Arno’s Aperitief maandag 19 augustus 2013

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van de vijfde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2013 in de Spiegeltent. Maandag 19 augustus 2013. Foto’s Pjotr Wiese.

xx

Dit ding heet (Engelse naam) een ‘ramp’. Een soort schuine loopplank om kisten op wieltjes de tent in te rollen. Bij nat weer (en dat hebben we nogal eens in dit over het algemeen vlakke land met bewolkte luchten) is zo’n ding echt een ramp!

Gedurende elf dagen Noorderzon (overigens een heerlijke uitputtingsslag) word ik op de been gehouden door een team van deskundigen. Ik heb deze week nog afspraken staan met bijvoorbeeld de pedicure, de mondhygiëniste, de kapper, mijn Thaïse masseuse en een Filipijnse paaldanseres (beelden komen later op deze site). Maar daarbij vergat ik even dat mijn eigen team van deskundige verzorgers zelf natuurlijk ook kwetsbaar is.

xx

Dit is mijn lief (die niet met naam en toenaam op het internet wil), chef d’equipe van het team der deskundigen. Laten we haar Jessica noemen. Ze gleed uit op de spiegelgladde ‘ramp’ van de Spiegeltent (ah… vandaar die naam, nou snap ik het) en brak haar pols…

xx

Geluk bij een ongeluk. Mijn lief is juf en trommelde moeiteloos een paar oud-leerlingen op om haar te assisteren bij het set-dressen en bij het  serveren van de drankjes en het snijden van de ‘droge worst uut Grunnen’. Dank je wel Miser en Fu Mei! De juf is trots op jullie. Ik heb het uit de allerbeste bron!

Klokslag zes uur gaan we los.
Kijk eens aan. Altijd leuk, Grunnegers in t program. Remko Wind en Arno Bakker op respectievelijk piano en sousafoon.

xx

Arno en Remko

Arno en Remko horen bij ‘Leet nait‘, een programma naar een idee van Marco Bonissimo. Met o.a. presentatrice/zangeres Gabriëlle Glasbeek. Ik wist van niks, maar liet me graag verrassen.

xx

Gabriëlle Glasbeek op de rug van Marco Bonissimo… leet nait… din woist ja wel?

Luister hier naar Leet nait

xx

Toco Nikaido, regisseuse van  Miss Revolutionary Idol Berserker.

‘Miss Revolutionary Idol Berserker’ is de naam van het Japanse gezelschap dat de voorstelling “Ms Berserker atttttacks!!Elektro*Schock*Luv*Luv*Luv*Shout!!!!” speelt. Toco is regisseuse en doet met passie en liefde alles wat men haar op de beste ‘theatre-school’ van Japan verboden heeft. Onbeschrijfelijk. Onbegrijpelijk.

xx

Dat onbegrijpelijke is wederzijds. Amanda (links, spreekt Japans, maar komt uit Texas) is onze tolk.

Luister naar Toco Nikaido en  Amanda Waddell

Enkele fragmenten op Youtube.

En kijk ook even naar Miss Revolutionary Idol Berserker. You love it or you hate it…

Overigens bleven beide dames erg graag hangen om Dennis te helpen met Sushi draaien…

xx

“Better than we know it in Japan!”

xx

Muzikale gast in het Aperitief was Brendan Benson.

Brendan Benson, bekend van de ‘Raconteurs’, waarmee hij samen met Jack White successen vierde. Ontzettend goede band heeft hij om zich heen. Errug goed!!!
Luister maar: Brendan Benson

xx

Aan tafel met molenaar Slimme Pietje en inwoonster Trijn Jans van Stad Grunnen (1613). Bredero.

De Klucht van de Molenaar (origineel van Bredero – 1613) wordt door De Stichting Metafora de komende maanden  gespeeld in molens in de Provincies Groningen en Drenthe. In het kader van Noorderzon staan ze donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag a.s. in Molen De Wilhelmina aan de Noorderhogebrug.

Het interview met Simme Piet en ‘Vrouw oet Stad”…
Klucht-molenaar

xx

Onze Artist in residence ‘Ron Glasbeek’.

 

xx

De Impressies van vanavond met Conté krijt door Ron.

En natuurlijk de promo voor de volgende aflevering van het Aperitief op dinsdag 20 augustus!

Het Dagblad van het Noorden schreef de volgende dag:
DvhN-di20

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments

 1. henk en ria
  Posted 20 augustus 2013 at 15:12 | Permalink

  Beterschap voor Jes…door omstandigheden nog niet geweest..hopelijk donderdag..groetjes Ria

 2. Jannie
  Posted 23 augustus 2013 at 14:00 | Permalink

  Beterschap voor Jes , jammer dat we zondag niet bij je voorstelling konden zijn ,maar volgend jaar Noorderzon zijn we er bij ,en dan op tijd , maar wat ik heb gezien op je side ,ziet er gezellie en leuk uit, nog veel sucses de komende dagen,maar dat gaat zekers lukken, met zo’n geweldig weertje op de Noorderzon, groetjes van een Tantie en Oompie van Jes Ha,ha,ha groet’n úút Sleen,

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube