Zó. in De Nieuwe Kolk (DNK) in Assen

In mijn agenda noteer ik inmiddels ‘DNK’ ipv ‘De Nieuwe Kolk’. Soort Kind Aan Huis-gevoel. Een jaar geleden (21 april 2012) was ik bij het Open Huis (Assen maakte kennis met dit ‘Avontuurlijk Labyrint’). Later mocht ik er optreden voor de Rabo, BAM en het CCA (Commercieel Centrum Assen). En nu stond ik er dan met Bas Mulder en Pjotr Wiese in onze eigen voorstelling “Zó.”

kolk

DNK – gisteren uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar 2013 (N.O. Nederland)

1

Het begon goed. Vlak nadat wij arriveerden werd het bier geleverd. Kan geen toeval zijn.

IMG_7643

Arjen en stagiair Allard in de techniek ruimte. Licht en geluid in DNK zijn super. Alles nieuw, alles perfect. Internet is altijd even zoeken, maar komt ook iedere keer weer goed.

Peter

Peter heeft zich uitgeleefd op het licht. Grootste lichtplan op onze kleinkunst-voorstelling ooit.

bieb

Alles in DNK is hyper-modern. Neem de bieb. Volledig geautomatiseerd. En de leden bepalen zelf of ze voor een boek betalen of het gewoon meenemen.

der

‘Touch Me’, de Touch Wand in de bibliotheek is  ultra-mega-hip-gaaf. En kijk! Ik sta er zelf op.

Hoe dat kan? Ik speel een bescheiden rol in het Jaarverslag van de Bibliotheek. Want behalve vijf keer in het theater van DNK was ik ook twee keer te gast in de bieb. Voor het jaarverslag dus én in het TV programma ‘Kolkende Taal‘ van presentatrice Diana de Groot.

Ina

Ina van de Rabobank informeert waarom er 20 gereserveerde kaarten van de Rabo (afd. zakelijk) zijn teruggegeven. Het blijkt niet persoonlijk bedoeld. De afdeling zakelijk heeft een intern afscheidsfeestje van ‘Erik’. Toch zaten er ‘s avonds een paar mensen van de Rabo (afd. zakelijk) bij mij in de zaal… sorry Erik.

IMG_7805

Onze traditionele zoektocht naar de specialiteit van de plaats waar we optreden bracht ons bij slijterij Götz in de Oudstraat.

Götz

Meneer Götz heeft veel specialiteiten, maar zijn ‘Kolkwater’ is een soort kruidenbitter/likeurtje naar volledig eigen recept.

c

Lekker spul voor bij de  Droge Worst Uut Grunnen. Goede combi, maar twee flessen bleken niet genoeg. De achterste rij bleef droog staan las ik later op Twitter. Sorry…

Op het etiket van ‘Kolkwater’ zie je de Oude Kolk, de zwaaikom aan het eind van de Vaart, die destijds gedempt is voor de aanleg van een parkeerterrein bij Theater/bioscoop De Kolk. Nu is de Oude Kolk weer open en is het wachten op een pannenkoekschip. De twee panden achter op het etiket (een ets uit achttien-zoveel) staan er nog steeds.

gg

Kijk, daar staan ze. Bas overweegt het linkerpand te kopen. Ik ga voor het rechter. We zijn zo vaak in Assen en DNK, dat we er net zo goed kunnen gaan wonen. Leuke optrekjes.

re

t Was feest in Assen, want winkelcentrum Mercurius wed heropend.

cc

Dit zijn niet Bassie en Lee Towers. Maar t is wel een komisch duo. Wethouder Jaap Kuin en voorzitter van de winkeliersvereniging Jan Pleite . Het lijkt op de foto een beetje alsof de wethouder zijn gulp open heeft staan, maar dat is een confetti-kanon waar hij ongeveer een meter achter staat.

duo

Nog een komisch duo. Zoals gezegd… t was feest!

Ineke en Miranda

En nog een komisch duo: Ineke en Miranda. Ineke had twee kaartjes voor onze voorstelling. Via Facebook bood ze één van de twee kaartjes gratis aan. Niemand reageerde. Maar hier, IRL (In Real Life) trof ze Miranda en die wilde graag mee.

En wat doet Ineke met die fotocamera? Foto’s maken…

ff

Collage van de foto’s die Ineke ‘s middags van ons heeft gemaakt bij de heropening van Mercurius.

op

OPEN! Mooie openingsact afgesloten met het confetti-kanon.

ron

Tijdens onze wandeling door Assen kwamen we langs herenmodezaak de Rooij, waar ik een tijdje geleden een overhemd heb gekocht dat ik draag in de  voorstelling.

Ron

Eigenaar Ron. Hij en zijn charmante vrouw komen vanavond kijken in DNK…

018_IMG_7648

Oeps… dan mag ik dat overhemd wel eens even gaan strijken.

Maria

“Laat dat maar aan mij over”, zegt Maria, de mooie en lieve en knettergekke voorstellingsbegeleider van DNK . Zodoende kan ik nog een klein tukje doen in de Zitzak in onze kleedkamer.

Goodbye Lenin

Zó. Dat was Assen. Graag tot gauw. Goodbye Lenin…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

3 Comments

 1. Ina
  Posted 20 april 2013 at 14:09 | Permalink

  Mooie foto’s maar vind het wel jammer dat de foto’s van de Rabobankdames ontbreken.

 2. Posted 20 april 2013 at 14:15 | Permalink

  Privacy… maar goed, nu je er om vraagt!

 3. Posted 12 mei 2013 at 07:58 | Permalink

  wow leuke foto’s van het feest, lijkt me een gezellig dag geweest te zijn.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube