Nationale voorleesdag 2011; Fiet wil rennen.

Woensdag 19 januari 2011 was het weer Nationale Voorleesdag. Ik herinner me de allereerste in 1993 met het verhaal van Annie M.G. Schmidt “Vreemde juffrouw Bok”. Dat werd in theaters in heel Europa voorgelezen. Het boek met het verhaal in meer dan 20 talen staat nog in mijn boekenkast.

Dit jaar was “Fiet wil rennen” van Bibi Dumon Tak het Nationale Voorlees-verhaal, al mag je natuurlijk ook altijd een ander verhaal kiezen. Voor de groepen 1 tot en met 5 van de Boerhaveschool vond ik “Fiet wil rennen” een ontzettend leuk verhaal. Voor de ‘bovenbouw’ koos ik voor het Chinese sprookje van JanVeldman uit de kindervoorstelling “GELD” van DJT de Reus.

Fiet als vingerpopje

Ik hoop dat de Voorleesdag  tot in lengte van dagen mag blijven bestaan. Het is natuurlijk een linkse hobby, want in dezelfde tijd hadden die snotneuzen ook kunnen leren rekenen. Dus… tel uit je winst!

Hooggeëerd publiek

This entry was posted in Schnabbel en babbel. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube