Arno’s Aperitief zondag 23 augustus 2015


balk-website-aperitief

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van Arno’s Aperitief van zondag 23 augustus op Noorderzon 2015 in de Spiegeltent.
Foto’s Pjotr Wiese (Alle foto’s komen ook op facebook)De podcast van het programma is hier te beluisteren:

 

Op kantoor...

Op kantoor…

Elke Noorderzon-dag beginnen we bij Elmer’s in de Nieuwe Ebbingestraat. Ze hebben hun terras volledig omgetoverd tot ‘ons’ kantoor. Op zondag zijn ze gesloten, maar ons kantoortje staat gewoon om 11:00u opgesteld en de cappuccino’s staan klaar. Toptent!

Polonaise

Polonaise

Vanmiddag zou Tom Postmes (gisteren te gast in het Aperitief  met Kirsten Krans van Random Collision en mede-onderzoeker Aafke van Mourik Bouman) een lezing houden in de Spiegeltent met de resultaten van ‘Experiment A’ (2013) en ‘Experiment B’ (2014): The Impact of Art. Ik had me erop verheugd. Ons tweede kantoor bevindt zich buiten, vlak naast de Spiegeltent en ik wilde daar wat foto’s en filmpjes selecteren, draaiboekje schrijven en ondertussen naar het verhaal van Tom proberen luisteren. Maar om organisatorische reden vertrekt hier zijn hele gehoor onder aanvoering van onze locatiemanager Marinke in polonaise naar een andere tent. Gelukkig biedt You Tube uitkomst. En je kunt de Prof. Dr. ook volgen op zijn eigen pagina van de Rijksuniversiteit.

Blauw driehoekje

The Impact of Art

Dit is mijn nichtje (Mag ik het dochtertje van de zus van mijn vriendin zo noemen? Ja, dat mag ik). Ze is goed afgericht. Als ik met mijn vingers knip brengt ze een koud biertje. Als beloning mag ze met het Blauwe Noorderzon Driehoekje op de foto. Misschien komt ze wel in het Campagnebeeld van Noorderzon terecht.
Wie trouwens erg goed bezig is met de blauwe driehoekjes is Harry Voornhout. Hij plaatst dagelijks een nieuwe aflevering van zijn online cursus Harry’s Origamihoekje op de Face Book Pagina van Arno’s Aperitief.
 

 
Alevering 4 van ‘Vouwen met een blauw driehoekje’

Cry Jailolo.

“Cry Jailolo” door Ekosdance Company

De Molukse choreograaf Eko Supriyanto, een beroemdheid in Indonesië, werd gevraagd mee te werken aan een festival op het kleine eiland Jailolo om te proberen het toerisme te bevorderen. Om het eiland te leren kennen moest hij persé eerst duiken en het koraalrif bewonderen. Hij werd getroffen door de schade die aan het rif is aangebracht. Om dat te kunnen herstellen heeft Jailolo geld nodig en toen wist Eko wat hem te doen stond.  Hij selecteerde een groep van zes jonge Molukse mannen van Jailolo en maakte met hen een combinatie van moderne en traditioneel Indonesische dans. Daarmee toeren ze over de wereld om de schoonheid van Jailolo onder de aandacht te brengen. Cry for Jailolo is dan ook niet ‘Cry’ als in ‘huilen’, maar ‘schreeuw’. Hun dans schreeuwt het uit: ‘Kom naar het prachtige Jailolo en help het mooi te blijven!’

Eko

Eko Supriyanto, choreograaf van Ekosdance Company. Niet alleen een bevlogen danser, ook een bevlogen spreker.

Benjamin en Diego van het Chileense Teatro La Resentida

Benjamin en Diego van het Chileense Teatro La Resentida

 

Chiemi Fukumori

Chiemi Fukumori

Vorig jaar was Chiemi ook te gast in het Aperitief. Ze is Japanse en wordt heel boos als je ‘Ni Hao’ tegen haar zegt. Het levert wel een mooie anekdote op (luister maar op de podcast bovenaan deze pagina). Ze is een bijzondere verschijning die leeft voor de dans. Op de Facebook pagina van Pjotr (waar alle foto’s staan – hier 2014, hier 2015) in totaal een slordige 400 foto’s van haar.

Femke Eerland geportretteerd door Ron Glasbeek

Het model van Ron Glasbeek. Als je raadt wie het is win je een droge worst!

Over droge worst gesproken. We hebben vanavond een heel bijzondere worst: de “Basken” van biologische slagerij De Groene Weg aan het Boterdiep in Groningen.

Biologische slagerij De Groene Weg

Biologische slagerij De Groene Weg

Flip van ‘t Riet at ooit tijdens een wandeling in Baskenland een Spaans worstje. Terug van vakantie heeft hij een variant daarop gemaakt. Pittig gekruid en er zit oa amandel in. Heerlijk! Vind ik. Er zijn ook mensen die hem te heftig vinden of die zo verknocht zijn aan de klassieke Droge Worst Uut Grunnen dat ze dit maar een raar ding vinden. De jury zal uiteindelijk op zondag 30 augustus bepalen wat de lekkerste Aperitief Worst was. En de jury… dat ben ik. De ‘Basken’ gaat denk ik hoge ogen gooien.

De Basken

De Basken

En natuurlijk is er ook weer een (vegetarische) amuse van onze hoofdsponsor Dennis Nolle. Vandaag een ‘Salade van linzen met paprika en geitenkaas’. Dennis vertelt er zelf meer over in onderstaand filmpje. Alle recepten staan op de website van Dennis Cooking Place.

Spiegeltent met Jake Isaac

Spiegeltent met Jake Isaac

Na het Aperitief is de Spiegeltent voor Jake Isaac. Er zal toch wel iemand komen?

Tweet van Jake Isaac vanuit de Spiegeltent.

Tweet van Jake Isaac vanuit de Spiegeltent.

Gelukkig! Het zit bomvol!
Jake Isaac twittert zelf de foto, die  Wouter Brem maakt  tijdens het zinderende concert in de Spiegeltent.

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube