Ik laat graag over me heen lopen

2015-05_Thanya_PjotrWiese-3980Het was een optelsom van dingen die allemaal het predicaat ‘eigen stomme schuld’ verdienen, maar het resultaat was er niet minder pijnlijk om. Ik speel in een hele leuke locatie-theatervoorstelling; Iemandsland. Lange repetitiedagen in een koude boerenschuur op een koude betonnen vloer. Mijn rol is die van de dorpsgek en daar hoort natuurlijk een grappig loopje bij. En dat dan ook nog eens op versleten gymschoenen. Dikke sokken, steunzooltjes, thermo-ondergoed, warming-up en oefeningen hadden voor de hand gelegen, maar ik was weer eens eigenwijs. Of gewoon dom. Een week voor de première kon ik geen stap meer verzetten. Gewoon even zes weken lang vergeten dat ik een zwakke rug heb. En dat is best onnozel als ik je vertel bij wie ik met dat wrakke lichaamsdeel allemaal al gelopen heb. Een team van deskundigen houdt me al jaren op de been. De fysiotherapeut, die me masseert, de werking van de spieren uitlegt en daar ‘oefeningen voor thuis’ aan toevoegt. De manueel therapeut, die nog een stapje verder gaat en me liefdevol in een paar verschillende houtgrepen legt om vervolgens iets in mijn rug te laten kraken alsof het breekt. Laat ik de osteopaat niet vergeten, die het ‘psychisch afval’ uit mijn lever masseert, want stress is ook een belangrijke oorzaak van rugpijn. Vandaar dat ook de giropractor zijn opwachting maakte en mij vakkundig van top tot teen uit elkaar heeft geschroefd en alle onderdelen daarna weer netjes terug heeft gezet. Dan natuurlijk nog de pedicure, die mij regelmatig voetreflexmassage geeft, waardoor er energie naar mijn rug straalt. Of zoiets. En tenslotte de mondhygiëniste, want –jawel- zelfs de conditie van het tandvlees heeft grote invloed op onze algehele gezondheid. Ontsteking van het tandvlees (parodontitis) kan onder andere botontkalking (osteoporose) veroorzaken. Ik doe de moeilijke woorden er expres bij om mijn verhaal wat geloofwaardiger te maken.
Ik heb kortom een zwakke rug en lag vorige week op de houten vloer in onze woonkamer op een ‘Diclofenacje’ te knabbelen en te overpeinzen wie uit mijn team van deskundigen opgetrommeld moest worden. Ik koos voor de hier nog niet eerder genoemde Thanya. Thanya is Thaïse en de allerbeste masseuse van de hele wereld. Ze heeft een paar uur over me heen gewandeld, haar knieën in mijn rug gedrukt, links en rechts wat kneepjes uitgedeeld en ik loop weer. Ik deed zelfs een dansje op de première van ‘Iemandsland’. Pijnloos! Thanks to Thanya.

Arno

This entry was posted in Arno Schrijft. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube