Arno’s Aperitief zaterdag 29 augustus 2015


balk-website-aperitief

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van Arno’s Aperitief van zaterdag 29 augustus op Noorderzon 2015 in de Spiegeltent.
Foto’s Pjotr Wiese (Alle foto’s komen ook op facebook)
Een podcast van deze aflevering is hier te beluisteren:

 

Elmer's

Elmer’s

Pjotr weet me op dag 10 van het Noorderzon Festival toch nog te verrassen door op ons kantoor te verschijnen in een T-shirt van Noorderzon 1994. Een collectors item. Die gaat nog van pas komen deze laatste dagen. Ik wet nog niet hoe. Eerst koffie. Daarna kan ik pas nadenken.

Duo Daarom

Duo Daarom

Bij de vijver zitten twee jonge jongens vol overgave muziek te maken. “I’m a man”, zingt de één en de ander valt hem bij met een klaaglijke mondharmonica-solo. In de achtergrond sta ik met een probleem: ik moet alle lege flessen van de prosecco (het Aperitief) van gisteren weggooien. En dat maakt een beetje herrie. Maar het moet, want ik heb zo afspraken staan.

Prosecc-flessen in de glasbak

Prosecc-flessen in de glasbak

Ik doe het zo zachtjes mogelijk. En in het applaus na het nummer smijt ik de rest er in één keer in.

Duo 'The Dearest Dear' op podium Plataan

Duo ‘The Dearest Dear’ op podium Plataan

Om 16:00u spelen Tristan en Marije van ‘The dearest dear’ op podium Plataan. Bram en ik gaan kijken omdat we ze wellicht willen uitnodigen voor een optreden in het Aperitief.

Duo The Dearest Dear in De Spiegeltent

Duo The Dearest Dear in De Spiegeltent

En zo geschiedde! ‘The dearest dear‘ in het Aperitief. Kijk voor meer info op hun Facebook pagina.

Debat over de toekomst van het Noorderplantsoen in de Desdemona Tent

Debat over de toekomst van het Noorderplantsoen in de Desdemona Tent

We hebben het druk. Want om 16:00u is ook het debat over het Noorderplantsoen onder leiding van burgemeester Peter den Oudsten. Dat willen we niet missen.

Kabouter Paul van der Stoel volgt het debat. Op de achtergrond de presentator van het debat: burgemeester Peter den Oudsten.

Kabouter Paul van der Stoel

Er zijn veel ambtenaren van de gemeente aanwezig, ook flink wat omwonenden, maar slechts één echte ‘bewoner’ van het Noorderplantsoen; Paul van der Stoel. We nodigen ook hem onmiddellijk uit om aan te schuiven in het Aperitief.

'Paulus van der Paddenstoel' in het Aperitief

‘Paulus van der Paddenstoel’ te gast in het Aperitief

En daar zit ie dan. We ontvangen hem hartelijk met een eigen tune van ‘Paulus de Boskabouter’. Maar Paul is er niet van gecharmeerd. Hij wil graag een serieus gesprek over de schade die een festival als Noorderzon aanbrengt aan zijn huis en dat van zijn vrienden. Als hij een foto van zijn splijtzwam laat zien meent hij zijn punt gemaakt te hebben. “Nou… ‘puntje’, probeer ik nog”, maar Paulus is boos en vertrekt nadat hij zijn zegje heeft gedaan. We zwaaien hem vrolijk uit.

Between Two Hands in een container aan de Lelysingel

Between Two Hands in een container aan de Lelysingel

Om 16:00u zijn we wezen kijken naar het miniatuur objecten theater van Erin Tjin A Ton en Gosia Kazcmarek. Heel innemend, heel lieflijk. We volgen een eenzame man op zijn reis door het volledig zelf gemaakte miniatuurdecor van ‘Between Two Hands’.

Na 20 minuten verlaten we met een grote glimlachop de mond de container van 'Between Two Hands'

Na 20 minuten verlaten we met een grote glimlachop de mond de container van ‘Between Two Hands’

En we nodigen ze uiteraard uit om te gast te zijn in het Aperitief tussen 18:00 en 19:00u

Goshia en Erin van 'Between Two Hands' te gast in het Aperitief in de Spiegeltent

Goshia en Erin van ‘Between Two Hands’ te gast in het Aperitief in de Spiegeltent

Hier zitten ze aan de interviewtafel. Ze hebben het decor meegenomen en spelen een kleine scène. De donkere intimiteit van de container ontbreekt, maar ik denk dat iedereen wel kon zien hoe bijzonder het is. En ik hoop dat de rest van hun voorstellingen later vanavond allemaal vol zitten.

Wim Bakker, al 24 jaar vorkheftruc-chauffeur op Noorderzon

Wim Bakker, al 24 jaar vorkheftruc-chauffeur op Noorderzon

Wim is vanavond het model van onze ‘Artist in Residence’ Ron Glasbeek. Morgen in de laatste aflevering van het Aperitief worden alle tien de werken tentoon gesteld.

De Familie Was met een Quiz van het Kandidaten inde quiz van de Familie Was van het waterbedrijf Groningen: ik.

Kandidaat in de quiz van de Familie Was van het waterbedrijf Groningen: ik.

En ik neem het op tegen Bram

En ik neem het op tegen Bram

Bram verliest

Bram verliest

De Familie Was staat morgen, op de Noorderzondag, namens het Waterbedrijf op de Familie- en Vriendendag in het Noorderplantsoen. Het Waterbedrijf Groningen heeft gedurende het hele festival water-tap-punten beschikbaar gesteld. Gratis kraanwater ipv dure plastic soup producerende flesjes. Heel nobel. En om daar wat meer ruchtbaarheid aan te geven draaft de Familie Was op met Alina Kiers als de Mater Familias. De deelnemers aan de quiz worden getest op hun kennis van water. Ik vond het een leuk idee, maar wilde wel van tevoren de vragen weten van Alina, want mijn zender (microfoontje) mag beslist niet nat worden. Dat was een beetje sneu voor Bram…

Marieke Klooster met combo

Marieke Klooster met combo

Marieke Klooster gaat ook na de zomer weer het theater in met het Philip Baumgarten Trio. Titel van het programma: De nieuwe jas van Ede. Ede Staal op jazz-arrangementen. Met Leonieke Vermeer (piano) en Matthias van Olst (drums). Volg Klooster & Baumgarten op hun webloug

Koen Post, slager van de Sligro in Groningen

Koen Post, slager van de Sligro in Groningen

De laatste deelnemer in de Aperitief Droge Worst Wedstrijd is Koen Post, slager van de Sligro in Groningen. Maar hij doet mee op persoonlijke titel, want voor de Sligro mag hij helemaal geen droge worst maken (ivm de haccp code). Af entoe maakt hij worsten voor vrienden en familie. En nu dus voor ons! Zijn geheime ingrediënt… Jamaïcaanse rum.

 
En ook vandaag weer een aflevering van ‘Vouwen met een blauw driehoekje’ uit Harry’s Origami Hoekje. Deel 10, slot!
 

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube