Arno’s Aperitief van zondag 19 augustus 2012

Hieronder een kort fotoverslag van de vierde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2012.
Alle foto’s staan op de website van Pjotr Wiese: www.beamen.nl
En… Arno’s Aperitief is ook op Facebook. Vandaag de 60 likers bereikt. Als tegenprestatie moet Arno morgen in de Aging Machine van Eriba. Het resultaat zal te zien zijn in het Aperitief van maandag 20 augustus. Bij 100 ‘likers’ volgt een nieuwe uitdagende tegenprestatie… tips zijn welkom!

100° Fahrenheit (volgens Helga van Leur)

Maar gelukkig gratis water voor iedereen...

...en een gratis biertje! Elke dag een ander aperitief. Vandaag een Rosé biertje met 3,0 % alcohol... John Voornhout is er zelf geen fan van, maar brengt ze met liefde rond.

Kortom; "Let it bier" van de 'Let it Beatles'

When I find myself in times of trouble
Harry Voornhout comes to me
Speaking words of wisdom… let it bier
And in my hour of darkness
he is standing right in front of me
Speaking words of wisdom… let it bier

refrein etc
afijn… je snapt het idee… de hele zaal zingt mee…

Hoofdsponsor Dennis 'Cooking Place' Nolle. Vandaag hergebruikt hij -in het kader van 'Niets Verspillen' de bulghur van gisteren voor een heerlijke hamburger. Vegetarisch! En zo geniet iedereen van een Broodje Bulghur Burger met tzatziki en sla.

Voor het recept kijk je op: DennisCookingPlace
Zondag 26 augustus is Dennis de Chef Kok van Het Laatste Avondmaal. Een drie gangen dinner show omkleed met entertainment. Reserveren kan via de kassa van Noorderzon!

Dan Mangan met Quinten Lowen op drums, Jesse Zubot op viool en John Walsh op bas. Prachtig muzikaal gastoptreden. Om 21:00u vanavond zal het dak eraf gaan bij hun concert in De Spiegeltent. Morgen mag deze band na twee weken kris kras Europa weer terug naar Vancouver. Daar is het ook 40 graden, maar minder vochtig (aldus Dan).

Een fragment van Dan Mangan: Dan Mangan

Paul Lum van het Ranters Theatre. Hij speelt een man die de deur van zijn appartement in Melbourne achter zich dicht trekt en in gesprek gaat met volslagen onbekenden... intieme en eerlijke ontmoetingen. Want, zo ontdekte het Ranters Theatre, niemand weet beter te onthullen wie we werkelijk zijn dan een vreemdeling.

Beth Buchanan speelt meerdere onbekenden in 'Intimacy'... de onbekenden zorgen er uiteindelijk voor dat de hoofdrolspeler zich bloot durft te geven.

Ranters Theatre, tot en met zondag op Noorderzon, in het Prinsentheater.

Ranters Theatre (interview)  : Ranters Theatre a
Ranters Theatre  (dialoog Intimacy): Ranters Theatre b

In de bovenzaal van datzelfde Prinsentheater staat ook tot en met donderdag twee maal daags het totaal uitverkochte Mussengang. Vorig jaar troffen de bewoners van het studentenhuis op Mussengang 9 elkaar na tien jaar afwezigheid. Een enorme cliffhanger zorgde ervoor dat we ons dit jaar weer in het wel en wee van Eduard de Bock, Mathilde de Bruyne en al die anderen mogen verliezen.

Liesbeth Groenwold aka Mathilde de Bruyne

Anne Peter van Muijen aka Eduard de Bock

Anne Peter en Liesbeth wilde natuurlijk niet teveel verklappen over de voorstelling, maar twee dingen zijn we te weten gekomen: Mussengang 9 is een Bed and Breakfast geworden én… er is weer een enorme cliffhanger…
Fragment: Mussengang

Leen van Wijngaarden is er namens Qu3, de science kubus op Noorderzon. Elke dag werpen we een blik in de wondere wereld van Kunst en Wetenschap. Leen heeft geschilderd met 'bacterieën'. Binnen is er een kleine expositie van zijn werk. Buiten hangt een groot bio billboard, getiteld 'Mens+'. Zeer de moeite om elke dag even langs te lopen en te zien hoe het schilderij leeft... behalve 'grappig' ook leerzaam. Maar dat laatste vooral voor biologen en andere hooggeschoolden die ook daadwerkelijk begrijpen wat we zien.

Luister naar Leen van Wijngaarden: Qu3 Leen van Wijngaarden

De temperatuur in de Spiegeltent is inmiddels opgelopen tot boven de 40 graden als de laatste gast het podium betreedt. Werktheater Moi, een NOVO project voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij staan vanavond voor het laatst op Noorderzon met hun voorstelling Echo. Yvonne van Ginneken en Eva met een moeilijke Griekse achternaam leggen uit waar Echo over gaat. En dat is niet "Wie is de koning van wezel...?" Echo is gebaseerd op de Griekse mythe van Narcissus en Echo...

Maar binnen is het inmiddels niet meer uit te houden en dus neemt Werktheater Moi het hele publiek mee naar buiten om daar ‘Echo’ te spelen. Een onverwacht einde aan het Aperitief van zondag 19 augustus…

 

Moi!

Gesprek met Yvonne van Ginneken en Eva Pantelakis van Werktheater Moi

Morgen zijn we er weer. Maandag 20 augustus om 18:00u in De Spiegeltent.

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube