Arno’s Aperitief vrijdag 28 augustus 2015


balk-website-aperitief

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van Arno’s Aperitief van vrijdag 28 augustus op Noorderzon 2015 in de Spiegeltent.
Foto’s Pjotr Wiese (Alle foto’s komen ook op facebook)
Een podcast van deze aflevering is hier te beluisteren:

 

Spiegeltent

Spiegeltent (foto Lobke Vale)

Spiegelbol

Spiegelbol (foto Pjotr Wiese)

Spiegelcrew

Spiegelcrew (foto Pjotr Wiese – daarom staat hij er zelf niet op)

vlnr staand Lobke, Frances, Ron, Lars, Bas, Lieke, Geert, Arno, Jessica, Bart
vlnr zittend  Marinke, Bronno, Marten en  Bram

Hendrik Jan Houtsma

Hendrik Jan Houtsma

Om 16:00u ‘s middags is er kennismakingsbijeenkomst met de nieuwe directeur van Bij Vrijdag, Hendrik Jan Houtsma. Wij zijn erbij. Gezellig.

Hendrik Jan met Bram Douwes

Hendrik Jan met Bram Douwes

Onze man van de TV praat in het Aperitief nog even met hem na. Hendrik Jan lijkt me de juiste man voor de functie.

Mark Yeoman

Mark Yeoman

Artistiek directeur (sinds 15 jaar) Mark Yeoman is vanavond het model van Ron Glasbeek. Het resultaat vind je onder aan dit ‘plog’. Mark moet wat eerder weg naar een voorstelling die om 19:00u begint. Bovendien wordt hij om de haverklap gebeld. Dus ik vind het knap dat Ron er nog zo’n mooi portret van heeft kunnen maken.

Bob

Bob

We maken maar weer eens reclame voor het idee van het Campagnebeeld van Noorderzon 2015. Ga met een blauw driehoekje op de foto en stuur dat in naar Noorderzon! Bob is vrijwilliger. En dat terwijl hij in Nieuw Zeeland woont. Zijn zoon studeert in Groningen. Wat mij betreft verdient hij een plaats in het campagnebeeld.

Slager Edwin Wiebrands

Slager Edwin Wiebrands

De slagerij in Bellingwolde

De slagerij in Bellingwolde

Edwin Wiebrands levert vandaag de Droge Worst. En hij is zelf van Bellingwolde naar Groningen gekomen om erbij te zijn. Ooit heeft hij mij uit de brand geholpen toen ik te weinig droge worsten bij me had voor mijn cabaretvoorstelling in de Tramwerkplaats in Winschoten. Zijn zoon J.J. was daar technicus en regelde via pa wat worsten.

Vader Wiebrands, van wie Edwin de zaak heeft overgenomen, komt nog dagelijks naar de zaak om hand- en spandiensten te verrichten

Vader Wiebrands, van wie Edwin de zaak heeft overgenomen, komt nog dagelijks naar de zaak om hand- en spandiensten te verrichten. De slagerij bestaat in 2015 50 jaar!

Ceremoniële overhandiging van de Groningse Droge Worst van slager Wiebrands

Ceremoniële overhandiging van de Groningse Droge Worst door slager Edwin Wiebrands. Hartelijk dank!

Alex Highton

Alex Highton

Muzikale gast in het Aperitief. Geweldige singer-songwriter. Mooie nummers op You Tube. De ‘gebroken’ jeugd met gescheiden ouders (moeder in Liverpool, vader in Florence) heeft hem veel inspiratie opgeleverd.

Richard Gregory from Quarantine

Richard Gregory from Quarantine

Richard Gregory was al een paar keer eerder te gast in het Aperitief. Dit keer met de voorstelling Wallflower. Daarin gaat hij gaat op zoek naar de werking van de menselijke herinnering en start vanuit de bedrieglijk simpele vraag: welke dansjes heb je in je leven allemaal gemaakt? Door het oproepen van deze uitgelaten, maffe of on-gedanst gebleven dansjes uit de krochten van het geheugen ontstaat een portret van het leven van de spelers. Vanavond wereldpremière in Groningen!
Nagekomen bericht: vijf sterren recensie en razend enthousiast publiek!

Matthew Ribeiro from Clermont, Florida

Matthew Ribeiro from Clermont, Florida

Niet na te vertellen. Luister maar naar de podcast boven aan dit ‘plog’.
Ken je het geluid van de koelkastdeur die open gaat, dat het lichtje aan gaat en dat er ontzettend veel eten en drinken in de koelkast ligt, maar niks waar jij zin hebt en het geluid dat je knorrende maag dan maakt? Nou, dat is het niet!

Ronald Hünneman

Ronald Hünneman

Ronald Hünneman houdt vanavond om 21:00u in het kader van de NoorderZomerSchool een Performance Lecture in de Desdemona tent. Onderwerp: “Hoe media je liefdesleven veranderen”. Trek een rat een rood jasje aan en laat hem dan copuleren met een vrouwtjesrat. Vanaf dat moment kan hij alleen nog ‘presteren’ als hij een rood jasje aan heeft. Zo is uit onderzoek gebleken. Trek dit gegeven door naar de mens, laat je fantasie de vrije loop en je snapt wat Hünneman bedoelt. Maar dan nog is het heel interessant en ook nog eens grappig om het de professor zelf te horen vertellen.

De Venus van Wielendorf

De Venus van Willendorf

Dit houten beeldje heeft het vrouwbeeld van heel veel mannen vorm gegeven. Daarna wilden ze alleen nog seks met gelijkvormige vrouwen. Hou het ding maar niet te lang in je handen en kruip er zeker niet mee in je slaapzak, want dan ben je verkocht. Ik zag een verband met het affiche van Purdey dat ik als puber aan de muur van mijn slaapkamer had hangen. Bram zag een link met porno kijken…

Het schilderij dat Ron Glasbeek van Mark Yeoman heeft gemaakt

Het schilderij dat Ron Glasbeek van Mark Yeoman heeft gemaakt

Mark is inmiddels vertrokken naar de voorstelling die om 19:00u begint. Dus zijn commentaar kan ik er hier niet bijgeven. Maar ik mag aannemen dat hij tevreden is.
 
Voor de volledigheid hieronder ook nog aflevering 9 uit de cursus ‘Vouwen met een blauw driehoekje’
 

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube