U Bevindt Zich Hier: Kleintje Kunst Hilversum

Vrijdag 27 februari 2015. We penetreren Hilversum, op weg naar het lieftallige theater Kleintje Kunst, en stuiten tot onze verbazing op tal van volstrekt onoverzichtelijke verkeerssituaties.

vv

Tja… je mag dan in een Porsche of Landrover rijden, het blijft een rot-rotonde waar je overheen moet. Groen-onderhoud laat te wensen over en een onleesbaar reclamebordje leidt de aandacht af, waardoor de rotonde zijn eigenlijke doel (41% meer veiligheid) voorbij schiet. Flut!

cc

Even verderop leidt een vergelijkbare situatie zónder rotonde (al is hij al wel ingetekend op het asfalt)  tot nog chaotischer taferelen. Toch maar een rotonde dus…?

cc

En dan volgt nog deze variant; soort amoebe-vorm van een rotonde. Chaos compleet! Maar wat maakt het uit. Welke richting je ook kiest, je eindigt op een kerkhof. Of in het centrum van Hilversum. Maar goed, wat is erger?

cc

Het Centrum van Hilversum! Totale verkeerschaos. Niemand weet wie eerst mag. Of moet. Laat staan hoe. Blijf staan ook vooral. Je zult wel moeten trouwens… “Doorstroom” staat op de gevel van het gebouw aan de het begin van de Oude Haven… haha…

cc

En nee, zo’n bordje helpt echt niet! Het maakt de chaos alleen maar groter… “Bij oprijdend verkeer blijven aansluiten”.

cc

Kortom tijd voor de ware rotonde-deskundige om zich over Hilversum te ontfermen. Vanavond inspraakavond in theater Kleintje Kunst. Ik sta hier al een half uur met mijn flyers te zwaaien aan de Kolhornseweg… geen hond!

cc

Dan arriveert Eugène, directeur van theater Kleintje Kunst. Hij heeft een tip. Als je de Cultureel Geïnteresseerde Hilversummer wilt vinden moet je de Dudok route volgen, dwars door het centrum van Hilversum.

cc

Oké… doen we. Via het Voormalig Badhuis (volgens het bordje één jaar open geweest)…

cc

… en een kleine eeuw later te koop/te huur, 500 vierkante meter met Parkeerplaats. En deelverhuur is bespreekbaar. Wat een droefenis. Dudok draait zich om in zijn graf…

cc

…naar Ons Gebouw. Gelukkig, dat staat er nog in volle glorie.

cc

En daar tegenover het prachtige beeld ‘Windkracht 8’ van Pépé Gregoire uit Laren. In de vijver van…

cc

… Aquaria Rifwachter! Gevestigd in de oude zout- en zandbunker aan de Oude Haven van Hilversum. Wederom een prachtig Dudok bouwwerk.

cc

De trap, die leidt tot drie verdiepingen Aquaria winkel én Expo.

cc

Kwal

cc

Vuuraal

cc

Piranha…

Dit is geen zoölogisch blog, maar ik wil toch graag wijzen op dit meer dan bijzondere museum. We hebben ook nog foto’s gemaakt van de Naaldvis, de Bladvis en de Kogelvis en vele vele anderen.
Zie: De Rifwachter. Prachtig!

cc

Dorstig geworden van al dat water nemen we een biertje in café “‘t Oude Haventje” aan de Havenstraat nabij de Oude Haven. De sfeer is een beetje ‘vroeger was alles beter’. En dat is natuurlijk ook zo. Althans in Hilversum.

cc

Hongerig geworden van al dat bier besluiten we een pizza te bestellen. Ik zoek effe steun bij brommertje numero uno… en een fractie van een seconde later begrijp ik waarom die keten “Domino’s” heet. Toen moesten we heel hard rennen…

cc

Terug bij Eugène van ‘Theater Kleintje Kunst’. Hij is de kerstversiering aan het opruimen. Of zoiets. Maar daarna schenkt hij rode wijn en serveert bitterballen en laat ons voor de tweede keer kennis maken met zijn vreselijk aardige gasten. Marcel Enkelaar was er weer, net als Gerard van Kerkhof met Cor en Joke. Andere Joke (de vrouw van de penningmeester, jawel!), die samen met Vera de bar deed, totdat Anita (schat!) de toko overnam. Mijn goede vriendin (IRL) Elise (ze weigert mijn FaceBook-vriendschapsverzoek te accepteren) en Ank en al die (20) anderen. Het was een feest!

cc

Tot slot een beeld uit de voorstelling zelf. Tim Driessen van “De Ministers” geeft via Face Time een live voorproefje van hun voorstelling in “Kleintje Kunst” op 20 maart a.s. Zie links hieronder.

Kleintje Kunst
De Ministers
Verslag vorige voorstelling (Zó.) in Kleintje Kunst (7 februari 2014)

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

3 Comments