U Bevindt Zich Hier: PePijn (in de wijk) – Den Haag

Op woensdag 15 april 2015, de dag dat de voorbereidinngen van de ‘international cyber security top’ plaats vinden in Den Haag gaan wij optreden in PePijn voor de Archipelbuurt. En vind dan maar eens een parkeerplaats.

cc

Hier sta ik niet lang…

cc

Hier val ik met mijn oude dieselmotor ook vrij snel door de mand.

cc

Hier wordt het parkeren mij ondubbelzinnig onmogelijk gemaakt.

cc

Tja… dan maar op geheel eigen wijze een plekje confisceren in de Malakkastraat.

cc

De zuil heb ik vandaag toch niet nodig, want er ligt al een rotonde in de Archipelbuurt; het Bankaplein.

cc

Met fontein. Nou ja… fontein. Fonteintje.

cc

Wat er vroeger -voor de oorlog-  stond was aanzienlijk indrukwekkender. Later heeft er jarenlang een klok op het Bankaplein gestaan, maar sinds een jaar of twaalf is er weer een fontein. Fonteintje.

cc

In de Archipelbuurt blijken drie kerkhoven te zijn. Dit is het Joodse kerkhof.

cc

Daar komen we achter, doordat Pjotr op zijn tenen een foto over het mysterieuze muurtje maakt. In de verte (op zijn foto hierboven) het Vredespaleis.

cc

Even verderop de katholieke begraafplaats. Gesponsord door St. Petrus Banden.

cc

Iedereen is welkom, maar alleen bezoekers mogen er parkeren. Als je wilt blijven liggen svp niet met eigen vervoer komen.

cc

En dan is er nog het gemeentelijke kerkhof. Het hek is dicht. Je komt hier duidelijk niet zomaar op…

cc

Het is geen gemeentelijke hondenbegraafplaats. Het is er zelfs gewoon ‘verboden toegang’. Met uitzondering van rouwstoeten. Maar dat lijkt me logisch ivm de handel. Verder is fotograferen verboden. Sorry…

cc

Behalve drie kerkhoven zijn er ook drie bakkerijen.

cc

Een Joodse, een katholieke…

cc

… en een Vlaamse!

cc

Groentezaken zijn er twee. Dit is de Exotenhof, lokaal beter bekend als “De Groente Juwelier”.

cc

Eén van de specialiteiten: avocado’s. Ik vraag wat de oplossing is voor de Top Vijf Avocado Ergernissen: 1. niet rijp 2. niet rijp 3. niet rijp 4. niet rijp 5. rot! Het antwoord: Hass Avocado’s! De Mercedes onder de avocado’s.

cc

Bij de groentekraam van Pamela liggen “ready to eat avocado’s”, maar ze geeft toe… dat zijn niet de beste. Moeilijk product. De “Vliegtuig Mango’s” daarboven echter zijn een regelrechte topper. Rechtstreeks rijp geplukt in Mangoland op het vliegtuig naar Nederland. Eén voor één. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

cc

En van Pamela neem ik dat onmiddellijk aan. Vanaf nu voor mij alleen nog Hass Avocado’s en Vliegtuig Mango’s. Ik rijd er met plezier elke week even voor van Groningen naar de Archipelbuurt in Den Haag.

cc

En dan sluit ik de dag af met een biertje op het zonovergoten terras van café Banka. Een prachtig ouderwets bruin café waar zelfs ik aangesproken word met ‘heer’. Ik zeg wel eens “Er gaat niets boven Groningen”, maar de Archipelbuurt is een goede tweede.

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube