Arno’s Aperitief maandag 25 augustus 2014

balk-website-aperitief

 Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van de vijfde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2014 in de Spiegeltent. Maandag 25 augustus 2014. Foto’s Pjotr Wiese
(
Alle foto’s staan op facebook)

02-IMG_9545_PjotrWiese

De dag begint traditiegetrouw bij Elmer’s in de Nieuwe Ebbingestraat. Ze zijn op maandag gesloten, maar Elmer (de directeur) en Monique (zijn moeder) zetten een tafeltje voor ons buiten. Cappuccino en Superfood Yoghurt. We kunnen er weer een dag tegenaan!

Het (bijna) voltallige personeel van Elmer’s was bovendien aanwezig in De Spiegeltent. Ik heb ze toegezongen:
“Elke maandag is Elmer’s gesloten
Maar toch zaten wij op het terras
Waar wij van cappuccino’s genoten
En van yoghurt wat superfood was”

Bij aankomst in de Spiegeltent is de Crew de stoelen aan het klaarzetten.
We kijken even aar de beelden…

04-IMG_0023_PjotrWiese

Gastoptreden vanavond van Swinder. Erg fijne band rond frontman Bas Schröder. Ze staan op Noorderzon met hun audio-fietstoer. In principe uitverkocht, maar wellicht komen er extra kaarten.

Swinder.
Nog op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus. Om 16:00u en om 19:00u.

06-IMG_0027_PjotrWiese

Gerard  (spreek uit: Zjéraaaar) Schiphorst van Objecten theater TAMTAM.

08-IMG_0028_PjotrWiese

En de vrouw van Zjéraaar (al bijna 35 jaar), Marije (spreek uit: Marije) van der Sande. Waardeloze vindsels, geplukt van straathoeken, veranderen onder de camera van TAMTAM in talentvolle acteurs.  TAMTAM bestaat volgende week 35 jaar. Vlak daarna vertrekken Gérard en Marije naar Maleisië.

Tam Tam

10-IMG_0046_PjotrWiese

Deze oude troep bijvoorbeeld verandert onder de handen van Gérard en Marije in…

xx

…een meisje (met een schots geruit rokje aan) en haar hond.

uu

Chef kok en hoofdsponsor van het Aperitief ‘Super Dennis Nolle’ serveert vandaag een superkippie. Met mango en cocos. Super lekker!

SuperDennis
Alle recepten van de gerechtjes die Dennis op Noorderzon maakt staan ook op zijn website: Dennis Cooking Place. Daar kun je ook terecht voor kooklessen en/of catering.

16-IMG_0058_PjotrWiese

oo

En zo snij je een mango in blokjes! Wil je dat ook leren? Nou, dan kun je dus bij Dennis terecht. Zie de link hierboven.

18-IMG_0091_PjotrWiese

Robert Brouwer. Na jaren lang hoofdzakelijk cabaretvoorstellingen voor jongeren te hebben gemaakt is hij terug met een voorstelling, waar ook volwassenen van mogen genieten. De Expeditie naar Mars. We wanen ons met z’n allen in een Oud Hollandsche huiskamer in 1950, gekluisterd aan de radio, luisterend naar een hoorspel…

Robert Brouwer Interview
Robert Brouwer Hoorspel

Robert speelt behalve de ‘Gerauschmacher’ in de hoorspelstudio ook nog eens de acteur die effe niet is op komen draven… chaos dus! Hij stond vanavond voor het laatst op Noorderzon, maar op zijn website zie je waar hij nog meer te bewonderen is.

IMG_0164_PjotrWiese

Oud Chileens gebruik: als je iemand voor het eerst van je leven ontmoet? Zoenen! Gelukkig was Geert Oude Weernink (de regisseur) op de hoogte van de traditie en toeterde deze informatie in mijn oortje vlak voordat Ebana Garin en Camilla Karl naar de interviewtafel kwamen. Nou ja… direct gezellig. Bram blijft niet achter.

20-IMG_0168_PjotrWiese

Ebana Garin (artistiek leidster, actrice en danseres) van La Clinica

22-IMG_0169_PjotrWiese

Camilla Karl (artistiek leidster, danseres en actrice) van La Clina

‘Cuerpo Indisciplinado’ (onwillig lichaam) heet de voorstelling van La Clinica. We verzamelen op de Visserbrug morgen om 21:00u. Woensdag en donderdag zowel om 19:30 als 21:00u. En dan blijkt er een vrouw gestorven… een andere vrouw zoekt naar aanwijzingen om er achter te komen wat er met haar kan zijn gebeurd. Het publiek bepaalt vervolgens welke kant het verhaal op gaat. En… ‘elke voorstelling is anders , omdat het verhaal door blijft gaan, zelfs op momenten dat het publiek er niet is!’ Ik snap er geen reet van. “Leg uit”, smeek ik de beide charmante Chileensen. Ze nemen me in de tang, ze geven hun vinger, maar nemen mijn hand. Tijdens het gesprek word ik meegezogen in hun fantasie terwijl ze me wijsmaken dat het mijn fantasie is. En dat doen ze goed. Ik snap er nog steeds geen bal van, maar morgenavond speel ik -naakt!- de rol van het lijk in hun voorstelling, die eigenlijk (nog) niet bestaat. Cuerpo Indisc..
Luister maar. Misschien begrijpt u het. Ik niet, maar ik heb er zin in.

26-IMG_0174_PjotrWiese

In onze dagelijkse rubriek ‘Vrijdag in de etalage’ zijn vandaag te gast Gabriëlle Glasbeek (zus van onze artist in residence) …

28-IMG_0177_PjotrWiese

… en Han Hesselink

“Vrijdag in de Etalage” biedt docenten van “Vrijdag” (de nieuwe naam voor de fusie van Kunstencentrum, Muziekschool en Jeugd Theater School Groningen) de kans zich in de kijker te spelen. Daar krijgen ze drie minuten voor in ons retestrakke draaiboek. Gabriëlle en Han maken in ‘drie minuten’ een musical met het publiek van het Aperitief. “We staan samen sterk!” Luister maar… Vrijdag

30-IMG_0244_PjotrWiese

Ron Glasbeek (idd broer van) heeft een uur de tijd gehad om Swinder te tekenen. Nog even fixeren en dan…

32-IMG_0248_PjotrWiese

Kloar! Mooi!

Ron tekent met zijn conté krijt tijdens het Aperitief meer dingen en doet daar kont van op zijn Facebook pagina. Heb je Facebook? Dan kun je het hier zien.

34-IMG_0250_PjotrWiese

Aan het eind van het Aperitief zijn er nog een paar minuten over voor de gezellige Noorderzon Quiz. Daarbij zijn vrijkaarten te winnen voor zeer bijzondere voorstellingen. Bram is jury bij die quiz. En soms vraag ik me af of dat wel helemaal eerlijk gaat…

36-IMG_0277_PjotrWiese

Tot morgen. Dan is er geen quiz. Ik ben er #KlaarMee

Terug naar de hoofdpagina van Arno’s Aperitief 

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube