U bevindt zich hier: Holstohus Olst

kop-ubzh-affiche

 

4 oktober 2014

Afspraak met de projectontwikkelaar. Hij zou de bouwtekening meebrengen...

Afspraak met de projectontwikkelaars, die verantwoordelijk zijn voor de aanleg van de rotonde. Ze hebben de bouwtekening bij zich. Ziet er goed uit. Maar vraag ik naar het maatschappelijk draagvlak, of er een participatieproces op gang is gebracht waarbij de burgers samen met elkaar ‘out of the box’ hun ideeën naar buiten kunnen brengen, dan staan deze jonge ambitieuze professionals met de mond vol tanden. Tijd om de mening van de Olster burger te gaan peilen.

cc

Kerk en plein in het centrum van Olst. We vragen de omwonenden wat ze er van zouden vinden als hier een rotonde komt.

cc

Arend Jan is niet voor. Hij probeert al tijden een mooie foto voor de website van de kerk te maken zonder dat er mensen over het plein sjouwen (zoals ik). Laat staan een rotonde! Hij koestert het fraaie oude dorpsaanzicht van Olst.

cc

Ik beloof dat het onderwerp vanavond op de agenda komt. Arend Jan bestudeert onze flyer en belooft vanavond te zullen komen. In zijn rechterhand de flyer en de camera waarmee hij de kerk fotografeert.

Hij is daadwerkelijk geweest. En later heb ik een mail van hem gekregen. Het is hem op 2 november gelukt de kerk goed op de foto te krijgen. Prachtig weer, geen in-de-weg-lopers of geparkeerde auto’s. Hij heeft alleen een elektrakast en een lichtmast weggeshopt. Die vond hij te modern. De foto staat op zijn website en ook op de homepage van de site van de kerk.

Rosanne van de viskraam (“Beste vrijdagmarkt van Nederland!”) weet niks van een rotonde. Haar vader (Driek) weet alles van Olst, maar die is er vandaag niet.

Maar ook VVD raadslid Ralfph Kronieger, die zijn wekelijkse harinkje komt happen bij Rosanne, weet van niks. Hij kan vanavond ook niet komen kijken, want hij heeft een straatfeest. “Daar gaat overigens bijna heel Olst naar toe…” Oh…, dank je wel, Ralph. Dan vraag ik hem -als politicus- of hij weet dat de verkeersveiligheid met 40% toeneemt wanneer een rotonde wordt aangelegd. “Onzin, Olst is hartstikke veilig. Behalve bij de pont over de IJssel. Ben je daar al geweest? Ga daar maar eens heen en leg daar maar een rotonde aan!”

cc

Dus gaan we naar de pont die Olst met de rest van Overijssel en de wereld verbindt.

cc

Ik kom net te laat om nog mee te kunnen en blijf op de kade achter.

cc

Van rechts (stuurboord voor de kapitein van de pont) komt een kruisertje.

dd

De schipper van dat kleine bootje is van plan nog even snel voor de veerpont langs te steken.

vv

Daar is de kapitein van de pont het niet mee eens. Hij toetert een paar keer hard ter waarschuwing.

vv

Dan trekt hij de kabel waar de pont mee overgetrokken wordt strak. Je kunt dat zien aan de streep die door het water loopt van de pont naar de oever aan de overkant. Het kruisertje moet vol gas achteruit om te voorkomen dat hij zichzelf volledig aan gort vaart op de staalkabel.

cc

Hij steekt achteruit en laat de pont voor gaan. Verstandig lijkt me.

vv

De pont bereikt veilig de overkant en het kruisertje steekt er achter langs. Het is net goed gegaan, maar het had ook heel anders af kunnen lopen.

Ik denk dat Ralph gelijk heeft. Hier moet de eerste waterrotonde ter wereld worden aangelegd. Goed punt van de VVD in Olst. Ik wandel terug naar het centrum, naar het Holstohus waar we vanavond gaan optreden. Daar is de theaterzaal inmiddels in gereedheid gebracht voor “U Bevindt Zich Hier”. Met dank aan Hannie, Willy, Ruud, Frank, René, Ella, Rudy, Yvonne, Norbert en Piet.

cc

Mooie dag, mooie avond in het Holstohus in Olst

 

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube