U Bevindt Zich Hier: Theater Hofpoort Coevorden

dd

In verband met de extreme gladheid door ijzel en de ‘code oranje’ afgegeven door het KNMI besloot ik lopend naar Coevorden te gaan. Mooie wandeling! Hondsrug, Pieterpad en Veste Ontdekkingstocht…

cc

En zo nader ik Coevorden…

dd

… waar overigens alles anders is dan de vorige keer dat ik er was. Het centrum ligt volledig overhoop, maar iedere vorm van wegomlegging ontbreekt. ‘U Bevindt Zich Hier’ en ‘U Zoekt Het Maar Uit’.

c

Dit bordje had op bijna iedere hoek van de straat in Coevorden kunnen staan. Waar ben ik?!?

c

Eindelijk herkenning. De prachtige oude watertoren van Coevorden. Eigenlijk de eerste rotonde van Nederland. Met een nooit meer geëvenaard kunstwerk erop.

cc

En gelukkig nog meer herkenning; café Het Geveltje. Het werd ook wel tijd voor een korte stop en een klein biertje bij Bart.

dd

Niet veel later nog een geveltje dat er zijn mag. Café Vancouver.

dd

Van buiten minstens zo mooi als café Het Geveltje. Zodanig dat je je afvraagt waarom dit café niet café Het Geveltje heet. Binnen krijg ik uitleg. Café Het Geveltje was er eerder en is een begrip in Coevorden. Het pand van Café Vancouver is ook een begrip, maar dan meer onder de oude naam ‘Snoepwinkel Diek’. “Negerzoenen voor een dubbeltje”

vv

En voordat de snoepwinkel van Anitalammert Hendriks van Diek in dit pand aan de Friesestraat nr. 9 zat was het een lingeriezaak. Het is kortom altijd een snoepwinkel geweest en gebleven.

ff

De deskundigen binnen in de ‘Snoepwinkel’: oa de bekende Coevordense broertjes Pasdriosfki (ik ken ze van vroeger van hockey) (zij wonnen meestal) en Eline, die de biertjes serveert (en ook niet onverdienstelijk hockey speelt). Ik herhaal: mooie wandeling!

Maar dan moet ik toch echt richting Theater de Hofpoort. Dat is immers het doel van mijn voetreis.

cc

Maar ja… kom ik me daar stom toevallig langs het eetcafé van mijn Twittermaat “Miracle”. Even binnen gedag zeggen…

mm

Na een paar Coevordense ‘Snaterwaters’ sluiten Jaap en ik deze eerste IRL-ontmoeting af met de specialiteit van het huis: een Mirakeltje! Smaakt naar jenever, koffie en een boeket van kruiden. En naar meer. Maar nu moet ik echt vaart maken om nog op tijd in het theater te komen.

cc

Miss Ganzenhoedster 2015 Maxime Plasman heet mij persoonlijk welkom bij het gemeentehuis annex theater.

cc

En nadat ik het drukbezochte marktplein met flyers en vrijkaarten heb bestookt kan de voorstelling beginnen.

n

Coevorden… dat vergeet je nooit meer, dat vergeet je nooit meer!

vv

Normaal vergadert in deze zaal de Gemeenteraad van Coevorden. Maar U ziet, er gebeuren ook mooie dingen.

ff

“Daar”, zeg ik, “daar moet ik straks nog helemaal naar terug lopen. Groningen! Maar eerst nemen we nog een Snaterwatertje op de goede afloop van deze ‘Code Oranje Dag’. (Foto Esselien de Groot – Facebook)

Dank je wel Theater Hofpoort. Dank je wel Vincent, Jordy, Saskia, Alfred en alle vrijwilligers.
Dank je wel dappere twitteraars in jullie poging de zaal vol te krijgen; Esselien de Groot (Coevorden Huis aan Huis), Jeannette Croezen (ook @Coevordenaren) en Guus de Kinderhulphond (Zie ook: Stichting Kind en Hulphond).
Graag tot een volgend keer. Met hopelijk beter weer. Hondenweer!

IMG_9832

“Guus, pak neus”

IMG_9833

En Guus pakt neus.

vv

Guus. Dank. Zelden zo mooi bij de neus genomen.

Of zoals de Coevordenaren het al eeuwen zelf zeggen:
IMG_9774

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. Jurrie en Jannie
    Posted 8 februari 2015 at 09:25 | Permalink

    Hllo Arno we hebben genoten van jullie voorstelling,we komen zekers nog s een keertje’kijken naar een voorstelling van jullie,en hú misschien is Sleen ‘s een keertje een optie om op te treden in de theater De Deel van het bekende duo Harm en Roelof uut Sleen groetjes aan de rest en nog bedankt voor de gezellige avond !!!!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube