Arno’s Aperitief woensdag 21 augustus 2013

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van de zevende aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2013 in de Spiegeltent. Woensdag 21 augustus 2013. Foto’s Pjotr Wiese

IMG_8969

Bas is niet zoveel in beeld deze editie van Noorderzon. We doen samen het openingsliedje, maar daarna verdwijnt hij achter zijn opname-apparatuur. Alle ‘audio’ op deze site is van zijn hand. En hij maakt meer!
Bas Mulder punt com

IMG_8977

‘The Avonden’ met liedteksten van Gerard Reve

‘The Avonden’ met van links naar rechts Die op bas, Die (die ander) op gitaar. Dinges en Je-Weet-Wel op bas en drums. Tot slot Vinny the Knife op toetsen.
Luister en huiver: The avonden

IMG_8985

David Clarkson van Stalker

Stalker Theatre staat dit jaar voor de vijfde keer op Noorderzon. De eerste keer was in 1992. Prachtige dans, acrobatiek en verbluffende effecten met interactieve 3D projecties. Tot en met zondag in de Romeo-tent. Alleen voor zondag zijn er nog kaarten. De andere avonden zitten al vol.
Scoop: het beeld ‘Ultra’ van Silvia B op het Cascadeplein in Groningen vertoont volgens David een 100% gelijkenis met  Emily uit zijn voorstelling Toy Cart uit 1998. Stalker stond met die voorstelling ook in Rotterdam, de woonplaats van Silvia. Er is een mail naar haar onderweg. Toeval? Plagiaat? Of gewoon een fraaie inspiratiebron? David was ‘flattered’ indien zijn ‘Emily’ model zou hebben gestaan voor ‘Ultra’. We wachten op bericht van Silvia B te R. en houden u op de hoogte…
David Clarkson van Stalker Theatre

IMG_8999

De bijzonder grappige en scherpe Marcus Youssef (New World Theatre-Toronto) en James Long (Theatre Replacement-Vancouver) geven een cursus “winners and losers” voor beginners.

De voorstelling staat in het Prinsentheater en is wat mij betreft een keiharde aanrader.
Marcus Youssef en James Long

IMG_9003

Marcus en James op kookles bij Dennis – Cooking Place- Nolle.

Vandaag crepes met rode vruchten compote en Canadese ‘Maple syrup’. Kijk op de site van Dennis voor alle Noorderzon recepten.

IMG_9055

Oogt goed. En… geen knoflook voor het eerst!

IMG_9054

Peter Michiel Schaap (L) van Platform Gras en Paul van Bussel (architect) vertellen over het bijzondere project “Spouwhaus”.

Spouwhaus

IMG_9076

Het werk van onze ‘Artist in Residence’ Ron Glasbeek.

bram

Bram Douwes, secretaris en ambtenaar van culturele stand is boos op Ron die het Aperitief lichtzinnig heeft genoemd in een uitgelekt bericht aan zijn vrienden. “Daar doe ik mijn best voor”, brieste Douwes, vandaag Rinse genaamd en beende de Spiegeltent uit…

IMG_9087

… alles wat er rest van Bram. Hopelijk komt ie morgen terug.

IMG_9096

De evaluatie zonder de secretaris is toch anders. Helemaal geen kritiekpunten. Geen vooruitblik naar morgen, want ik heb geen idee wie er dan komen. Nou ja, Dennis en ik in elk geval.

Het Dagblad van het Noorden schreef de volgende dag:
DhN-do22

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube