De deserteur

Op 23 januari 2021 wordt de Avondklok van kracht. De discussie daarover was al een poosje gaande en vooruitlopend op de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge op woensdag 20 januari heb ik dinsdagavond razendsnel een liedje opgenomen en ben daarna met mijn vriendin Jessica de stad ingetrokken om er beelden bij te schieten.
Het resultaat : De deserteur (vrij naar Boris Vian – le déserteur)
Woensdag om 14:00u was de persconferentie. Om tien over twee draaide Radio Noord mijn liedje. De avondklok gaat door, maar de bliksemactie was toch de moeite waard. Alleen al voor mijn eigen gemoed. “Wanneer heb je voor het laatst gelachen, Arno”, vroeg Karel Oosterhuis mij bezorgd op de radio. “Vannacht, Karel”, was mijn antwoord, “het liedje is geen dijenkletser, maar het creëren zelf geeft erg veel voldoening.”

Ik ben geen wappie, virus-ontkenner of complotdenker. Ik geef uiting aan mijn gevoel. En ik hoopte het tij van de avondklok nog te kunnen keren met een kleine bijdrage aan het debat. Het heeft niet mogen baten. Het zullen dure ommetjes worden. Maar ach… die €95 had ik anders in de kroeg uitgegeven.
Ik roep niemand op om de avondklok te negeren, ik zet niet aan tot samenscholing. Integendeel… blijf in vredesnaam allemaal binnen. Dat maakt mijn wandelingen er nog fijner en rustiger op. En waarschijnlijk blijf ik ook gewoon thuis. Boris Vian was zelf ook geen dienstweigeraar. Hij gaf uiting aan zijn gevoel.

Eigen-verklaring-avondklok-Arno

This entry was posted in Actueel. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube