Arno’s Aperitief dinsdag 20 augustus 2013

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van de zesde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2013 in de Spiegeltent. Dinsdag 20 augustus 2013. Foto’s Pjotr Wiese

Dag zes van Noorderzon 2013. Elke dag vertel ik in De Spiegeltent wat voor een uitputtingsslag het is. We doen het onszelf aan, maar toch… het is zwaar. Vreselijk leuk, vreselijk mooi, maar ook vreselijk zwaar. Ik vertel dan dat ik het geluk heb dat een team van deskundigen mij op de been houdt: pedicure (woensdagochtend), mondhygiëniste (donderdag), kapper (vrijdag), Thaise masseuse (zaterdag) en Filipijnse paaldanseres (de rest van het jaar). En daarnaast nog een leger medewerkers (gedeeltelijk vrijwillig, gedeeltelijk gedwongen) in de divisies techniek, horeca, publieksbegeleiding, productie, set-dressing, fotografie, video en ‘weet-iemand-waar-mijn-sleutels-zijn?’.  Maar tot vandaag vergat ik te vertellen dat er nog een team is dat minstens zo belangrijk is voor het (voort)bestaan van het Aperitief: de sponsors! Halverwege het festival lijkt het mij gepast om die even onder de aandacht te brengen.

~DCP

Dennis Nollle… “affakkelen”

Om te beginnen uiteraard onze hoofdsponsor (al jaren): Dennis Nolle van Dennis Cooking Place. Hij maakt dit jaar dagelijks een amuse op basis van een recept uit het land van herkomst van onze hoofdgast. Vandaag was dat Australië. Dennis vond kangoeroe biefstuk afgezaagd. Dus het werd… een halve mossel, gegratineerd met parmezaanse kaas en ananas.
‘Gegratineerd? Dat moet toch onder de grill of in de oven?’ Klopt, maar bij gebrek daaraan kan het ook met een vlammenwerper (altijd van je af-fakkelen).
De laatste NoorderZonDag  (zondag 25 augustus) is Dennis Chef Kok bij het Laatste Avondmaal in de Spiegeltent. Er zijn nog een paar kaarten…

04-quiz2

Droge worst uut Grunnen

Onbegrijpelijk dat deze Droge Worst Uut Grunnen nog nooit verkozen is tot de beste droge worst van Nederland.
De reden dat ie aan een John Deere trekkertje hangt zal ik bij deze ook verklaren. Het campagnebeeld van Noorderzon laat kartonnen letters zien die door een trekkertje met voorlader worden neergezet. Ik zie dat en denk dan: “Okidoki, maar wie bestuurt dat trekkertje?” Nou ja… ik dan dus maar. (zie trailer).
En hoe kom je aan zo’n trekker? Collega en vriend Derk Bosscher had een oplossing. Piet Helder van GroeNoord in Groningen bellen…

06-IMG_6812

Piet Helder van GroeNoord.  “Moi Piet, hest doe eem n trekker veur mie?”

08-IMG_7079

Kloar! Zie trailer. Dank, heel veel dank verschuldigd aan Piet -GroeNoord- Helder.

En voor het Dagblad van het Noorden maakte fotograaf Duncan Wijting er een puike serie foto’s bij. Elke dag schrijft Eric Nederkoorn een verslagje van het Aperitief op de Noorderzon pagina van het DvhN, getiteld ‘Arno trekt publiek’.

16-IMG_8767

Jupiler

De grote sponsor van festival Noorderzon is natuurlijk Inbev. Brouwerij, fusie tussen brouwerijen met normale namen, maar ja… dan komt dit eruit: “Inbev”. Ik bespaar u de details. Dit jaar gooit het bedrijf met name Jupiler in de strijd. En ik mag namens het hele Aperitief team hier noteren: ‘dat is geen straf!’
Een ander merk van Inbev is bijvoorbeeld ‘Hertog Jan’. En dat drink ik dus zelf ook graag…

22-IMG_8728

Onze roze Smeg thuis! Bier, worst en een flesje rosé voor mijn lief.

26-IMG_8731

“Maar wij hebben Dommelsch…”

Inderdaad! Ook Dommelsch is van Inbev. De koelkast in de kleedkamer wordt dagelijks gevuld met verse blikjes.
Wanneer de overheid zich terugtrekt als Mecenas moet je blij zijn met je sponsors. En zeker als het om bier gaat!
Dank!
Arno over de sponsors van Noorderzon en het Aperitief

IMG_8780

Annemarieke Coenders en Wim Sebo met special guest Obed Brinkman en zonder Wim Sebo…

Het was een vage dinsdagavond… maar de aankondiging was ook vooral voor de dag van morgen bedoeld: woensdag 21 augustus staat Annemarieke om 17:00u op ‘Zuid’. Dan is Wim Sebo er wel bij. Bij ons was hij onzichtbaar.
Luister naar Annemarieke en Obed

IMG_8811

Gerald Kurdian

Dinsdag en woensdag is de Spiegeltent vanaf 21:00u van Gerald Kurdian. Amerikaanse vader waar hij niet over wil praten en Armeense moeder. Van haar is de achternaam. Gerald heeft zich laten inspireren door de SF serie Cosmos 1999. Dat niemand van ons daar ooit van gehoord heeft hoeft geen belemmering te zijn om te voorstelling “1999” te waarderen. De volledige titel had moeten zijn: “1999, why the villains always have a Russian accent”, maar dat paste niet in het programmaboekje.
Gerald Kurdian

IMG_8822

Zoë Coombs Marr van Post Present Post

IMG_8824

Mish Grigor, ook van Post Present Post

Post Present Post is volgens alle kritieken hilarisch en buitengewoon intelligent. De dames staan samen met Eden Falk (die niet aan tafel mocht van zijn vrouwelijke collegae) in de Opheliatent op Noorderzon. “We are not here to make friends. We’re on a mission… to find out… who’s the best!” Elke avond gaan ze de strijd aan met elkaar op tien onderdelen. Het publiek mag uiteindelijk bepalen “who’s the best”.
Hier het gesprek met Zoë en Mish van Post Present Post

IMG_8881

links van mij Renee Duursma (GAVA), rechts van mij Janek Turkovski.

In een sfeervolle huiskamer op De Hoge der A staat vaste Janek Turkovski (al een aantal jaren vaste gast op Noorderzon) met zijn performance: Smalfilm. Bijzondere aaneenschakeling van filmpjes van de Groninger smalfilmliga uit de periode 1925-1951. Het is een progressief project. Elke dag kruipt Janek opnieuw in de editroom om zijn product aan te passen en bij te stellen met de reacties van het publiek van de dag ervoor. Het is dermate succesvol dat er extra voorstellingen zijn ingelast. Kijk daarvoor op de ste van Noorderzon.
Voor het Aperitief maakte hij een speciale 3 minuten durende trailer met live ingesproken commentaar/toelichting.
Janek Durkovski

En morgen zijn we er uiteraard weer. Klokslag 18:00u in de Spiegeltent.

Het Dagblad van het Noorden schreef de volgende dag:
DvhN-wo21

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments

 1. ico hemmen
  Posted 21 augustus 2013 at 14:46 | Permalink

  ik kon helaas alleen tot nu toe maandag maar komen,toch vondt ik het elke
  dag zeer geslaagt.
  vanavondt kan ik ook dus dat wordt ook weer leuk.

  groeten ico

 2. Posted 13 januari 2015 at 11:53 | Permalink

  Leuke Blog

  maar zou je onze droge worst is een keer willen proberen ?

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube