Schnabbel en Babbel

Arno van der Heyden, presentator conferencier zanger spreekstalmeester acteur ‘stem’

Naast de reguliere en openbare voorstellingen is Arno van der Heyden te boeken voor allerhande commerciële optredens. ‘Schnabbels’ worden ze ook wel genoemd. Sommige cabaretiers vinden ‘schnabbelen’ een vies woord en doen het alleen stiekem om hun tweede huis of eerste boot te kunnen betalen. Op hun CV zul je de schnabbels niet gauw tegen komen. Arno is er juist trots op en beschouwt het als één van zijn specialiteiten om op vrijwel elke gelegenheid een op maat gesneden optreden te kunnen verzorgen. Als presentator, als conferencier, als zanger of als acteur in een voor de gelegenheid geschikte rol. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen eventueel ook de muzikanten, waar Arno mee samenwerkt, worden geboekt. En fotograaf Pjotr Wiese kan met zijn ‘live-beamen‘ voor een prachtig gelegenheidsdecor zorgen. Bij impresariaat Broek & Buuren weten ze daar alles van.

Broek & Buuren Theater & Evenementen
T 06 13967096 (Broek) –  06 13967095 (Buuren)
E evenementen@broekenbuuren.nl
I www.broekenbuuren.nl

Om een beeld te geven van de mogelijkheden staan hieronder een paar voorbeelden van de talloze schnabbel-optredens, die Arno in de afgelopen jaren verzorgd heeft:

* Donderdag 13 januari 2011: optreden voor de gezamenlijke ondernemers in Winterswijk.
We hebben een rondje gemaakt langs alle ondernemingen en de bedrijven op de foto gezet om ‘s avonds te verwerken in het optreden. De tevredenheid was groot. Er is direct een straat naar me vernoemd.

Oké, t is eigenlijk zonder puntjes, maar toch leuk, die waardering.

Als dank heb ik zelfs een stukje viool voor ze gespeeld tijdens het optreden in theater De storm.

* Vrijdag 17 september 2010: optreden voor de medisch specialisten van het UMCG Groningen.
De specialisten van het Universitair Medisch Centrum Groningen organiseerden een Feest der Herkenning in het gebouw van de zeilvereniging aan het Paterswoldse Meer. Gewoon voor de gezelligheid. En om de andere 624 collega-specialisten wat beter te leren kennen…

Maar aan de avond was ook een goed doel verbonden. Een groot deel van de opbrengst ging naar het Fonds Familie in de Buurt. Ik mocht een optreden verzorgen op de gezellige rondvaartboot van Roos Renting en om een bijdrage aan het fonds te kunnen leveren kocht ik een staatslot met kans op de jackpot van 12,4 miljoen euro. “Stel dat ie valt dan maak ik het af op een mooi rond bedrag van 10 miljoen. Akkoord?”

Dit was het lot…

Een nagekomen bericht op 10 oktober 2010: er is een wel heel mooi rond bedrag op dit lot gevallen: NUL! Nooit mazzel.

* Donderdag 21 april 2011: presentatie en optreden bij de uitreiking van de Rabo Stimuleringsfonds prijzen.
Presentatie en optreden met Bas en Pjotr bij de uitreiking van de Rabo Stimuleringsfonds prijzen in Het Paleis in Groningen. Jaarlijks terugkerend optreden, waarbij de genomineerden hun aanvraag al dan niet gehonoreerd zien door de jury. Wij zorgen voor de vrolijke noot. En de champagne.

You never walk alone…

* Vrijdag 7 oktober 2011: Zó. voor de Rabo in Zuidhorn.
De Rabo is trouwens sowieso een fijne klant. Hier een optreden voor alle leden van de Rabo bank in Noordenveld West-Groningen in zaal Balk in Zuidhorn. Het programma Zó. in zwaar aangepaste Rabo-versie. Alle kantoren (én de gesloten kantoren) van de regio zijn behandeld in woord en beeld.

Volle bak in zaal Balk.

* Donderdag 10 november 2011: optreden op de Dag van de Mantelzorg.
Alle mantelzorgers van Groningen waren uitgenodigd voor een feestelijke avond in de grootste zaal van Bioscoop Wolff in Groningen. Normaak gebruiken wij een beamerscherm van 2 bij 3 meter. Deze was iets groter… mooi om te zien hoe ze van een bioscoopzaal een thater kunnen maken.

Paar uur klussen… en de bioscoop is een theater met een enorm beamerscherm

Een zaal vol mantelzorgers, een avond verlost van de ‘zorgen’.

* Zondag 20 maart 2011: Ronald McDonald Gala in de Euroborg in Groningen.
Presentatie samen met Cunera van Selm, optreden met Bas Mulder en veilingmeester voor het goede doel. Eigenlijk een verkeerd voorbeeld van een schnabbel, want schnabbelen is om geld te verdienen en Doede Doel Dingen doe ik gratis. Uiteraard!

Uitreiking van de cheque aan de directie van het Ronald McDonald Huis Groningen.

* Donderdag 8 december 2011: talkshow op de Bibliotheek 2 Daagse.
In Martini Plaza in Groningen hielden de drie overkoepelende bibliotheek organisaties van Nederland hun jaarlijkse twee-daagse.
‘s Avonds op het feest presenteerde ik een talkshow, die overigens gedeeltelijk verloren ging in het feestgedruis, maar wel erg gezellig was.

Marjolein Oomes en Adeline van den Berg te gast  aan de tafel over ‘Innodating’.

*Woensdag 19 januari 2011: Nationale Voorleesdag.
“Fiet wil rennen” van Bibi Dumon Tak was het Nationale Voorlees-verhaal, al mag je natuurlijk ook altijd een ander verhaal kiezen. Voor de groepen 1 tot en met 5 van de Boerhaveschool vond Arno “Fiet wil rennen” een ontzettend leuk verhaal. Voor de ‘bovenbouw’ koos hij voor het Chinese sprookje van JanVeldman uit de kindervoorstelling “GELD” van DJT de Reus.

Fiet als vingerpopje

Hopelijk blijft de Voorleesdag tot in lengte van dagen bestaan. Het is natuurlijk een linkse hobby, want in dezelfde tijd hadden die snotneuzen ook kunnen leren rekenen. Dus… tel uit je winst!

Hooggeëerd publiek

In 2012 heb ik ook weer meegedaan aan de Nationale Voorleesdag. Categorie ‘Goede Doel Dingen’ natuurlijk. En ontzettend leuk om te doen. Dit keer mocht ik voorlezen op OBS De Beijumkorf in Groningen.

Op de Beijumkorf kreeg ik zowaar een ‘Voorleesdiploma’ van de leerlingen van groep 1 en 2.

 

En verder oa:
* Presentator van het Groninger Provinciaal Sportgala in 1998, 1999, 2000, 2003, 2004 en 2005. De laatste drie jaar in samenwerking met respectievelijk Mischa van den Berg, Cunera van Selm en Tom van het Hek.
* Presentator in 2005 te Nijkerk van het Gouden Z Gala, de jaarlijkse uitreiking van de ‘awards’ in de grafi media branche. Ook in 2006 zal Arno dit gala presenteren.

* Optreden in het Circustheater in Scheveningen voor het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars. Nadien met enige regelmaat op bijeenkomsten, symposia of (afscheids)feestjes van de NVM.
* Een speciaal voor de jaarlijkse Wegener haringparty geschreven conference ging daar ter plekke volledig de mist in. Van de 1500 aanwezigen waren er misschien 250, die het konden verstaan. Maar ‘de haring-conference’ werd een hoogtepunt in het volgende cabaretprogramma van Arno. En inmiddels is er ook al menigmaal succesvol mee geschnabbeld.

* Optredens voor RABO banken ter opluistering van de jaarlijkse algemene ledenvergadering in heel noord Nederland. Ook de ING heeft al kennis mogen maken en het wachten is op de ABN AMRO en andere banken.
* Veilingmeester ‘met een knipoog’ op een aantal goede-doel-veilingen. Onder andere voor het ‘Project Galle’, waar tekeningen geveild werden van kinderen die de Tsunami op Sri Lanka hebben overleefd.

* Gelegenheidsconferences voor verschillende overheidsdiensten en ministeries. Tijdens een managementconferentie, een cursus-, brainstorm- of workshopdag zit Arno de hele dag te luisteren en komt ter afsluiting (meestal vlak voor de borrel) met een relativerende samenvatting van de dag. Onlangs nog voor het NPI in Den Haag, de IND in Rijswijk, de RDW in Veendam en het min. van onderwijs in Kijkduin.
* Openingen van exposities. Onder andere ‘Pendant les Vendanges’ in Galerie Postel te Groningen. Geheel in stijl als francofiel met een Citroën DS ‘Snoek’. Dit optreden staat er speciaal bij, omdat Suzanne Postel een schat is en een prachtige galerie heeft. Kijk maar… hier

* Opluistering van het feest ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van Wijne en Barends cargadoors in Delfzijl in de rol de heer Johan Herman Wijne, oprichter van het bedrijf in 1855.
* Acteur in promotiefilmpjes van Essent, woningbouwvereniging Nijestee en anderen.

* Presentator tijdens de Uitmarkten in Amsterdam (1998, ’99 en ’00) en in Den Haag, Diligentia (2005). De Uitmarkt in Amsterdam schiet er de laatste jaren helaas bij in, omdat die samenvalt met het Noorderzon Festival in Groningen, waar Arno al sinds 2001 jaarlijks zijn eigen talkshow ‘Arno’s Aperitief’ presenteert.
* Presentator van de Aperitief Talkshow ‘Fladderak’ op het Pinksterblom Festival in Midwolda, 2005. Dit single festival, georganiseerd door BAS-IS uit Groningen in samenwerking met de Volkskrant vond ook weer in 2006 plaats. Dit keer in Frederiksoord in Drenthe. En behalve ‘Fladderak’ opende Arno het festival op vrijdagavond bij het kampvuur. Het optreden werd extra intiem toen na het eerste liedje de stroom uitviel en Bas en Hendrik Jan verder moesten op accordeon en accoustische gitaar.

* En verder nog een heleboel presentaties en optredens voor allerlei bedrijven en instellingen. Van architectenbureaus tot ziekenhuizen, van Kamers van Koophandel tot Instellingen voor dak- en thuislozen. U begrijpt; de prijzen variëren.

Belangstelling gekregen?
Ga dan voor meer informatie naar:
Broek & Buuren Theater & Evenementen
T 06 13967096 (Broek) –  06 13967095 (Buuren)
E theater@broekenbuuren.nl
I www.broekenbuuren.nl

This entry was posted in Schnabbel en babbel. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. Posted 5 mei 2011 at 19:36 | Permalink

    MH,
    Wij willen graag Arno van der Heide een expositie van Gertjan Scholte-Albers in onze galerie laten openen op zondag 29 mei 2011 om 15.30h.
    Graag verneem ik van U wat de kosten zijn en of hij hiertoe bereid is.Gertjan is een zeer bekend Groninger kunstenaar die al zijn werk in de buitenlucht maakt,zie zijn website.

    vr.gr. Henk Menger.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube