Arno’s Aperitief van maandag 20 augustus 2012

Hieronder een kort fotoverslag van de vijfde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2012.
Alle foto’s staan op de website van Pjotr Wiese: www.beamen.nl
En… Arno’s Aperitief is ook op Facebook. De ‘Duimpje-stand’ is op dit moment 67.  Bij 100 ‘likers’ volgt een nieuwe uitdagende tegenprestatie… tips zijn welkom!

Dennis 'Cooking Place' Nolle maakt vandaag een 'tuintje'. Alle hippe restaurants in de wereld hebben een tuintje op het menu. Dennis zijn tuintje wordt een krotentuintje...

Daarbij vandaag een Witbiertje van de tap! Want wat in het vat zit... dat moet eruit! Dank je wel, Harry Voornhout.

Bowerbirds uit Raleigh USA. Net als je denkt... 'hmmm, mooi, maar een beetje soft' gaat de gitaar vervormen of lijken Philip Moore (links) en Beth Tacular (rechts) verschillende nummers door elkaar heen te brullen, zoemen of gieren. Om daarna toch altijd weer in perfecte harmonie te eindigen. Yan Westerland op drums volgt de solisten indien nodig, maar stuwt genadeloos in ritme en volume als het duo Phil en Beth weer tot de orde geroepen moet worden. Detail: om de arm van Phil de polsbandjes van alle Europese concerten van de laatste weken.

Fragment van het optreden in het Aperitief:  Bowerbirds
en meer over The Bowerbirds

Hans Hulst

Auke Hulst

Auke Hulst (schrijver en muzikant) en zijn broer Hans Hulst (schrijver en muzikant) groeiden op in Denemarken, een gehucht onder de rook  -en boven het gas-  van Slochteren.  Het ouderlijk huis valt het best te vergelijken met Villa Kakelbont van Pippie Langkous. De broers trekken zich terug op de zolderkamer, maken muziek en dromen van een eigen band…
En nu is het zover… “De Meisjes” spelen vanavond op De Werf in het Noorderplantsoen.

Ondertussen schrijft Hans voor oa De Volkskrant en presenteert Auke zaterdag zijn roman “Kinderen van het Ruige land” tijdens Literaturia op Noorderzon. Hij las de eerste bladzijde voor en nu al wil iedereen weten “hoe het verder  gaat…”

Luister hier naar de Jongens Hulst van De Meisjes

Wifi - Facetime - Skipe - Ziggo... wie hoort er niet in dit rijtje thuis? Al vanaf openingsdag 16 augustus wordt in het Aperitief geprobeerd hyper hip te skypen of face te timen met laptops en mobieltjes. Met "beeld-bellen" heb je namelijk heel eenvoudig een verslaggever ter plaatste... vandaag poging vijf..... u mag raden!

Elvira Krudde van restaurant 'Jantje zag eens pruimen hangen' viert feest. Het restaurant bestaat 18 jaar en zoon Quinten wordt vandaag 8. Razende reporter Bram Douwes feliciteert haar namens de volledige crew van Arno's Aperitief.

En dat hadden we dus live skypend willen laten zien in De Spiegeltent, maar ja…
Ach, wat heb je ook eigenlijk aan bewegend beeld? Wij hebben Pjotr Wiese voor de betere ‘stills’  en beamen.nl

Melle Smets en Bram Esser van de Vuilnis Analyse Dienst V.A.D.

De Vuilnis Analyse Dienst van Melle en Bram staat op Noorderzon om ons inzicht in onszelf te geven op basis van het afval dat we produceren. Ze verzamelen dat in hun open-lucht-labaratorium en brengen het in kaart. Zo heb je bijvoorbeeld erf-afval; de antieke staartklok van oma die je niet weg doet, omdat het een erfstuk is. Maar hij is waarschijnlijk ook al jaren echt stuk. Zoiets weggooien doet pijn en de V.A.D. helpt je bij het afscheid. Dat geldt ook voor het ‘op-het-eerste-gezicht-nuttige-dingen-afval’; denk daarbij aan een ‘baby-wieg-schommel-stoeltje’ dat op batterijen werkt, waardoor moeders de handen vrij heeft om de boontjes te doppen. Wordt teleurgesteld weggegooid, omdat het kind ondanks het electronische muziekje en het rustige wiegen blijft janken. Het ding was duur, je hebt er niets aan en gooit het weg. Om de frustratie te verwerken bedenkt de V.A.D. een mooie afscheidsceremonie. Dat kan bijvoorbeeld de pletmachine zijn (250 kg beton dat vanaf twee meter hoogte naar beneden stort). Fitness apparaten, senseo machines, piano’s, asbakjes van toen je nog rookte… de V.A.D. helpt je overal respectvol van af.
Vanaf woensdag wordt al het verzamelde afval met de bijbehorende verhalen gepresenteerd in een half uur durende voorstelling. Of beter ‘plechtigheid’.
Ze hebben ook een Facebook pagina.

Luister hier naar het gesprek met Melle en Bram: VAD

Eva Teuling van Eriba, een project van het UMCG

Eriba (European Research Institute for the Biology of Ageing) is een onderzoeksinstituut waar topwetenschappers met hun onderzoeksgroepen fundamenteel onderzoek doen naar het verouderingsproces en ziekten die daarmee gepaard gaan.
In het gloednieuwe gebouw aan de Antonius Deusinglaan komt o.a. een educatieve expositie. Als gimmick staat daar de “Aging Machine”. Je beantwoordt een paar vragen over je levensstijl en de computer laat zien hoe je eruit ziet als je 72 jaar oud bent… en dan is dit het resultaat!

Henk de Vries van Qu3 brengt elke avond een andere wetenschapper mee uit de Qu3 kubus. De wondere wereld van Kunst en Wetenschap. En Amusement dus! Morgen komt Henk met een aging-machine -foto van zichzelf. Hij heeft het beloofd.

Harry Voornhout, crew Aperitief en bartender. Hij hoeft niet in de Aging Machine. We weten al hoe hij er op zijn 72ste uit ziet...

Namelijk zo! John Voornhout, vader van Harry, crew Aperitief en bartender.

Hier de toelichting van Eva Teuling op de Aging Machine en Eriba: Qu3-Eva-Teuning

Dennis heeft zijn tuintje klaar. Rode bietensalade onder een laagje aarde van paddenstoelen en truffel, daarop de scheuten van de rode biet en een groen blaadje.

Voor het recept kijk je op de website van Dennis. Zondag 26 augustus sluiten we de Aperitief serie op Noorderzon af met een drie gangen diner omlijst met cabaret en muziek. Reserveren kan via de site van Noorderzon of bij de kiosk in het Noorderplantsoen.

Nynke Oele is de Burgemeester van de speelweide. Zij is verantwoordelijk voor het kids-program. Dus onder andere voor het container-kasteel dat zondag na elf dagen schilderen en knutselen klaar moet zijn, voor de knuffel parachute-baan, voor de verkoop-expositie van zelf ontworpen en gesjabloneerde kussens... en voor de Doe Het Zelf Kijkdoos!

Nynke vertelt over alles wat er te beleven valt op de Speelweide: Nynke-Oele

Tot slot, voor wie de rode (bieten) draad gemist heeft, een Bowerbird is een Prieelvogel. Een Bowerbird (niet te verwarren met Bob de Bouwer) bouwt een prieeltje om indruk te maken op zijn geliefde. Een prieeltje is een tuinhuisje. Dennis Nolle maakt een tuintje. De Bowerbird maakt het prieeltje voor zijn lief van kleurrijke spulletjes die hij vindt; een bierflesdopje, een stukje glasvezelkabel… kortom afval! De Vuilnis Analyse Dienst is dus Het Paradijs voor de Prieelvogel… zoals de speelweide ‘op Zuid’ het Paradijs is voor kinderen op Noorderzon. En waarom bouwt de prieelvogel een prieeltje…? Omdat hij kindertjes wil maken met zijn geliefde! Net zoals vader en moeder Hulst dat ooit wilden in hun Villa Kakelbont (soort mega-prieel) in het gehucht Denemarken. Het kan aan het Witbier liggen, maar Arno ziet een verband.
En dat is morgen vast en zeker weer zo… in de Spiegeltent, om 18:00u.
Graag tot dan.

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube