U bevindt zich hier: Geert Teis Stadskanaal

kop-ubzh-affiche

 

3 oktober 2014
Pas voor de tweede keer “U Bevindt Zich Hier” spelen en dan al in de grote zaal van Stadskanaal. Kijk, dat kunnen alleen de hele groten. En dus maak ík me behoorlijk zorgen. Stadskanaal staat bekend om haar rotondes. Dus het zal wel kritisch publiek zijn vanavond.

xx

Er is een klassieke rotonde

xx

Een artistieke rotonde

cc

En dan natuurlijk de Knoalster specialiteit; “de Viertonde”.

cc

En daar kom ik aangezeuld met mijn zuil in dit Walhalla voor rotondelovers. Gelukkig biedt theater Geert Teis mij onderdak voor deze zware exercitie. Daar weet je in elk geval dat je welkom bent.

cc

Vol goede moede de draaideur in.

cc

Maar die draait me er net zo hard weer uit.

xx

Dit kan wel eens een zware dag worden.

vv

Uiteindelijk lukt het me om binnen te komen dankzij de hulp van de altijd charmante Saskia…

cc

…en wordt mijn zuil op het podium geplaatst, zodat Johan en Marijn, technici van dienst in Geert Teis vandaag, er een geweldig lichtplan omheen kunnen bouwen. Want daarmee valt of staat de show in zo’n grote zaal namelijk wel.

cc

Ondertussen trek ik de wandelschoenen aan om Stadskanaal te verkennen. Ik heb gehoord dat er een puike wandeling is uitgezet langs een blauwe lijn. Spannend!

bb

Blauwe lijn nummer één loopt dood in het centrum. Dat is hem dus waarschijnlijk niet?

v

Het verkeersbord brengt niet echt opheldering.

vv

Nee, dit is hem ook niet…

ff

En deze blauwe streep markeert volgens mij een zone waar de parkeerschijf verplicht is. Toch maar eens even bellen: “Waar is die wandeling?”

Aha

Aha, gevonden!

cc

Boeiende wandeling laat me stukken van Stadskanaal zien die ik inderdaad nog niet kende. Met ferme pas ga ik op zoek naar mensen met ideeën voor de nieuw aan te leggen rotonde. Want daarvoor ben ik hier per slot van rekening. Had ik dat al gezegd?

cc

Met deze dames wandel ik een eindje op. Maar je ziet het al aan hun kleding… zij zaten even in een cooling down periode van hun interval training en hop… weg waren ze alweer. No problem, I’ll walk the line.

dd

De Blauwe lijn voert langs een rotonde met enig achterstallig onderhoud. Dat geeft mij moed. Er is nog ruimte voor missionariswerk in deze gemeente.

c

Oh… en nu? Wat is de juiste weg?

dd

Aan de ene kant staat de gereformeerde kerk te lonken. De Kandelaar.

ff

Daarnaast de Fakkel (jeugdhonk van de gereformeerde kerk). Fakkel? Kandelaar? Er komt een slechte gedachte bij me op. Het lijkt me beter dat ik het andere pad kies.

ss

Het andere pad leidt langs deze kraam; De Puntzak. Ik bestel een haring.

dd

Dat vindt meneer Puntzak niet leuk.

rr

Gelukkig vinden de bezoekers van Geert Teis ‘s avonds mijn Knoalster avonturen wel leuk. En dat met die rotonde is ook helemaal goed gekomen.

Net als morgen in Olst. En in al die andere plaatsen op de speellijst. Kom maar een keer kijken, dan weet je wat ik bedoel.
Maar het komt nooit vanzelf goed. Ik blijf altijd afhankelijk van fotograaf/live-beamer Pjotr Wiese van beamen.nl en Bas Mulder op piano. En dan zijn er nog de jongens van het theater die ervoor zorgen dat het ook technisch allemaal goed verloopt.

m

Dank daarvoor, Marijn…

v

… en Johan.

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube