Arno’s Aperitief van vrijdag 17 augustus 2012

Hieronder een kort fotoverslag van de tweede aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2012.
Alle foto’s staan op de website van Pjotr Wiese: www.beamen.nl
En… Arno’s Aperitief is ook op Facebook.

Regisseur en producent… en dus eigenlijk gewoon de baas van het Aperitief: Geert Oude Weernink aka De Oude Bonte Specht.  Favoriete uitspraak 2012: “Afijn , het is niet anders”. Op de foto  is het vijf minuten voor aanvang… concentratie. En ‘Computerbril’! Afijn, het is niet anders.

Jo wijdt traditiegetrouw de tenten op het Noorderzon-terrein in. Dit keer voor het eerst in het bijzijn van het binnenstromend publiek in De Spiegeltent. De kwade geesten worden verjaagd met geklop op een ‘bodhran’ en bijbehorend gezang…

Daarna worden de goede geesten uitgenodigd om binnen te komen. En kijk aan… een tent vol! Dank je wel Jo! Volgend jaar weer?

Hoofdsponsor Dennis ‘Cooking Place’ Nolle met MSC gecertificeerde en dus 99% duurzame makreel! Daarbij de nietsverspillende kreeftenbisque van de restjes van gisteren. Kortom: goed bezig die Duurzame Dennis!

Tijdens het Aperitief maakt Dennis een amuse. Voor het volledige recept kijk je op zijn website: www.denniscooking.nl

De Buitenbar van de Spiegeltent is dit jaar een biertent. Goede keus. En tijdens het Aperitief mag er elke dag één soort geproefd worden. Het bier van vandaag hee(f)t… ‘Karakter’! Harry Voornhout geeft de bierverwachting voor morgen: “we houden het niet droog…”

Muzikale gast “NORDIC” kwam speciaal voor dit ene Noorderzon optreden vanuit Stockholm naar een uitverkochte Spiegeltent in Groningen.  Anders Löfberg op cello, Magnus Zetterlund op mandoline en Erik Rydvall op ‘nyckelharpa’. PRACHTIG!!!

Fragmentje NORDIC: Nordic
Meer NORDIC? www.nordicmusic.nu

Grace Dyas, regisseuse van de voorstelling HEROIN van The theatre Club uit Dublin. “De verwoestende werking van harddrugs heeft zijn weerslag op ons allemaal… “you can’t look away any longer”.  Grand Theatre, ook nog op zaterdag 18 en zondag 19 augustus om 21:30u. Er zijn nog kaarten.

Lauren Larkin, actrice in ‘Heroïn’.

‘Heroïn’ werd gemaakt in 2010 na twee jaar intensief onderzoek. De voorstelling is met verschillende prijzen bekroond en werd speciaal voor Noorderzon ge-update van plat-Iers naar verstaanbaar Engels.
Luister maar naar het fragment van Lauren en Grace: Lauren en Grace

Dame Flux aka Irene Wiersma. Bestaat ware liefde eigenlijk wel en zo ja, hoe ziet die er dan uit? Dame Flux gaat ernaar op zoek in haar voorstelling ‘Redders, Rovers en Ridders’. Tot en met 20 augustus te zien in één van de containers aan de Leliesingel in het Noorderplantsoen. Drums, electronica en animatie door Corneel Canters.

En Dame Flux doet nog veel meer. Kijk maar op www.fluxmuziek.nl
Luister hier naar Irene in het Aperitief. Na het interview maak je kennis met ‘De Redder’: Dame Flux

Joris Röling en Renger Koning. In de kubus van Qu3 combineren zij met de ‘Trendscape’ hun passie voor computers en muziek. Alhoewel…  een muzikant in het publiek roept: ‘dat is geen muziek’ en Renger geeft hem gelijk. Het is ‘sound’! Bijzondere sound. De installatie van Renger en Joris zet het world wide news om in ‘geluid’. En zo kun je de trendic topics beleven, beluisteren en zelfs zien. Moeilijk uit te leggen… maar dat is ook het leuke van de wondere wereld van Kunst en Wetenschap, oftewel de wereld van Qu3. Tijdens Noorderzon alle dagen geopend.

Qu3 met Joris Röling en Renger Koning: Trendscape

Jan Zandberg van n4Media

De 360 graden camera van n4Media

Jan Zandberg geeft uitleg: n4Media
Er zijn zes 360 graden camera’s in Europa en wat wil het toeval… daarvan bevinden zich er drie in Groningen. Jan bezit er één en doet er leuke dingen mee. Onder andere op Noorderzon.
Compilatie van Arno’s Aperitief van vrijdag 17 augustus in 360 graden…
Je bepaalt zelf (klik en sleep met je muis) waar je naar kijkt. Tip! In de nok van de tent hangt een spiegelbol…

Morgen zijn we  er weer! Arno’s Aperitief van 18:00 tot 19:00u in De Spiegeltent in het Noorderplantsoen.
Afijn, het is niet anders…

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube