Arno’s Aperitief van donderdag 16 augustus 2012

Hieronder een kort fotoverslag van de eerste aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2012.
Alle foto’s staan op de website van Pjotr Wiese: www.beamen.nl
Vanaf vandaag ook Arno’s Aperitief op Facebook.

De Spiegeltent! Het is op het eerste gezicht exact dezelfde tent als vorig jaar, maar dat is niet zo. De Salon Perdu van 2011 is klaarblijkelijk van dezelfde architect, maar toch hier en daar net effe anders dan deze 'Jean Louis'. Zoek de zeven verschillen en win een droge worst!

Sponsor: Droge Worst Uut Grunnen

16 augustus 2012... dat is exact 35 jaar na de sterfdag van The King of Rock 'n Roll, Elvis Aaron Presley. Oké, oké het is Noorderzon, maar daar moeten we toch echt even bij stil staan. Thema dit jaar is Bomen, Beamen en Bier. Gelukkig had Elvis één nummer over bier: 'My Teddy Beer'. De doventolk links op de foto krijgt er dorst van.

Biertje van de dag: een Hoegaarden rosé biertje… favoriet wordt ie niet, maar we proeven elke dag een andere. En Elvis (op zich geen liefhebber van drank en drugs) vindt het lekker.

Ook dit jaar weer hoofdsponsor van Arno's Aperitief; Dennis 'Cooking Place' Nolle, aka Duurzame Dennis. Tien avonden lang bereidt hij ter plekke voor het voltallige publiek een heerlijk en nietsverspillend hapje. Zondag 26 augustus is hij de chef bij het Laatste Avondmaal in De Spiegeltent op Noorderzon.

Hoofdsponsor: Dennis Cooking Place
Het Laatste Avondmaal

Anna Aaron (geen familie van...) speelt met band om 20:30u in De Spiegeltent. Een voorproefje in het Aperitief met 'In the devils camp', 'Siren' en 'Where is David'. Mooi!

Emily Zoë op gitaar.

Luister hier naar een fragmentje Anna Aaron: Anna Aaron

Yvonne Jobse, doventolk. Want op de 'dove donderdagen' tijdens Noorderzon is Arno's Aperitief Doofvriendelijk; dus behalve 'talkshow' ook 'tolkshow'. Alle doofvriendelijke voorstellingen op het festival zijn in het magazine en op de website van Noorderzon voorzien van een 'oortje'. Op de foto bestelt ze overigens gewoon twee bier.

Noorderzon: Doofvriendelijk Festival

Obed Brinkman staat op het Werf-podium om 20:00u met zijn 'O-bat and The Undead', gebaseerd op een fascinatie voor Zombies (zie T-shirt). Wij wilden de band graag live in het Aperitief, maar dat was practisch/technisch onmogelijk. Houden we tegoed! In 2013 komt de nieuwe CD 'Brains for breakfast' uit. Een vervolg op 'Festival des Zombies' waarop bijna 30 muzikanten uit Groningen en omstreken te horen zijn.

Luister hier naar Obed: Obed Brinkman
En kijk hier voor meer Obed!

Jens Dietrich, dramaturg en producer van een heel bijzondere voorstelling in het Grand Theatre: 'Hate Radio'. De absurde en onbegrijpelijke genocide in Rwanda (1994) wordt naverteld in een bijna hilarische voorstelling. En om het nog absurder te maken... in de voorstelling spelen zowel Hutu's als Tutsi's mee...

Niet na te vertellen. Gewoon gaan zien: International Institute of Political Murder
Wel na te beluisteren, hier staat het interview met Jens Dietrich: Jens Dietrich

 

Doventolk Sylvia Bouwman. Zij bestelt op de foto geen twee bier, maar 'vertolkt' de tune voor "1,2,3... Qu3"

 

Henk de Vries is initiator van het Kunst en Wetenschap Project Qu3. Dit jaar staat de 'kubus' voor de derde keer op Noorderzon met weer een zowel leerzame als onderhoudende inhoud. In het Aperitief dagelijks aandacht voor Qu3. Henk heeft een aardig wetenschappelijk experiment en vindt in Lieke de perfecte vrijwilliger...

Lieke kan op eieren lopen...

 

Oké, één stuk! Maar het blijft knap. Of niet? Volgens Henk kan iedereen het.

Meer weten? Ga naar Qu3
Het hele experiment valt ook te beluisteren: Q3

'Still in the building!!!' Elvis assisteert bij het ronddelen van de amuses van Duurzame Dennis.

 

Rivierkreeftenstaartjes met gewekte groenten en een sesamdressing! Heerlijk!

Het recept!

Dirk Jan Reitsma geniet ook van de amuse van Duurzame Dennis. En hij is lid van de Werkgroep Doofvriendelijk. Die heeft het initiatief genomen en het contact gezocht met Noorderzon om het festival Doofvriendelijker te maken. En volgens Dirk Jan gaat dat de goede kant op. Wanneer Groningen minder 'Doofvriendelijke' activiteiten te bieden heeft is er gelukkig altijd nog het Dovenclubhuis, waar doven en slechthorenden kunnen kaarten, biljarten en... eten in de SMAK groep! Daarover meer op de tweede 'Dove Donderdag' in het Aperitief op 23 augustus... komt dat zien!

Opname van: Dirk Jan met ‘stemtolk’ Sylvia.
Het Dovenclubhuis Groningen

Bram Douwes houdt de gastheer scherp met 'Breaking news' en tussentijdse Tweets en Tips.

Bovendien heeft Bram de Facebook-bedrijven-pagina “Arno’s Aperitief” aangemaakt. Hoe meer ‘likes’ hoe meer tegenprestaties Arno moet leveren. Live in de show of op video… De eerste is “een insectenkoekje eten” bij 25 ‘likes’. Gelukkig bereid door Dennis, dus dat moet te overleven zijn. Volg het hier of daar.

Morgen is er weer een Aperitief om 18.00u in de Spiegeltent:

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube