U Bevindt Zich Hier: Theater De Hasselbak Eemnes

xx

Daar sta ik dan met mijn zuil voor Theater De Hasselbak in Eemnes. Recht tegenover De Grup of De Hilt of zoiets, het sport- en ontmoetingscentrum. t Is hier nog rustig, maar even later loopt heel Eemnes uit om met mij de plannen voor de nieuwe rotonde te bespreken.

En dat is begrijpelijk, want de andere rotondes in het dorp (herstel Stad! Maar iedereen in Eemnes zegt dorp) zijn merkwaardige gedrochten.

ss

I rest my case…

xx

En als zo’n rotonde dan ook nog Het Vierkante Bosje heet ben je mij kwijt.

dd

Ik heb me over wel meer dingen verbaasd in Eemnes. Een stiltegebied laten beweiden met schapen. Los van de herrie die ze maken schijnen ze ook voor gladheid te zorgen…

xx

Wel een mooi stiltegebied trouwens. Tien kilometer op klompen over het Nesserpad. En geen schaap gezien. Wel heel veel zwanen en ganzen en windmolens.

dd

En halverwege het Nesserpad dit prachtige oude gemaal met sluisje en haventje. Pittoresk! Speciaal voor mij had men de vlag uitgehangen.

xx

Terug in het centrum heeft Eemnes nog meer fraais in de aanbieding voor wandelaars. Een bijzondere VRI (Verkeers Regel Installatie) waarbij de voetganger met zijn schoen (of klomp) het knopje in kan drukken om groen licht te krijgen en over te steken.

cc

Eén van de twee VRI’s in Eemnes.

ss

Spanning en sensatie bij de verkiezing van Prins Carnaval 2015 voor De Sliertjes

xx

En het carnaval zal onder andere plaatsvinden in het beroemde Café Staal (officieel Schippers Welvaren). Nu staan de kerstbomen nog voor de deur…

xx

In café Staal hangen kleine kunstwerkjes op de achterkant van bierviltjes getekend door Dick Preesman. En met vooruitziende blik heeft hij mij ook vereeuwigd.

dd

Alsof ik in de spiegel kijk… over vijf jaar.

Meer werk van Dick Preesman zien? Hij heeft een website.

cc

Wandelend van t café naar De Hasselbak kom ik langs Alie’s Vishandel. Alie blijkt inmiddels met pensioen, maar Angelique en Marika hebben de zaak overgenomen. Binnenkort wordt de naam van de kraam veranderd in Heek’s Vishandel. Heek is behalve een vis ook de achternaam van beide dames uit Spakenburg.

cc

Prima haring!

vv

Alleen die eigenaardige gewoonte van Amsterdam en omgeving om zuur bij een zoute haring te serveren heb ik nooit begrepen. Dat doen wij in Groningen niet. Daar krijg je het zuur vanzelf na de haring…

dd

En ook over de ‘delicatesse’ Hom & Kuit kunnen Angelique, Marika en ik het niet helemaal eens worden. Het kost geen drol en zo smaakt het ook.

cc

De gekruide kabeljauw moet daarentegen geweldig zijn. En dat mag ook wel voor €29,50 per ons…

Alie’s (binnenkort Heek’s) Vishandel is te volgen op Facebook en staat op alle markten in Het Gooi.

4gg

Recht tegenover de viskraam staat een kunstwerk dat de gemoederen in Eemnes flink heeft bezig gehouden. Het had een grutto moeten worden, maar dat is met de beste wil van de wereld niet te zien. Het is ‘De Ontmoeting’ van Pépé Gregoir met als motto: “Het geestelijk contact kan de strakste kaders ontstijgen”. Zo is het. En dat zie ik een grutto nog niet doen.

xx

Het middagje Eemnes heeft voldoende inspiratie opgeleverd voor de voorstelling in De Hasselbak. In het publiek veel mensen van Deo et Arti. Onder andere Liesbeth en Ineke (volgend jaar mijn achtergrond-gospelkoor), Angelique (regisseuse van mijn volgende voorstelling), Jan Willem (volgend lichtplan), Dorien (grime en live ondertiteling van mijn Gronings dialect door heel Nederland), Berry en Wim (zakelijke leiding voor mijn hele volgende tournee) e.v.a. Misschien kan ik eigenlijk beter gewoon lid worden van Deo et Arti.

Het was een waar genoegen in De Hasselbak te mogen optreden. Ik hoop van harte dat ik binnenkort een voorstelling van Deo et Arti mag meemaken.

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments

 1. Posted 18 mei 2015 at 18:40 | Permalink

  Leuk!! en leuk dat je jezelf er in zag. grt, Dick

 2. Posted 18 mei 2015 at 18:45 | Permalink

  Dank voor je reactie Dick. We hebben een leuke dag gehad in Eemnes. Onder andere in Café Staal waar jouw bijzondere viltjes hangen.
  Groet,
  Arno

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube