U Bevindt Zich Hier: theater de Molenberg in Delfzijl

Vrijdag 6 maart 2015
Op naar het altijd mooie Delfzijl. Via een tweebaansweg vol flitspalen en rotondes.

de

Delfzijl aan zee. Met op elke lantaarnpaal een meeuw.

dd

Wat zeg ik?

gg

Er zijn al veel rotondes in Delfzijl. Zoveel dat ‘RotondeReclame punt nl’ niet alle bordjes gevuld krijgt met plaatselijke middenstanders die willen adverteren op deze ludieke wijze.

ss

“Nait zoezen moar broezen”. Altijd gedacht dat het ‘soezen’ was, maar volgens K. ter Laan heeft dit spandoek gelijk. Overigens betekent ‘Bouwen aan de toekomst’ in Delfzijl ‘Slopen van deze Vennenflat’. Er komt vermoedelijk een rotonde voor in de plaats.

dd

En dit is een ander staaltje van ‘Bouwen aan de toekomst’. Pension Kuiper heeft aardbevingsschade en moet met een enorme houten feestneus aan de gevel overeind worden gehouden. De schoorsteen staat ook op instorten en wordt gestut. En toch is pension Kuiper gewoon open!

ee

Overal in Delfzijl wordt reclame gemaakt voor onze voorstelling. Zelfs op de dijk!

ww

Wat zeg ik?

dd

Je bent aan zee of je bent niet aan zee. Een gezonde strandwandeling mag dan niet ontbreken.

ww

Na tien minuten heb ik het hele strand drie keer gehad. Maar dat zal binnenkort niet meer lukken. Er wordt vijf miljoen euro geïnvesteerd om het strand uit te breiden en op te hogen. De dijk wordt verlegd en er komt (neem ik aan) een rotonde. Sommigen in Delfzijl noemen het “Bouwen aan de toekomst”, anderen zeggen ‘Zand naar het strand dragen’.

ww

Eb.

En dan gaan we naar de Molenberg. We zijn hier niet om te wandelen, maar om te werken. Op deze plek komt een rotonde en de plaatselijke bevolking mag meepraten over het kunstwerk dat daar op komt. Na twee uur wachten geef ik het op. Geen hond. Het zullen wel weer reclameborden van RotondeReclame punt nl worden…

 

ee

Binnen in de Molenberg begrijp ik waarom het buiten zo rustig was. Iedereen zit hier. Vrijdagmiddag nemen “The Shooligans” bezit van het theater. De term komt van David, al 25 jaar werkzaam als technicus bij de Molenberg! Tijd voor een feestje, een gouden horlozie of een lintje lijkt me…

ee

Ik sjoel één rondje mee. 53 punten, precies mijn leeftijd. “Da’s ja niks”, zegt Corrie (127). Inderdaad, ook precies háár leeftijd.

ww

Ik weet niet precies wat ik hier probeer aan te geven, maar iets zegt me dat ik overdrijf.

De foto’s op deze website en bij de voorstellingen worden gemaakt door Pjotr Wiese. Misschien goed om dat nog maar eens te vermelden. Zie ook www.beamen.nl

ee

Volle bak in De Molenberg. Nou ja… bakje, want we spelen in ‘De Hanenkam’, de kleine -maar zeer charmante en intieme-  bovenzaal van de Molenberg. En je ziet… op mijn 53e trek ik toch nog een zaal vol ‘Shooligans’ en andere lekkere wijven!

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube