Arno’s Aperitief van donderdag 25 augustus 2011

Hieronder een kort fotoverslag van de achtste aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2011.
Alle foto’s staan op de website van Pjotr Wiese: www.beamen.nl

Kijk ook op het blog van Noorderzon voor actuele Noorderzon informatie.

Dennis Nolle heeft speciaal voor deze doofvriendelijk aflevering van het Aperitief "HARDER" meegenomen. Het beest zal gefileerd worden en opgediend met een kreeftenbisque en lamsoor. Wat...? LAMSOOR! "En dan kijkt ie je met zo'n liefdevol scheef koppie aan..."

“Dikkedakken met Dennis” dus. En ook van dit recept staat een filmpje met recept, bereiding, opmaak en presentatie op de site van Dennis; www.denniscookingplace.nl
Hieronder alleen het filmpje. “Dikkedakken met Dennis” deel 8 van het het online kookprogramma.

 

Guus Bousema is doof, maar geniet daarom niet minder van Noorderzon. Niet van alle voorstellingen, maar een aantal ervan is speciaal 'Doofvriendelijk'. Hij is als winnaar van de Quiz in het Aperitief van vorige week naar Circus Cantina geweest. En die voorstelling kan je als niet-horende uitstekend volgen. Tot en met de naakte man die iets tevoorschijn toverde...

Daan Frumeau is ook doof. Maar bovenal is hij danaser. Muziek hoort hij niet. Het gaat Daan puur om de schoonheid van de beweging. Zware bastonen voelt hij overigens. Hij is naar 'Hunger' van dansgezelschap 'Random Collision' geweest (collegialiteit zeg maar). Volgens het festival magazine niet een speciaal doofvriendelijke voorstelling. Volgens Daan wel.

Anja Nutters is één van de initiatiefnemers van het 'Doofvriendelijke' fetsival. Dit jaar was een mooie pilot. Volgend jaar wil ze nog meer doofvriendelijk 'oormerkjes' in het Noorderzon magazine. De dove Groninges hebben onderling een uitstekend netwerk via de social media en hun eigen dovenclubhuis. Doofvriendelijke voorstellingen worden dan ook snel aan elkaar gemeld.

Sylvia Bouwman is tolk gebarentaal. Zij zorgt ervoor dat dit Aperitief voor de aanwezige doven in de Spiegeltent goed te volgen is.

Dat doet ze samen met Arie Terpstra die onder andere de troonrede tolkt in gebarentaal. Onwaarschijnlijk snel. Arno en Bram konden praten zo snel als ze wilden. Arie volgde met gemak. Volgend jaar alle afleveringen van Arno's Aperitief doofvriendelijk...?

Luister hier naar het hele gesprek : 2011-08-25-Doofvriendelijk-Groningen
En kijk hier naar een verslag van Noorderzon op Stichting Clubhuis Doven Groningen met daarin een interview met Arno na afloop van het Aperitief buiten de Spiegeltent:

(Nee, daar zit geen geluid bij uiteraard)
Meer weten? Hier is de website van Stichting Clubhuis Doven in Groningen.

Gevonden voor de Spiegeltent. Af te halen tussen 18:00 en 19:00u in ruil voor het Memory-spel-blokje met lieveheersbeestje, want die zijn wij kwijt.

Audiogijs (van Veldhuizen) heeft een 'Twittertafel' op de Speelweide staan, waar tweets met #nzon11 worden omgezet in muziek door een groot mysterieus apparaat; de Tjilpe!

En dat klinkt zo: 2011-08-25-Gijs_v_Veldhuizen

Cedarwell from Wisconsin (The Badgerstate of the USA) is 'artist in residence' bij HAM Radio Communications huiskamerconcerten aan de Leliesingel. Wij van het Aperitief mogen hem een uurtje lenen. Dank aan HAM radio's geert van de Velde en Wouter de Boer. Citaat van Cedarwell als hij om 18:58u zijn laatste nummer inzet: "I haven't got a clue where I am and what's happening in here, but I think it's fun."

Gerda van de Eerste Hulp Bij Noorderzon. Na acht dagen festival raken de meeste bezoekers volledig gestressed en weten niet meer wat ze moeten doen en waar ze naar toe moeten. De EHBN weet raad; "je hoeft niet naar Noorderzon...t wordt vaak zo dwangmatig"

Gert van de EHBN geeft tips: "Als je weer eens een drenkeling ontmoet (dat is een vage bekende die je één keer per jaar tegen komt op Noorderzon en die zich als een bumperklever aan je vast klampt) gebruik dan de 'Reddingsgreep'.

Omdat niemand snapt wat dat is geven Gert en Gerda (aka Frank den Hollander en Alina Kiers) een korte demonstratie.

Luister hier naar de tips van Gert en Gerda van de EHBN: 2011-08-25-Gert_en_Gerda

Ynze van der Spek is 'Proefjesmeester'. Hij vindt uit en bouwt, dikwijls samen met kinderen. Een stofzuiger eenvoudig ombouwen tot 'Zuigfluit' is al leuk, maar er een eierkanon van maken is nog leuker...

Bram 'Ghostbuster' Douwes (eigenlijk ook nog een kind) laat zich deze kans niet ontnemen en jaagt alle spoken de tent uit...

Luister hier naar het huiveringwekkende relaas van Proefjesmeester Ynze en Ghostbuster Bram: 2011-08-25-Q3

Tjerk Ridder reisde van Utrecht naar Istanbul. Op zich niet zo bijzonder, maar wel als je dat met een caravan doe zónder auto... liftend met metgezel Peter Bijl en ruwharige teckel Dachs maakte hij een avontuur vol bijzondere ontmoetingen en belevenissen. Motto: "Je hebt anderen nodig om verder te komen" . Hij heeft er een boek van gemaakt, een film en een theatervoorstelling. Te zien om Noorderzon aan de Leliesingel. Hond Dachs gaat er uiteindelijk met het piepballetje van de Noorderzonquiz vandoor.

Luister hier naar Tjerk: 2011-08-25-Tjerk-Ridder
Alles over zijn bijzondere avontuur “Trekhaak gezocht” op de website.

Dennis is door het hoofd stroom de tent uit gezet, want zijn mobiele keuken verzorgde storing op de geluidsinstallatie... 'de harder met kreeftenbisque en lamsoor' wordt zodoende op het terras geserveerd. Gelukkig nog net voor de hoosbui die even later het Noorderplantsoen zal teisteren.

Vrijdag 26 augustus is er weer een Aperitief om 18:00 uur in De Spiegeltent. Daarin zijn te gast:
Compagnie Frieda (poëtisch poppentheater), Maria Jerez (zoekt op humoristische wijze de grenzen van het theater),  Frank Schaap komt praten over zijn project op de vijver van het Noorderplantsoen en brengt megabellenblazer Frank van der Kamp mee. In het wetenschappelijk item van Science kubus Q3 is te gast Bart van der Laar van de RUG over spiegelneuronen, Bianca Rekker van Stichting Stiel is er vanwege de fototentoonstelling “Ik ben goud” in het kader van het Jaar van de Vrijwilliger. En er is muziek van September Leaves… allemaal in exact 1 uur Aperitief.

http://youtu.be/cmsZTc2bM_U

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. Posted 26 augustus 2011 at 11:18 | Permalink

    Het was heel erg leuk, erg gelachen! Arno is scherp en grappig. En de gasten waren interessant. Zou er vanavond graag weer naartoe gaan! PS Kan die hond van Tjerk Ridder geen side kick worden, naast Bram uiteraard?

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube