Zó. in De Bres in Leeuwarden

Debatcentrum en theater De Bres in Leeuwarden.

Daar hangt ons affiche. Bij de ingang van De Bres, Schoolstraat 4, achter De Harmonie.

Jacob op de ladder om het licht te stellen.

Ondertussen ging ik met Pjotr de stad in om de plaatselijke specialiteit te zoeken die bij onze Droge Worst Uut Grunnen past.

De Vrede Express

Geen plaatselijke specialiteit, wel mooi. Voor het Fries Verzetsmuseum staat tot en met 26 april De Vrede Express. Alle groep 7/8 leerlingen uit Leeuwarden komen er binnenkort langs.

En ook de oudere jongeren hebben belangstelling.

De markt in Leeuwarden. Deze marktkoopman heeft wel gevoel voor humor, maar weet niet wat de specialiteit van Leeuwarden is. Hij komt uit Warten.

De Kleine Kerkstraat in Leeuwarden.

We zitten in de goede richting getuige het gedicht van ‘Bierproefvereniging The Lads’ op deze tegel aan het begin van de Kleine Kerkstraat:
Geprezen zij de mens
Die niemand krenkt
En mij aandacht
En een biertje schenkt

De leukste winkelstraat van Nederland, aldus de Volkskrant

Ik had een Volkskrantbijlage van een paar weken geleden bewaard. De Kleine Kerkstraat zou de leukste winkelstraat van Nederland zijn…

Dat klopt dus. In 2010 ook al. En nu dus weer! Dan moet het wel waar zijn.

"De Stadskapper". Jaap heet hij en hij zegt: "Als je iets wilt weten kun je dat beter aan de kapper vragen dan aan het V.V.V. Specialiteit van Leeuwarden is hier om de hoek te koop bij het Boomsma Destlleerderij Museum."

Maar Jaap wist niet hoe het vogeltje heette dat hij ingelijst aan de muur had hangen. Ik twitter deze foto onder motto #dtv en wat blijkt; het is een 'distelvink' of 'putter'. Een mannetjesputter om precies te zijn.

Op naar het Boomsma Destilleerderij Museum in een zijstraatje van de Kleine Kerkstraat (Bagijnenstraat).

Vier generaties Boomsma: Dirk, Jodokus, Anton en Jodokus. De jongste Jodokus heeft een wijnkasteel in Frankrijk. Zijn kinderen runnen nu het bedrijf.

De tip van Mevrouw Meino Faber is om Claerkampster Cloosterbitter te combineren met de droge worst uut Grunnen.

En aan deze meneer in het publiek te zien had ze gelijk.

Nog een leuk experiment gedaan met Margriet Bolding. Zij speelt op 15 november 2013 in De Bres en heeft via Facetime in ons programma alvast een beetje reclame kunnen maken. Voor herhaling vatbaar.

Shame on me… op onze wandeling door Leeuwarden kwamen we langs Theater Romein, waar een Rock and Roll Band spullen aan het uitladen was uit een enorme limo. Romanza Brava las ik achter de voorruit… ik had geen idee. Maar Romanza Brava is natuurlijk Spaans voor Wild Romance en wie poseert daar voor ons met zonnebril zonder dat ik hem herkend heb…? Danny Lademacher.

Romanza Brava met Danny Lademacher (tweede van rechts, even voor mijn moeder, die hem waarschijnlijk ook niet zal herkennen...)

Tom zit in het publiek en vertelt over zijn oude Deux Cheveaux (zeven maar liefst!) nav ons liedje ‘Loflied op de Deux Cheveaux‘. Hij kent een heel ander liedje… Bas en ik hebben geoefend in de pauze en het liedje na de pauze voor Tom gezongen. Aan het eind van de avond heeft Tom het zelf ook nog een keer gezongen. Helaas is daar geen opname van. Wel van een ander liedje, met dank aan Jacob, die behalve licht en geluid ook voor video-opnames heeft gezorgd. Duizend maal dank en graag tot een volgende keer in De Bres.

 

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

 1. Posted 18 november 2013 at 20:54 | Permalink

  Dag Arno

  Allereerst een compliment voor dit leuke verslag wat herinnerd aan jou voorstelling op goede vrijdag in De Bres in Leeuwarden.
  Afgelopen Zaterdag is Margriet Bolding bij ons langs geweest en heeft het publiek niet teleurgesteld. Er waren 5 mensen die op “jou avond” in De Bres hebben toegezegd te zullen komen bij de voorstelling van Margriet. Zij hebben hun woord gehouden zoals ze hadden toegezegd tijdens de Skype verbinding in jou super leuke show.
  Ben je even op de hoogte.

  Groet en kom vooral nog eens langs!

  Jacob

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube