Het Laatste Avondmaal na tien keer Aperitief

De laatste avond van Noorderzon geen Aperitief meer, maar een drie-gangen-diner van chefkok Dennis ‘Cooking Place’ Nolle. Tussen de gangen van het diner liedjes, conferences en meer…

Kortom, Arno's Aperitief zit erop. Alles kan weer voor een jaar de container in.

Hieronder het laatste LIVE verslag van Razende Reporter Bram Douwes in Arno’s Aperitief van Noorderzon 2012. Tijdens het Laatste Avondmaal geeft Bram de toeschouwers een kijkje achter de schermen.

En hoewel er niets meer te vergaderen is op deze laatste dag is de Aperitief Crew dat zo gewend geraakt dat ze in de regen onder een parasol nog één keer net doen alsof. En dat moet in de regen onder een parasol, want...

... de Spiegeltent is namelijk nog bezet vanwege de Noorderzondag, die geen Uitmarkt mag heten, maar het eigenlijk stiekem toch een beetje is. De meest uiteenlopende creatieve gezelschappen presenteren zich aan het publiek. Op deze foto een paringsritueel in klederdracht..

En hier een doorlopende voorstelling in het plantsoen...

Oh nee, ze lopen toch niet door... ze komen terug. Een teruglopende voorstelling? Mooie symboliek voor de crisis die zich ook in de kunstensector laat voelen.

Om 18:00u is De Spiegeltent beschikbaar en begint Arno traditiegetrouw met een lofliedje op het Aperitief dat deze Noorderzon geschonken is: Bier! Vanwege de slotavond dit keer een medley van alle biernummers van de afgelopen 11 dagen. Van 'Ca sent la biere' van Brel tot 'Teddy Bier' van Elvis. En niet te vergeten 'De Biertjesrit' ter ere van de 93ste verjaardag van Drs. P.

Bas Mulder speelt een fraai medley arrangement. Dwars door alle toonsoorten en muziekstijlen heen. Hoogtepunt; de naadloze overgang van 'Let it bier' van de Biertles naar 'Zij gelooft in mij' van onze eigen nationale Koning van het Bierlied, André Hazes.

"And in my hour of darkness Bram is standing right in front of me, speaking words of wisdom; let it bier"

Genoeg flauwekul, tijd om te eten. Chefkok Dennis Nolle geeft een toelichting bij het voorgerecht: Chevice van rivierkreeft geserveerd op limoen, avocadocrème en gemarineerde cherrytomaten. Daarbij Rivierkreeftenbouillon met groene kruiden.

De Chevice. Bedoeling is dat je in de limoen bijt als je de rivierkreeftjes opslobbert. Heerlijk!

Ook aan de vegetariërs is gedacht: gemarineerde artisjokharten op limoen, avocadocrème  gemarineerde tomaten en paddenstoelenbouillon.

Sfeervolle Spiegeltent geniet van het lekkere eten en de gezelligheid.

Tijd voor een tussendoortje. De bingomolen selecteert 100% objectief een kandidaat voor de Aperitief Quiz met mooie prijzen.

The Winner is degene met lotnummer 77...

En dat is Henk. Henk is bijzonder blij met de gewonnen 'Droge Worst uut Grunnen', want..."ik heb nog nooit iets gewonnen", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Henk.

Onderdeel van het hoofdgerecht; salade met rode biet.

Het hoofdgerecht bestaat verder uit een gegrilde gemarineerde parelhoenspies geserveerd met rode portsaus, rijkelijk gevulde bulgur en een groene salade met rode biet en feta. Voor de vegetariërs heeft Dennis falafel- spiesjes ipv de parelhoen.

Terwijl het publiek kan uitbuiken neemt Tarzan even bezit van het podium. Een act uit 1992 die destijds waarschijnlijk nog wel het aanzien waard was...

Maar Tarzan is ook duidelijk aan het uitbuiken geweest de afgelopen twintig jaar.

Dennis demonstreert de slagroomspuit voor de bosvruchtenmousse met slagroom en chocolade.

En daarna de gasbrander voor de halve perzik belegd met mangosalade, pijnboompitten en framboos, verstopt onder een dakje van gebrande eiwit...

... en bijna is ook het dakje van de Spiegeltent 'gebrand'.

Maar het resultaat mag er zijn.

Tegen 21:30u zit Het Laatste Avondmaal erop. Kopje koffie bij Café Mobile op het terras van de Spiegeltent en dan is Noorderzon 2012 voorbij.

Op Nu.nl verscheen daags na Noorderzon onderstaand artikel:

Festival Noorderzon trekt 150.000 bezoekers
GRONINGEN – De 22e editie van het muziek- en theaterfestival Noorderzon in Groningen heeft in de afgelopen elf dagen ongeveer 150.000 bezoekers getrokken.

Foto:  NU.nl/Robert Bosman

Dat waren er 15.000 meer dan vorig jaar. In totaal werden circa 50.000 kaartjes voor voorstellingen verkocht.
Dat heeft de organisatie zondag aan het einde van het evenement gemeld. In het openbare park het Noorderplantsoen en op diverse plekken in de Groningse binnenstad waren voorstellingen en optredens te zien.Op het regenachtige laatste weekeinde na was het goed weer tijdens het internationale kunstenfestival.

De volgende editie is van donderdag 15 tot en met 25 augustus 2013.

Vooral dat laatste is prettig om te weten.
Donderdag 15 augustus 18:00u Spiegeltent dus.
Zet het vast in je agenda…

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube