Arno’s Aperitief zondag 24 augustus 2014

balk-website-aperitief

 

Hieronder een korte impressie met foto’s en interviews van de vierde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2014 in de Spiegeltent. Zondag 24 augustus 2014. Foto’s Pjotr Wiese
(
Alle foto’s staan op: facebook)

04-IMG_9287_PjotrWiese

Het muzikale gastoptreden in deze aflevering van het Aperitief wordt verzorgd door ‘A Liquid Landscape’. Op de foto Fons Herder en Coen Speelman met ‘June 5th’. Mooi!

Morgen (maandag 25 augustus) speelt ‘A Liquid Landscape’ in de huiskamercontainer van Wishful Music. Dan in de volledige bezetting met Fons Herder (zang en gitaar), Coen Speelman (drums), Niels van Dam (gitaar) en Robert van Dam (bas). Net terug van een Europese tournee dankzij het platen contract met Glassville Records.

06-IMG_9292_PjotrWiese

Constant Meijers, te gast op Noorderzon in het kader van het Literatuur Programma ‘Literaturia’. Hij draait plaatjes van zijn held Neil Young en vertelt daarbij. Ik ben niet speciaal fan van Neil Young, vind het wel mooi, maar soms wil ik die zeikstem ook wel eens even níet horen (beetje hetzelfde wat ik met Kate Bush heb), maar naar Constant Meijers wil ik met plezier een hele avond luisteren, inclusief alle Neil Young fragmenten. Hij was in het Aperitief om zijn optreden aan te kondigen in de Desdemona tent, dat om 20:30u begint en volgens mij nu nog bezig is (01:55u). Passie, hartstocht, maar geen blinde liefde. De fan, de criticus én de vriend van Neil Young betreden gezamenlijk de arena in één en dezelfde persoon: Constant Meijers. Mooi!

08-IMG_9294_PjotrWiese

Forever Young. Het boek van Constant Meijers over zijn held ‘Neil Young’.

Constant Meijers

10-IMG_9312_PjotrWiese

En dit is mijn held: Dennis Nolle. SuperDennis heet hij dit jaar tijdens het Aperitief. Elke dag verwendt hij de tent met een SuperFood Amuse. En op de laatste Noorderzondag (31 augustus) is hij de chefkok van Het Laatste Avondmaal. Daar zijn overigens nog kaarten voor. En dat wordt… mooi!

Muzikale Cabaret Dinner Show! Zondag 31 augustus. Van 18:00 tot 21:30u in De Spiegeltent. Entree 30 euro. Meer info? Hiero!

12-IMG_9320_PjotrWiese

In het Aperitief maakt Dennis elke dag een amuse. Vandaag was dat ‘Arretjescake’. Met de klemtoon op de laatste lettergreep. Het is de cake van Arretje. Welke Arretje? Arretje Nop. Die ken je toch wel? Wonderlijk gesprek… heel even dacht ik dat het spacecake was. Maar toen ik het proefde wist ik beter… lekker! En mooi!

16-IMG_9324_PjotrWiese

Mathijs Deen. Ooit waren we collegae bij Radio Noord. Hij vertrok naar de VPRO en ging schrijven. En hoe! Mathijs heeft de perfecte mix gevonden van reizen en schrijven. Zijn boek over de Wadden is meeslepend, poëtisch en toch volkomen historisch verantwoord. Mooi!

Gesprek met Mathijs Deen

18-IMG_9328_PjotrWiese

‘De Wadden’ door Mathijs Deen. De directeur van Wagenborgen Passagiersdiensten vertelde me onlangs dat hij het een fantastisch boek vindt. Onder andere door de passage die Mathijs voorleest bij ons in het Aperitief.

Mathijs Deen leest voor uit De Wadden

20-IMG_9390_PjotrWiese

Jochem Stavenuiter (NNT) herneemt op Noorderzon zijn bijzondere voorstelling ‘Eleonora’ en speelt op een bijzondere locatie: Zorgcentrum De Ebbingepoort. Mooi!

In Eleonora vertelt Jochem Stavenuiter het verhaal van zijn moeder, die een hersenbloeding kreeg toen hij 15 jaar oud was. Maar ook vertelt hij zijn eigen verhaal. Het verhaal van de zoon die toe moet zien hoe zijn moeder steeds verder uit zijn leven verdwijnt. “Sommige verhalen moet je een keer vertellen”, zegt Jochem. Hij wilde het allemaal graag opschrijven, maar omdat hij theatermaker is, heeft hij van dit verhaal theater gemaakt. Het is een ontroerende, maar ook vrolijke voorstelling geworden: over de verwarring van een moeder én de verwarring van haar puberzoon. Mooi!
En een fijn gesprek ook. Luister maar  Jochem Stavenuiter
En voor de liefhebbers hier ook nog het fragment uit de voorstelling Eleonora van Jochem Stavenuiter Jochem Stavenuiter Eleonora

22-IMG_9396_PjotrWiese

In het kader van ons dagelijkse item ‘Vrijdag’ is vandaag te gast: Inge Bakker. Ze geeft musical-les aan kinderen. Twee dingen waar ik in principe een hekel aan heb. Maar ik smelt voor Inge en haar aanpak… en de hele zaal gaat mee! “De bezem, de bezem, wat doe je ermee…?” etc Mooi!

Vrijdag

24-IMG_9338_PjotrWiese

Halverwege het Aperitief is er weer een optreden van onze muzikale gast: A Liquid Landscape. Dit keer Fons Herder solo met “Along the lines”

Liquid Lansdcape

26-IMG_9415_PjotrWiese

‘Artist in Residence’ Ron Glasbeek heeft ‘A Liquid Landscape’ getekend.

Hij heeft trouwens meer getekend. Heb je Facebook? Kijk dan hier?

28-IMG_9417_PjotrWiese

Fons en Coen zijn er blij mee. Tot morgen. Dan zijn we er weer met een Aperitief. Om klokslag zes uur!

 

Terug naar de hoofdpagina van Arno’s Aperitief 

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube