“U bevindt zich hier” in De Warf in Warfhuizen

kop-ubzh-affiche

 

20 september 2014
In Warfhuizen spelen we voor de allereerste keer “U Bevindt Zich Hier”. Geen try out, want daar doe ik niet meer aan. Ook geen première, want daar doe ik al helemaal niet meer aan. “Maar wat is het dan?”, vroeg Louwrens van dorpshuis De Warf. Ik zei: “laten we het De Primeur noemen”.  Het concept hadden we al een paar keer uitgeprobeerd tijdens Broadway Texel, het Huiskamer Cabaret Festival van Theater Klif 12 in Den Hoorn. Maar dat was slechts een half uur en hier stonden we voor de taak om avondvullend te spelen. De primeur dus!

xx

De affiches.

Maanden geleden had ik de affiches voor “U Bevindt Zich Hier” al in Warfhuizen afgegeven bij de buren van De Warf, Louwrens en Ellie. Ze waren niet thuis, maar ach… moet goed komen. Komt altijd goed in Warfhuizen.

xx

BB Luchtwachttoren Warfhuizen in de mist.

Het is mistig op zaterdag 20 september in Warfhuizen. Deze mooie foto van Pjotr Wiese is ‘s avonds gebruikt. En ik heb erbij verteld dat we daardoor te laat in Warfhuizen arriveerden. Niet zozeer vanwege de mist, maar meer omdat Pjotr een kwartier bezig is geweest die toren in die mist mooi op de foto te krijgen. Soms verliest hij zich een beetje…

xx

Sorry…

Tja, het is mistig. En we zijn laat omdat Pjotr een kwartier in de mist heeft staan fotograferen. En we zijn een beetje gespannen voor de primeur van “U Bevindt Zich Hier”. Dus rijden we iets te hard het dorp binnen.

Beetje haast...

Iets…

Zonder al teveel te willen verklappen kan ik hier gerust vertellen waar het in “U Bevindt Zich Hier” om draait. Er zal een rotonde aangelegd worden in Warfhuizen. Ieder zichzelf respecterende plaats heeft minimaal één rotonde. Warfhuizen loopt dus hopeloos achter in de vaart der volkeren. Het halve dorp loopt uit om mee te discussiëren. En dat is nou precies de bedoeling.

xx

Discussie over de exacte plaats voor de zuil. Waar komt die rotonde precies?

xx

De Brug

Zoals gezegd, het was een mistige ochtend. Rond 06:00u heeft iemand zijn auto op één van de bollen op de brug geparkeerd. Bol in twee stukken (zie bovenste helft links voor op de foto), geruchten doen de ronde in het dorp (“Tou moar, vort moar, draank op zeker!) en een medewerker van de Provincie ruimt de rommel op. Warfhuizen… altijd wat te doen. We zijn geen dag te vroeg! Een rotonde verhoogt de verkeersveiligheid met gemiddeld 40%.

xx

De onderste helft van de bol, de medewerker van de Provincie en een passerende 2CV van waaruit de chauffeur een vreemd gebaar maakt. En inderdaad… ik drink een bakje koffie.

vv

Inge en Janny uit Drenthe doen met de echtgenoten een dagje Groningen. Nee, ze komen vanavond niet naar De Warf. Maar ik ga ook nog wel een keer een rotonde in Emmen aanleggen. Dus de flyer nemen ze mee.

xx

Het Ommetje van Warfhuizen

Onderdeel van ‘U Bevindt Zich Hier” is ‘De Wandeling’. Overal in Nederland liggen mooie wandelpaden, waar doorgaans weinig mensen weet van hebben. Ik ga ‘s middags aan de wandel en doe verslag van mijn belevenissen tijdens de voorstelling. Uiteraard betreed ik zo’n pad op eigen risico. En als ik een hond bij me had gehad, had ik die zeker aangelijnd. Ik had geen “aval” bij me. Ik weet niet eens wat het is. Maar als ik het bij me gehad zou hebben had ik het natuurlijk niet achter gelaten. Ik heb  bloemen noch planten geplukt en heb de dieren niet gevoederd, maar met rust gelaten. Zij mij ook overigens, geen dier gezien. Omdat het pad gedeeltelijk over particulier eigendom loopt heb ik me als een gast gedragen. En wat een geluk dat het geen 31 december is… want dan is het pad gesloten! Oh ja? Hoe dan?
Afijn, op pad.
IMG_8045_PjotrWiese
Het pad leidt over akkerland en maakt na verloop van tijd een bocht en volgt dan ruim een half uur de oevers van de Kromme Raken. Dan kom je bij een zelfbedieningspontje. Herstel… dan behoor je bij een zelfbedieningspontje te komen. Maar dat is stuk! Ik heb geluk en tref Emiel en Jorit, die aan het vissen zijn in hun bootje. Ze willen mij wel even overzetten.

xx

Emiel en Jorit

v

Kijk, daar hoort een pontje te zijn! Niet dus.

n

Nou ja, pontje ligt er wel, maar doet niks.

Dankzij Emiel en Jorit ben ik toch nog op tijd terug gekomen in De Warf om de Primeur van ‘U Bevindt Zich Hier’ te spelen. En t was mooi. Met dank aan Louw, Ed, Rik, Anne en de altijd onnavolgbare maaltijd van Ellie.
Zo, de kop is er af.

dd

Ellie maakt niet alleen erg lekker eten, ze heeft samen met Louw ook een fijne B&B.

Anje’s Kamer, Bed and Breakfast in Warfhuizen. Een aanrader.

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. Posted 12 december 2014 at 15:00 | Permalink

    Nou ja zeg, alsof ik er zelf bij was!! Zo lee’mdig beschree’m. Maar wat was het weer een mooie avond!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube