Zó. als matinee in Heerenveen

Onze Mega Friesland Toer (Heerenveen 24 maart en Leeuwarden 29 maart) werd uitgebreid aangekondigd in het ontzettend leuke programma ‘Noardewyn’ van Omrop Fryslan. Willem ‘Waldpyk’ de Vries heeft elke vrijdagmiddag een ratjetou aan muzikanten die bij toerbeurt iets ten gehore brengen. Het was ons een eer daarbij aanwezig te mogen zijn. Het loflied op de Deux Cheveaux is zelfs op You Tube gezet:

Noardewyn van Willem Waldpyk. Heerlijke chaos voor elke muziekliefhebber.

Dankzij de reclame op Omrop Fryslan togen we vol goede moed naar Heerenveen. Of It Hearrenfean. Dat twee-talige blijft lastig in Friesland. Voer maar eens ‘Suderkruuswei’ in op je Tomtom…

Heerenveen - It Hearrenfean

Gevonden! Aangezien we een zondag matinee gingen spelen in Heerenveen zijn we de vrijdag ervoor alvast een bezoekje gaan brengen om inspiratie op te doen. Foto’s maken in een uitgestorven zondagochtendheerenveen leek me geen goed idee. Vrijdag 22 maart 2013, Heerenveen. Lente! Maar de rayonhoofden konden wel bij elkaar komen.

Us Famke stond te rillen op het pleintje voor het theater. Het leek wel een boegbeeld van War Child. Het spijt me, maar ik vind Bartje mooier.

De Grote Zaal van het Posthuistheater... een loflijk en noflijk streven, maar wellicht wat overdreven. Een mens moet zijn plaats kennen.

De kleine zaal van het Posthuistheater, De Jachtweide. Hier nog als onderdeel van de foyer. Maar speciaal voor ons zal het worden omgetoverd tot theaterzaaltje.

Wij gaan de stad in om kennis te maken met de Heerenveners. En om de specialiteit van It Hearrenfean te zoeken die combineert met onze Droge Worst Uut Grunnen.

Jongens van het sportburo, studenten van Sportstad Heerenveen. Bezig met een onderdeel van de Survival-run, die op zaterdag 23 maart gehouden zal worden. Voor het goede doel: War Child! Dus toch.

Voor wie te lui is om de survival-run te doen is er een andere mogelijkheid om War Child te steunen: Patatje oorlog...

Lekkerzzz

Vanwege de kou namen we regelmatig pauze. Bijvoorbeeld in Lekkerzzz van Diti Mulder. Leuke zaak! Ik mocht er een affiche ophangen van Zó.

En Paul Kruger is natuurlijk de topkroeg van Heerenveen. Uitbater Frans Koning maakt zelf de specialiteit van It Hearrenfean: De Heerenburger!

Heerenburg van en met Frans Koning.

Prima combinatie met de Droge Worst Uut Grunnen

Affiches verspreid in alle kroegen... ook in Paul Kruger.

Het kon bijna niet anders of De Jachtweide zou volstromen op zondag 24 maart… maar helaas, dat was niet het geval. Zal het aan de barre weersomstandigheden gelegen hebben? Us Famke had het op zondag nog kouder dan op vrijdag.

Brrr...

De Jachtweide was inmiddels een prachtige kleine theaterzaal…

met zwarte afstopping, balletvloer, geluidsinstallatie, licht... haal het doek maar op!

En gelukkig waren er enthousiaste mensen. Er werd getwitterd, er werd gelachen, er werd droge worst gegeten en Heerenburg gedronken... t Was eigenlijk gewoon een erg leuke middag.

De Ministers na afloop in de foyer.

De Ministers zitten in dezelfde cabaretstal (impresariaat) als wij: Broek en Buuren. Mooi idee, wij als voorprogramma. Of De Ministers als naprogramma. it Is maar hoe je het bekijkt. Gaan we vaker doen. Ook Margriet Bolding zit bij Broek en Buuren. Zij vervult een bijzondere rol bij onze volgende voorstelling in Leeuwarden op vrijdag 29 maart
Komt dat zien!

 

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube