directeur Mark Yeoman, zelf Brit. Antoine en Julien zijn daar "en principe" mee "d'accord" en daarom noemen ze zichzelf liever Belgen.

Interview over “Cheval” van Antoine Defoort en Julien Fournet: 2011-08-23-Antoine_defoort
Meer over “Cheval”.

Wetenschappelijk onderlegd presentator Bram Douwes en zijn assistent/amanuensis Arno van der Heyden praten met Ad van den Berg, astrofysicus van het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI). In het kader van Qu3 staat er een 'Nevelkamer" in De Spiegeltent, waarin je kan waarnemen dat we op aarde voortdurend worden aangevallen door "kleine deeltjes" uit de ruimte.

De Nevelkamer, close gefotografeerd door Pjotr Wiese. De witte streep is het gevolg van de botsing tussen een 'klein deeltje' en de alcohol in de nevelkamer...

Zoiets… luister hier maar hoe het precies zit: 2011-08-23-Q3

Ad van den Berg

Harm Naaijer van 'Het Theater van de Smaak'. Speltpannenkoeken bakken op de speelweide. Niet alleen voor de lol. Harm trekt de wereld door met zijn "Pannenkoeken-ufo"om mensen bewust te maken van het voedsel dat ze eten. Waar komt het vandaan? Hoe belastend is het voor het milieu? Het roer moet om! Een bevlogen man.

Luister maar: 2011-08-23-Harm_deNaayer

De UFO van Het Theater van de Smaak.

Bram Douwes laat zich het hapje van Dennis met duurzaam streekproduct Groninger koek prima smaken. "Makreelrillettes met Grunneger kouk, hoe kom je er op? Heerlijk!"' aldus een hevig geëmotioneerde Douwes.

Luister hier naar dit aangrijpende fragment: 2011-08-23-Dennis_II

Woensdag 24 augustus is er weer een aflevering van Arno’s Aperitief.
Spiegeltent
18:00 – 19:00 uur

http://youtu.be/WbnSIgJ3nss

 

 

 

 

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube