Arno’s Aperitief zaterdag 23 augustus 2014

balk-website-aperitiefHieronder een korte impressie met foto’s en interviews van de derde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2014 in de Spiegeltent. Zaterdag 23 augustus 2014. Foto’s Pjotr Wiese
(A
lle foto’s staan op facebook)

02-IMG_8708_PjotrWiese

Jo wijdt de tent in. Een mooie traditie. Kwade geesten worden verdreven en goede geesten worden ‘nuigt’, zoals men dat in goed Gronings zegt.

04-IMG_8717_PjotrWiese

Bas Mulder, pianist en chef audio (rechts) met Ron Glasbeek, artist in residence en contrabassist (links). Zij spelen en ik zing (buiten beeld) ons openingsliedje: “Een aperitief in de Spiegel, een amuse in de Spiegeltent, in het licht van de Spiegelbol word je met een hapje en drankje verwend. Dennis Nolle verzorgt de amuse en dat doet ie verschrikkelijk goed. Het is niet alleen super lekker, t is ook nog eens allemaal Super Food!”

06-IMG_8719_PjotrWiese

Brugwachter Bram Douwes (links) en wandelend campagnebeeld Arno van der Heyden (rechts). We zijn begonnen. Aflevering drie van het Aperitief op Noorderzon. Super strak decor!

08-IMG_8737_PjotrWiese

“The T.S. Elliot AppreciationSociety” aka Tom from the Netherlands is onze eerste muzikale gast. Hij speelt later op de avond in de huiskamer container van Wishful Music. Prachtige stem. Eén van zijn helden is Stephen Malkmus (vh Pavement). En die staat een kwartiertje later op dit zelfde podium in dit zelfde Aperitief. Tom wist dat niet. Verrassing!

TS Elliot

xx

Ula Sickle (choreograaf en performer uit Canada, nee sorry Polen, oh nee Parijs, herstel… Brussel) en Daniela Bershan (aka Baba Electronica) van Kinshasa Electric. Bijzondere dansvoorstelling die drie dagen in de Ophelia tent staat. Uitverkocht! Maar ben je fan van moderne dans dan mag je dit eigenlijk niet missen. Gewoon in de regen voor de tent gaan staan in de hoop dat er een plekje over is.

10-IMG_8778_PjotrWiese

vlnr Joel Makabi Tenda, Jeannot Kumbonyeki Deba en Popaul Amisi. Congolese dansers van Kinshasa Electric. Drie dansers die elkaar bij een concours voor de Congolese televisie hebben ontmoet. Pikant detail: Joël was aanvankelijk worstelaar,maar volgens zijn vader kon je daar je brood niet mee verdienen in Kinshasa. Pa hoopte natuurlijk dat ie “voor dokter of advocaat ging leren”, maar Joël werd danser. De bewegingen van dansen en worstelen vertonen overeenkomsten, aldus deze danser uit de Democratic Republic Congo.

Ula Sickle

xx

SuperDennis heeft wederom een SuperFood hapje voor de volledig uitverkochte Spiegeltent.

14-IMG_8803_PjotrWiese

Salade van zoete aardappel (brunoise gesneden, waarover later meer) met garnaaltjes en nog veel meer. Heerlijk!

Dennis

16-IMG_8807_PjotrWiese

De snijtechniek: zoete aardappel (niet schillen) eerst in plakken…

v

dan in ‘frieten’

18-IMG_8814_PjotrWiese

en tenslotte in blokjes. Brunoise!

20-IMG_8825_PjotrWiese

Rauli Kosonen

22-IMG_8827_PjotrWiese

Petri Tuominen

Rauli en Petri zijn van Race Horse Company, wat Fins is voor “wij praten liever niet, laat ons maar aan een trapeze hangen of op een trampoline springen. Als het maar spectaculair is en liefst ook een beetje gevaarlijk, want eigenlijk zijn wij zo gek als een deur en dat levert misschien geen goed gesprek op, maar wel een fantastisch circusvoorstelling.” Ook goed. Romeotent drie dagen op rij uitverkocht.
Racehorse company

24-IMG_8842_PjotrWiese

Stephen Malkmus

Stephen speelde met zijn ‘The Jicks’ in de Spiegeltent. Goeie band. Echt een bandje bandje, zoals ik dat van vroeger ken. Gitarist zit lekker aan zijn gitaar te sleutelen op de rand van het podium een kwartier voor aanvang. Liefhebbers zijn het.

26-IMG_8901_PjotrWiese

Arjen Lubach. Twee uitverkochte lezingen/voorstellingen in het kader van Literaturia op Noorderzon. Toffe gast. Kwam jaren geleden al in het Aperitief in de Spiegeltent  als ‘Gerauschmacher’ bij het hoorspel “Istaytherecauseiloveit” en mag sindsdien net zo vaak terug komen als hij zelf wil. Ik neem aan dat iedereen Arjen Lubach kent?  Ooit een hit met Janine Abbring als Slimme Schemer ft. Tido, slimste mens, tot voor kort lid van het improvisatie-cabaret-collectief  ‘Op Sterk Water’, Monica da Silva Trio, vanaf november op TV (NPO3) met een late night show (waar Bram Douwes aan mee gaat werken) én sinds kort tegen wil en dank ook dubbelganger van Anders Breivik… luister maar.

Arjen Lubach

28-IMG_8911_PjotrWiese

In de rubriek ‘Vrijdag in de Etalage’ was het de beurt aan Fenna Besijn. Ik heb nog met haar samen gespeeld bij Theater te Water. De accordeoniste uit Veendam was ze destijds. Nu neemt ze u en mij bij de hand en loodst ons door iedere te bedenken hachelijke scène… en niet alleen op vrijdag.

Vrijdag

30-IMG_8940_PjotrWiese

Stephen hoort dat Ron, onze ‘artist in residence’, een portret van hem gemaakt heeft en raakt in extase.

32-IMG_8972_PjotrWiese

Dan blijkt dat Ron toch voor gitarist/toetsenist Mike Clark gekozen heeft… iedereen verrast zoals u ziet.

g

Nou ja… en daarna gebeurde er weer gekke dingen waarvan ik u de details wil besparen. Donder en bliksem. En nog veel meer. En morgen weer… 18:00u!

Terug naar de hoofdpagina van Arno’s Aperitief 

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube