Zó. in Theater Walhalla Rotterdam

27 april 2012 Zó in Theater Walhalla Rotterdam

Theater Walhalla op ‘De Kaap’.
Katendrecht.
Oude hoerenbuurt, beroemd en berucht, met bruisend uitgaansleven in Rotterdam Zuid.
Walhalla aan de Sumatraweg, grenzend aan het Deliplein, was vroeger een bar dancing.
Heerlijke middag en avond gehad. En als het aan Fred (hoofd techniek) ligt komen we er volgend seizoen weer. Graag!
En dan laten we ons rondleiden op De Kaap door Marcella. Marcella werkt achter de bar in Walhalla. Haar ouders hebben elkaar hier ontmoet toen het nog een bar dancing was. Marcella weet alles van De Kaap. Veel meer nog dan wij in één middag konden verzamelen.

De oude kantine van de haven op Katendrecht, waarin nu Grote zaal van Theater Walhalla is gevestigd.

Op de benedenverdieping van de kantine een grote wasruimte met douches en toiletten.

De nieuwe brug die Katendrecht verbindt met de Kop van Zuid. Op de achtergrond Hotel New York. Wij zijn niet over de brug gegaan, maar op De Kaap gebleven.

Katendrecht; de 'Ouwe Hoerenbuurt'. De prostitutie aan het Deliplein is verdwenen. Er zijn culinaire en creatieve ondernemers voor in de plaats gekomen.

Alleen Tattoo Bob is gebleven. Vanuit heel Nederland weet men de beroemde Tattooshop te vinden. Tattoo Bob is een familiebedrijf, twee zoons en dochterlief van Bob bestieren de zaak. Bob zelf kijkt tevreden toe, maar "vroeger was het hier gezelliger..."

Schuin tegenover Theater Walhalla een van de populaire restaurantjes aan het Deliplein: 'De Matroos en het Meisje'. Veel publiek van Walhalla gaat voor de voorstelling hier eten.Wij hadden er ook graag gegeten, maar het zal al vol!

'De Matroos en het Meisje', nu nog leeg, maar alle tafels waren gereserveerd. Volgende keer bel ik een week van tevoren.

Maar er is meer aan de Delistraat / op het Deliplein... Z&M Kookstudio, Beppie Bakgraag, Delikaat, Restaurant Kwiezien, Café Tsjechov en co en... Deli Bird. Daar hebben we heerlijk Thaïs gegeten. Met Vedett bier.

Om uit te buiken even een balletje trappen met de plaatselijke jeugd. Dubbele schaar in de maak.

En dan moeten we maar eens aan het werk! Het bord staat al buiten... van der Heijden?!?

Weg met die puntjes...

Zó.

Dit is Rita. Choreografe van Baila Louca. Ze dacht dat er een dansvoorstelling in Walhalla stond. Achteraf had ze geen spijt dat ze gebleven was. Ze had nog niet eerder een cabaretvoorstelling bezocht. En ik heb beloofd dat ik naar een dansvoorstelling van haar zal komen kijken. Bij voorkeur in Walhalla, voormalig bar dancing...

Wil je ook naar Bailla Louca?

 

 

 

 

This entry was posted in Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube