Zó. in De Nieuwe Zaal van De Nieuwe Bibliotheek in Almere

xx

“De Nieuwe Bibliotheek trekt overweldigend veel publiek”

Dat is helaas niet mijn ervaring op donderdag 19 september 2013, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. De voorstelling in De Nieuwe Zaal van De Nieuwe Bibliotheek was hartstikke leuk en -laat ik het positief uitdrukken- heel intiem, maar overweldigend veel publiek…? Nee, dat komt volgend jaar.

Grote Markt

Grote Markt Almere, donderdag 19 september 16:00u

Geen slecht woord over Almere. Maar loop eens in Groningen op een willekeurige donderdag over de Grote Markt… Joehoe, waar is iedereen?

De Olsterbrug

De Olsterbrug over de Olstergracht, rustiek stukje in de Oude Stad van Almere. Ik herhaal: geen slecht woord over Almere!

Almere Haven

‘Almere Haven…’, oud Hollandsch pittoresk tafereeltje.

Mochamore

Mochamore. Goede broodjeszaak. Bagels en biologische boterhammen. De stempelkaart voor een gratis ‘fresh juice’ heb ik ‘s avonds aan een man in het publiek gegeven. Hij was vegetariër en dronk geen alcohol… kom ik aan met mijn ‘Droge Worst Uut Grunnen’ en ‘Praght Bier uit Dronten’ (waarover straks meer).

Schep... sinds 1939

“Schep… sinds 1939” vermeld het logo op de gevel. Een echte pionier in Almere. Schep heeft fantastische taartjes en ‘petit fours’. Maar we zoeken drank voor bij de droge worst…

Bobbie Beer

Bobbie Beer… dat klinkt beter. Er vanuit gaande dat het hier over ‘English Beer’ gaat.

Almere Pint

‘Almere Pint’. Kijk, we zijn op de goede weg. Doe ons maar zo’n Almere Pint!

Bobbie Beer blijkt geen Engels bier, maar een Oud Hollandsche Bruine Beer en Almere Pint… afijn, u raadt het al. Geen bier. Maar wel een goede tip. Naast Sapporo op de Grote Markt zit Tante Truus… daar moet je zijn.

Sapporo en Tante Truus

Sapporo (rechts) en Tante Truus (links).

Oud Hollandsch Snoepwinkeltje van tante Truus

Oud Hollandsch Snoepwinkeltje van tante Truus. Mooi, maar hoe zit dat nou met dat bier???

Fred met het Praght Bier van tante Truus.

Fred met het Praght Bier van tante Truus.

Fred legt het uit. Tante Truus is een initiatief van Triade, zorgstichting voor ‘de kwetsbare mens’. Bij tante Truus wordt je geholpen door mensen met een verstandelijke of psychosociale beperking. Alle producten worden ‘eerlijk gemaakt’. En één van de ‘Eerlijk Gemaakt Locaties’ is de Praght Brouwerij in Dronten. We nemen vier smaken mee om te combinerten met onze Droge Worst Uut Grunnen. Prima combinatie!

En zo verandert tante Truus om 17:00u in het Japanse restaurant Sapporo.

Om klokslag 17:00u verandert Tante Truus moeiteloos in de extra zaal voor het populaire Japanse restaurant Sapporo. De snoepwinkel verdwijnt achter een rolgordijn met Japanse taferelen. Creatief ondernemen. Geen slecht woord over Almere!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. Posted 20 september 2013 at 12:23 | Permalink

    Dank voor de tweet met de foto’s. Goed te lezen dat je volgend jaar terug komt. Ik zorg dan voor een volle zaal (als ik tijdig ben geïnformeerd) en….. Ik nodig jou en je team dan uit voor een Almere Tour waarbij jullie dan echt kennismaken met onze NewTown waar we allemaal wel een beetje trots op zijn, zijn bewoners en hopelijk ervaren jullie dan waarom iedereen die er eenmaal woont, de Almeriaanse ziekte krijgt ( ze willen er niet meer weg ). Groet, Pim

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube