Zó. in Het Raam in Hillegom

Zaterdag 13 april hebben we de 210 kilometer van Groningen naar Hillegom overbrugd. En daar hebben we geen spijt van gehad. Bij aankomst herkennen Bas en ik het theater onmiddellijk. Hier zijn we ongeveer 10 jaar geleden ook al eens geweest. Maar we wisten niet dat het Het Raam heet. Dat blijkt ook pas sinds een paar maanden zo te zijn… en in Hillegom weet ook nog niet iedereen dat het Het Raam heet. Stichting Kulturele Raad Hillegom rings more bells. De inrit is een één-richtings-weg. Maar tevens doodlopend. Er blijken meer vreemde bordjes in Hillegom te staan. Daarover later meer…

Het Raam

Het Raam van De Stichting Kulturele Raad Hillegom.

Voetpad

Naast het theater is een park. Met een voetpad. DUS NIET FIETSEN!

03-IMG_7036

Want fietsen… dat doe je hier. En daar zou ik dan weer liever niet lopen.

04_IMG_6934

Hier mag je lopen én fietsen. Dat wil zeggen…  van zaterdag 17:00u tot en met zaterdag 10:00u… Was het niet logischer geweest om te schrijven: verboden voor (brom)fietsers van zaterdag 10:00 tot 17:00u

05_IMG_6908

Tja… en dan zijn er dus klaarblijkelijk nog altijd mensen in de bollenstreek die nieuwe kleding, dekens en gordijnen weggooien. Lieve mensen… uitsluitend gebruikte kleding etc.

06_IMG_6858

Rotondes… uiteraard. Ik zeg ‘doe er nog een ton bij en je hebt er ook nog een kunstwerk op’.

06_IMG_6899

Aha, dat principe is reeds bekend. Het Henri Dunant Plein, vol met gloednieuwe leegstaande winkelpanden… en een kunstwerk. Het Rode Kruis (bekend), de Rode Halve Maan (ken ik ook) en het Rode Kristal… (nog nooit van gehoord).

Maar het schijnt de schuld van de Belgen te zijn: Rode Kristal.

06_IMG_7037

En dan nu de keerzijde van de herinrichting N208… kastanjekap! Nogal een verschil met de aanblik van 10 jaar geleden op de van den Endelaan.

Schermafbeelding 2013-04-14 om 03.05.29

Zo was het ooit… met dank aan streetview.

07_IMG_6884

Nu even wat anders:  Slijterij van Dril met een echte Hilgoms Bitter!

Want leuk hoor, al die bomen,  bordjes en ku(ns)twerken, maar wij zijn eigenlijk op zoek naar een plaatselijke specialiteit om te drinken bij onze “Droge Worst Uut Grunnen“.

Hilgoms Bitter blijkt echter gemaakt te worden door Weduwe Joustra uit Friesland en meneer van Dril adviseert ons op zoek te gaan naar het bier van de plaatselijke brouwerij Klein Duimpje.

08_IMG_6967

Gevonden: Klein Duimpjes Tulpenbok…

09_IMG_6983

Brouwerij Klein Duimpje

10_IMG_6993

Erik van Brouwerij Klein Duimpje heeft een proeverij. En wij proeven mee.

Want Klein Duimpje heeft nogal wat bieren. Bier van Ethiopische koffiebonen, bier dat smaakt naar gerookte paling…

11_IMG_6995

Voetbalteam uit Nieuw Vennep bereidt zich voor op de wedstrijd tegen SC Hillegom. Zondag, vijfde klasse.

12_IMG_7003

Wat in het vat zit… dat moet eruit!

13_IMG_7048

Wilma helpt met het uitschenken van de Hilgoms Bitter. Maar de Kleine Duimpjes smaakten uiteindelijk toch beter bij de Groningse droge worst.

14_IMG_7062

En kijk nou! Wat een mooi toeval. Wij krijgen een groot Klein Duimpje als cadeautje na de voorstelling. Ik heb hem inmiddels bijna leeg. En dit verslagje bijna klaar. Hillegom bedankt en tot over tien jaar. Maximaal!

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube