Arno’s Aperitief van woensdag 24 augustus 2011

Hieronder een kort fotoverslag van de zevende aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2011.
Alle foto’s staan op de website van Pjotr Wiese: www.beamen.nl

Kijk ook op het blog van Noorderzon voor actuele Noorderzon informatie.

Het terras voor de Spiegeltent in het Noorderplantsoen van Groningen, ongeveer anderhalf uur voor aanvang van het Aperitief. Binnen is Circus Cantina aan het repeteren. Wij bereiden ons voor, buiten onder een parasol. En waarom zijn die dingen er ook alweer neer gezet...? Wat een ellende!

Binnen is het gelukkig warm en droog. Dennis Nolle, smaakmaker en chefkok, geeft uitleg over de sushi die hij gaat maken met o.a. Carpaccio van Gronings weiderund...

De eerste sushi gaat Hiroaki Umeda, japanse choreograaf en danser. Je ziet aan zijn gezicht dat hij truffelolie en gebakken (nota bene gebakken!) carpaccio in zijn nationale volkshapje amper kan waarderen. Maar ze blijven altijd beleefd, die Japanners. "You like it?" "Yes... yes... sort of...". Afijn, hij is hier ook niet om te eten, maar om te dansen. Donderdag25, vrijdag 26 en zaterdag 27 is hij één van de hoofdacts van het festival. Romeotent, 21:00u. En er zijn nog kaartjes.

Hier het gesprek (met volle mond) in het Aperitief: 2011-08-24-hiroaki-umeda
Hier meer informatie over Hiroaki en zijn gezelschap S-20: hiroakiumeda.com

Bij het publiek ging de sushi er wel goed in. Hier staat Dennis op het punt weer een Hosomaki sushi rol te maken.Een enkele vegetariër peuterde de carpaccio van het Gronings weiderund eruit. En dat terwijl Dennis altijd rekening houdt met de vega-mede-mens.Gewoon effe vragen. Dan gaat er een worteltje in de sushi.

Kijk voor aflevering zeven van “Dikkedakken met Dennis” op de website van Dennis Cooking Place: www.denniscookingplace.nl
Daar staat ook het volledige recept, de bereiding en de opmaak en presentatie van alle gerechten.
Hieronder alleen het filmpje. Aflevering zeven van “Dikkedakken met Dennis”.

De Russische Galina van het Dream Team in de Opheliatent (in de volksmond Ikea-tent).

Sonny Hayes, de andere helft van het Dream Team. Volgens het Dagblad van het Noorden een hilarische voorstelling. Donderdag 25 augustus nog te zien om 19:30u en om 21:45u in De Ikea Tent.

Het gesprekje met Galina en Sonny Hayes kun je hier terugluisteren: 2011-08-24-galina-sonny-hayes
Op hun eigen magic website staat nog veel meer over het Dream Team: galinamagic.com

Dit zijn Janne (viool), Jak (bas) en Bardt (gitaar) van "BIrd". Met noodweer en al van Eindhoven naar Groningen gekomen om op te treden in de huiskamer concert serie va HAM Radio Communications. En hier inDe Spiegeltent dus alvast een voorproefje in het Aperitief.

HAM Radio Communications organiseert elke avond concert in de knusse huiskamer aan de Leliesingel op het festivalterrein. Op hun eigen site is daar alles over te vinden.

De Visie van Anne Jan Toonstra... op verzoek van het Aperitief leest Anne Jan vijf maal een eigenzinnige column over Noorderzon voor in het Aperitief. Van verboden woorden als 'gras', 'glas', 'slechte voorstelling' en .... 'Het Noorderzonpubliek' trekt hij zich weinig aan. Luister maar... zaterdag 28 augustus is hij er weer voor zijn laatste bijdrage van dit jaar.

Hier  de column van Anne Jan Toonstra: 2011-08-24-AnneJan

Gijs Verdoes Klein is als wetenschapper vooral geïnteresseerd in de leegte van het heelal. De meesten verdiepen zich in de sterren en planeten, hij in De Ruimte er omheen.

En er is een hoop ruimte. Om dat met een eenvoudig edoch wel degelijk wetenschappelijk experiment duidelijk te maken gaan Qu3 presentator Bram Douwes, Gijs zelf en amanuensis Arno van der Heyden naar buiten, waar het overigens inmiddels -gelukkig- droog is.Bram en Gijs staan hier op een meter van elkaar en verbeelden aarde (doperwt) en maan (banaan -uit verhouding-).

Amanuensis Arno is het zonnetje (strandbal) in dit experiment. Hij staat ongeveer zestig meter verderop. De rest is van de ruimte is leeg. Duidelijk?

Om de wetenschappelijk toegankelijke theorie van Gijs Verdoes Klein en het gezwets in de ruimte van Bram Douwes  beter te kunnen begrijpen kun je  hier beluisteren naar het Qu3 fragment uit het Aperitief: 2011-08-24-Q3

Joost Maaskant staat in het prinsentheater met een voorstelling vol hoge risico's en een onvermijdelijke climax... Zelf omschreef hij het als een soort "Ramptoerisme plus".

Hier staat het gesprek van Arno met Joost Maaskant: 2011-08-24-Joost_Maaskant

En Dennis snijdt maar weer eens een rol hosomaki Sushi aan.

Donderdag 25 augustus om 18:00 uur is er weer een Aperitief in De spiegeltent. Daarin zijn te gast “Gert en Gerda” van de ‘Eerste Hulp Bij Noorderzon’; Tjerk de Ridder van ‘Trekhaak gezocht’; Gijs van Veldhuizen met een hippe muzikale twitter module; Daan Frumeau, een dove danser die de voorstelling Hunger van Random Collision op doofvriendelijkheid komt beoordelen; GuusGuus Bousema, de dove quizwinnaar van vorige week donderdag is naar Circus Cantina geweest en vertelt daarover en dankzij de tolken gebarentaal Arie Terpstra en Sylvia Bouwman is deze aflevering van het Aperitief weer 100% Doofvriendelijk.

http://youtu.be/D2JyEbSw66g

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube