U Bevindt Zich Hier: theater De Bres in Leeuwarden

Op vrijdag 29 maart 2013 stonde we ook in De Bres (toen met ‘Zó.‘). Er waren zeven reserveringen. Dit keer, zaterdag 28 maart 2015, zijn er 14 reserveringen. Ik noteer een stijging van 100%.
Zó! Oh nee, U Bevindt Zich Hier.

aa

Karakteristiek voor Leeuwarden, de scheve Oldehove. Ik heb deze foto gemaakt met mijn selfie-stick en mijn telefoon. Pjotr wilde op een gegeven moment namelijk niet meer mee de stad in. Het was hondenweer! Maar daarover later meer.

ee

Ik ga buiten staan om nog wat extra publiek naar binnen te lokken voor de inspraakavond over de rotonde… Volgens Jacob kan ik beter het centrum inlopen, want in de Schoolstraat is het meestal erg rustig.

aa

Nee, het centrum… daar is het een drukte van belang. Zo saai heeft Zaailand er nog nooit bijgelegen. Regen, wind, kou… en geen hond op straat.

aa

Wie zich naar buiten waagt doet dat met de auto. Het leven van een eenzame voetganger wordt er niet vrolijker van. En de zebra’s in Leeuwarden helpen niet echt.

aa

De Blokhuispoort, voorheen gevangenis. Nu hebben ze er kunstenaars opgesloten.

aa

In het oude cellencomplex zitten nu ateliers en winkeltjes. Het is er warm en droog. Alleen al daarom vind ik het mooi.

aa

Zoals bijvoorbeeld van Titaan Toverfee Marije. Ze maakt sieraden van Titanium en laat dat in een speciale oplossing ‘roesten’. Geoxideerd titanium krijgt hele mooie kleuren. Ik heb blauw/paarse manchetknopen gekocht.

vv

Die ronde in het midden.

Titaan Toverfee is te vinden op Facebook

aa

Ik besluit de dag verder onderdak en kunstzinnig door te brengen. Aan de Nieuwestad hebben een paar kunstenaars zich (tijdelijk) gevestigd in de oude ‘Scooter’ winkel. Op de foto Wybren Kingma en links zijn muurschildering. Rechts hangt het werk van Sjon ten Berg en op de voorgrond de paardenbeeldjes van Doeke Anne van der Heide. Veel inspiratie voor het kunstwerk op de rotonde.

Wybren Kingma – Kingworks

aa

Als ik alle musea en galeries gezien heb regent het nog steeds pijpenstelen. Pjotr wil zijn camera er niet langer aan blootstellen en gaat terug naar De Bres. Ik besluit nog even door te zetten en installeer mijn telefoon op de selfie stick. Weer of geen weer, ik ga voor de stadswandeling!

cc

Bij de Bres rechtsaf richting het water, daar links en op de volgende hoek…

 

aa

Hee… op de volgende hoek is een café. De Prins. Nou ja, dat noem ik overmacht. En het regent nog steeds.

sa

Weer een hoek verder zit café Het Wapen van Leeuwarden. We houden het niet droog. José achter de bar heeft jaren geleden een voorstelling van mij in de Harmonie gezien. “Kom je vanavond ook in De Bres?” “Tuurlijk!” “En zo werd het toch nog gezellig…”

Uit “Alleen is maar alleen”:
Alleen is maar alleen
Ik vlucht de stad in, ik wil mensen om me heen
Dat houdt me op de been
Maar langzaam wordt het stil in het café
Alleen is maar alleen
De laatste ronde, kom we nemen er nog één
Nee, we nemen er nog twee
Ik vraag de barvrouw ‘drink je met me mee?’
En zij zegt… ja!

Alleen is maar alleen
Ik vlucht de stad in, ik wil mensen om me heen
Dat houdt me op de been
Maar langzaam wordt het stil in het café
Alleen is maar alleen
De laatste ronde, kom we nemen er nog één
Nee, we nemen er nog twee
Ik vraag de barvrouw ‘mag ik met je mee?’
En zij zegt… nee.

(tekst Arno van der Heyden | muziek Bas Mulder)

Alle foto’s op deze site en tijdens de voorstelling worden gemaakt door Pjotr Wiese (zie: www.beamen.nl)
Maar in theater De Bres zit Irma Galema in de zaal. En zij is behalve programmeur en publiciteitsmedewerker van De Bres ook een begenadigd ‘Fotofamke’. Hieronder een paar plaatjes van haar hand.

dd

Vooral knap van Irma hoe ze de matig gevulde zaal zo in beeld kan brengen dat het toch vol lijkt.

ss

Bas op de melodica.

zw

“Zwaluw”. Dat weet ik, omdat het het enige liedje in de voorstelling is waarbij ik gitaar speel.

wa

Ons decorstuk van ongeveer 150 kilo, mijn wandelschoenen en een stapeltje visitekaartjes (bierviltjes).

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments

 1. Posted 1 augustus 2015 at 20:52 | Permalink

  Wat gaaf ik kom ineens het artikel tegen ☺☺

 2. Posted 2 augustus 2015 at 14:03 | Permalink

  Hallo Marije,
  Ik ben nog steeds blij met mijn manchetknopen.
  Groet,
  Arno

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube