Arno’s Aperitief donderdag 20 augustus 2015


balk-website-aperitief

Hieronder een korte impressie van mijn 24/7 doen en laten op Noorderzon en van Arno’s  Aperitief op donderdag 20 augustus op Noorderzon 2015 in de Spiegeltent.
Foto’s Pjotr Wiese (Alle foto’s komen ook op facebook)
Een podcast van deze aflevering is hier te beluisteren:

 

Elmer's

Traditie! Elmer’s in de Nieuwe Ebbinge straat.

Om 11:00u ‘s ochtends beginnen Pjotr Wiese en ik de dag op ons kantoor; het terras van Elmer’s. Vandaag worden we verrast met een heuse kantoorinrichting op onze gereserveerde terrastafel. Daarna volgen de cappuccino’s en de ‘gelukskoekjes’.

Plantsoen

De Salon Perdu. De Spiegeltent waar we elf dagen lang met het Aperitief mogen neerstrijken.

Om 13:00u verplaatsen we de vergadering voor een breder overleg naar het Noorderplantsoen. Geert Oude Weernink (regisseur), Lieke van der Schoot (producer) en Bram Douwes (side kick en ‘man van de TV’) schuiven aan. Evenals Sylvia Bouwman, doventolk, die alvast wat tekst en uitleg komt vragen.

Rij - kassa

We beginnen om klokslag zes uur! Ook al staan er nog wat mensen buiten in de rij…

Het systeem van de kaartverkoop is enigszins gewijzigd. Voorheen kon je altijd nog op het laatste moment kaartjes kopen aan de tent. Nu moet dat van tevoren bij de kassa… Maar gelukkig staat er pal naast de Spiegeltent een kassa. Dus eigenlijk maakt het niet zoveel uit.

Blauw driehoekje

Het Blauwe driehoekje…

Nog niet iedereen heeft het concept van Noorderzon 2015 begrepen. We moeten massaal op de foto met een blauw driehoekje om gezamenlijk het Campagnebeeld van Noorderzon 2015 te vormen. Ik leg het nog één keer uit. En morgen nog één keer. En dat houd ik vol tot en met zondag 30 augustus als het Campagnebeeld voltooid moet zijn.

Gerard Nol van drogeworstuurgrunnen.nl

Gerard Nol van drogeworstuutgrunnen.nl

In de Aperitief Droge Worst Wedstrijd is het spits afgebeten door Gerard Nol met zijn “drogeworstuutgrunnen.nl
Het Aperitief publiek liet de applausmeter uitslaan naar 90 decibel.

Hapje DCP

Salade van doperwten, aarde van ontbijtkoek en gerookte makreel…

Dennis Nolle staat dit jaar niet ‘live’ te kokkerellen in de Spiegeltent (en dat scheelt een hoop herrie), maar hij sponsort nog steeds de overheerlijke amuses. De vegetariërs hadden geitenkaas in plaats van makreel. De mensen met een gluten-allergie hadden pech. Maar voor iedereen geldt: het recept is terug te vinden op de website van Dennis Cooking Place!
Hieronder het filmpje waarin Dennis zijn gerechtje aan de bezoekers introduceert:

Adam Barnes

Adam Barnes

Hij speelt later op de avond ‘met band’ in de Muzikale Huiskamer van Wishfull Music. Maar ook solo is Adam Barnes een genot om naar te luisteren.

Martin Franke

Martin Franke

De voorstelling Curve van Boukje Schweigman& en ‘Het Houten Huis’ uit Groningen staat tijdens het festival vrijwel doorlopend op het Bernoulliplein in Groningen. Martin Franke van Het Houten Huis maakte de soundscape en maakte daarvoor gebruik van de wonderlijkste instrumenten, waaronder zijn eigen zoontje! Hij demonstreert er een paar in het Aperitief. Alleen al hierom is het terugluisteren van de podcast (bovenaan dit blog) de moeite waard.

Geert Oude Weernink

Geert Oude Weernink met bloemen. En bier!

Aan het eind van het Aperitief werd onze hele crew aangenaam verrast door de Noorderzon organisatie. Want het festival bestaat dan weliswaar al 25 jaar, maar ook het Aperitief heeft een jubileum; 15 Jaar! Dank!

Jelle Valk (WERC)

Jelle Valk (WERC) is één van de bedenkers van het Campagnebeeld met blauwe driehoekjes . De bedoeling is om alle festivalgangers aan het fotograferen te krijgen, maar Jelle en zijn collegae geven graag het goede voorbeeld.

Nog meer blauwe driehoekjes

Nog meer blauwe driehoekjes fotograferen…

Met Chiemi naar de openingsvoorstelling

Na het eerste Aperitief ga ik met de Japanse danseres Chiemi naar de openingsvoorstelling van haar collegae Club Guy en Rony.

Tussen de bobo's.

Tussen de bobo’s op de tribune van de Romeo-tent. Première!

Commissaris van de Koning Max van den Berg

De commissaris van de Koning, Max van den Berg, is er ook. En vanaf nu verandert dit blog tijdelijk in een Royalty Rubriek.

College van B&W. Hier drie W's.

Want behalve de Commissaris van de koning was er ook het (bijna) voltallige college van B&W van Groningen. De wethouders Joost van Keulen, Roeland van der Schaaf en Paul de Rook wilden met alle liefde poseren in een blauwe Noorderzonse driehoeksverhouding.

Vierde 'W'.

En Mattias Gijsbertsen wilde uiteraard niet achterblijven.

En de 'B'.

Burgemeester Peter den Oudsten en D66 raadslid Fleur Woudstra. Hij met blauwe driehoek, zij met rode Spa. De burgemeester had na de openingsvoorstelling de erepenning van de gemeente Groningen uitgereikt aan Femke Eerland en Mark Yeoman, algemeen en artistiek directeur van Noorderozn.

Algemeen directeur van Noorderzon Femke Eerland met de zojuist ontvangen erepenning van de gemeente Groningen. Zelfde afbeelding als op het Campagnebeeld van het festival!

En even later kom ik haar tegen: Femke Eerland! Dolgelukkig met de zojuist ontvangen erepenning van de gemeente Groningen. En wat valt ons op? Zelfde afbeelding als in de trailer van het festival!

Beeldmerk Noorderzon 2015...

Beeldmerk in de trailer van Noorderzon 2015…

Penning… zie je wel!?! Het was voorbestemd…

Prachtige penning. En volledig verdiend. Noorderzon Groningen, van harte gefeliciteerd!

Op de Facebook Pagina van het Aperitief is Harry Voornhout ondertussen begonnen met een geheel eigen invulling van het gebruik van blauwe driehoekjes… vandaag aflevering 1 in Harry’s Origami Hoekje

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. W. van der Heyden
    Posted 23 augustus 2015 at 13:50 | Permalink

    Grandioos Arno Het wordt jaarlijks beter. Wij komen ook nog kijken.
    Sterkte en succes deze week

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube