Arno’s Aperitief vrijdag 21 augustus 2015


balk-website-aperitief

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van Arno’s Aperitief van vrijdag 21 augustus op Noorderzon 2015 in de Spiegeltent.
Foto’s Pjotr Wiese (Alle foto’s komen ook op facebook)
Een podcast van deze aflevering is hier te beluisteren:

 

Elmer's

Elmer’s

Onze werkdag begint om 11:00u bij Elmer’s in de Ebbingestraat. Dus nu niet denken… ‘oh, dit blog heb ik al gelezen’. Nee, zo begint standaard onze dag en dus ook dit blog. Rond 13:00 vertrekken we richting Noorderplantsoen voor de redactievergadering en verdere voorbereiding van het Aperitief.

Aperitief Droge Worst Wedstrijd

Voorbereiding ‘Aperitief Droge Worst Wedstrijd’

Eén van mijn belangrijkste taken. Hangen de worsten voor de Aperitief Droge Worst Wedstrijd goed? Vandaag is Slager Jan Nomden uit Oostwold aan de beurt. Hij was getipt op de Face Book Pagina van Arno’s Aperitief door Gerrit Blaauw. Jan zegde onmiddellijk toe. Op één voorwaarde: “je hoeft niet zo nodig te zeggen dat de worsten van slagerij Nomden zijn, ik heb liever dat je een beetje reclame maakt voor de Barbecue Bus.” Bij deze Jan! En hartelijk dank. Je worsten zijn tot het laatste stukje op gegaan in de Spiegeltent. De applausmeter sloeg ferm uit. Edoch… pas op zondag 30 augustus maak ik bekend welke worst door het Aperitiefpubliek is uitverkoren tot ‘de lekkerste’.

BBQ Bus van Slager Jan Nomden uit Oostwold

BBQ Bus van Slager Jan Nomden uit Oostwold!

IMG_8346-Pjotr-Wiese

Dennis Nolle levert zijn amuses af bij de Spiegeltent.

Dennis Nolle (van Dennis Cooking Place) is al jaren onze sponsor van de amuse bij het Aperitief. Hij staat niet meer live te kokkerellen in de tent, maar levert zijn amuses in een koelbox af bij de tent. Vandaag eten we: tomatentapenade met parmezaanse kaas op toast. In het filmpje hieronder introduceert hij het gerechtje. En als je het zelf wilt proberen; alle recepten staan op de website van Dennis.

Jo!

Jo!

Traditie! Op de tweede dag van Noorderzon komt Jo langs om de boze geesten uit de tent te verdrijven en de goede geesten uit te nodigen. Met ‘rombommerdebom’ op de trom en lage zangtonen verjaagt hij de boze geesten om vervolgens met een lieflijk belletje en een branden stukje hout van een heilige uit Peru de goede geesten te ‘nuigen’, zoals dat in goed Gronings heet.

TV test

Bram Douwes van RTV Noord

Jo zijn werk is niet helemaal gelukt… er loopt nog één kwade geest in de tent. Bram Douwes neemt op vrijdag het Aperitief volledig over, want hij moet op TV! Live! In plaats van de begintune van het Aperitief horen we om klokslag 18:00u dit:

 

Femke Eerland

Bram barst los

In ‘Noord Vandaag‘ doet hij verslag van Noorderzon rechtstreeks vanuit de Spiegeltent en hij interviewt algemeen directeur Femke Eerland in verband met de erepenning die Noorderzon gisteren heeft ontvangen uit handen van burgemeester Peter den Oudsten.

IMG_8406-Pjotr-Wiese

Annemieke Lowijs

Artist in residence Ron Glasbeek schildert van daag Annemieke Lowijs, bouwcoördinator van Noorderzon. Op zondag 30 augustus gaat Ron zijn tien portretten tentoonstellen als ‘dwarsdoorsnede’ van 25 jaar Noorderzon. Wat er daarna met de werken gaat gebeuren weet hij nog niet. Misschien komen ze te angen in zijn nieuwe ‘winkeltje’. In de Pluimenstraat in Groningen (steegje naast de failliete biljartfabriek aan het Schuitendiep) stellen hij en zijn vriendin Maria Koijck elke zaterdagmiddag vanaf 14:00u hun atelier open voor bezoekers.

BRTHR - Phillip Eissler en Joshua Brettschneider

BRTHR – Phillip Eissler en Joshua Brettschneider

Phillip en Joshua uit Stuttgart hadden drie dikke files achter de kiezen toen ze op het nippertje in Groningen arriveerden voor hun optreden in het Aperitief. Daarna snel eten en om 20:00u optreden in de sfeervolle muzikale huiskamer van Wishfulmusic op het festivalterrein.

Loat Nait

Chaos in de tent met ‘Loat Nait’.

Frank den Hollander en Alina Kiers zijn graag geziene gasten op Noorderzon. Dit jaar staan ze met -jawel- een parodie op een talkshow in één van de containers aan de Lelysingel. Fokko Jelsma en Marieke Klooster maken het team (en de chaos!) compleet. Hilarische voorstelling, zes keer per avond (vanaf 19:00u) tot en met maandag 24 augustus.

'Kutlie'

Marieke Klooster aka ‘Kutlie’. Althans zo spreek je uit.

Prof Dr Goffe Jensma

En dit is niet Frank den Hollander, maar Prof Dr Goffe Jensma.

Alleen al voor zijn verhaal over dierentaal zou je de podcast van dit Aperitief moeten beluisteren. Onderhoudend en leerzaam. Hij geeft zijn college over dierentaal bij voorkeur aan kinderen, omdat volwassen niet met dieren kunnen communiceren. Kinderen antropomorfiseren nog niet. De tijd was om toen we net aan de ontrafeling van de ‘Wet van de 51e aap’ waren begonnen. Misschien kom ik daar nog wel een keer op terug. Misschien vanavond al wel in aflevering 3 van het Aperitief om 18:00u in de Spiegeltent op Noorderzon.

Anne van de Utvalgte

Anne Halton van de Utvalgte

Na het Aperitef gaan we altijd een hapje eten ‘op Zuid’ at the Artists Dining Place. En wie tref ik daar? Anne Halton van de Utvalgte uit Oslo. Ze was eerder te gast in 2010 en 2012. Na het hartelijk weerzien borrelde de vraag op waarom ze nog niet staan ingeroosterd voor een bezoekje aan ons Aperitief. Wat blijkt; ze spelen in de Schouwburg en hebben elke avond (vanaf zaterdag 22) om 20:00u aanvang. In verband met twee uur voorbereiding per voorstelling kunnen ze onmogelijk tussen 18:00 en 19:00u in de Spiegeltent zijn. Daarom ga ik morgen met fotograaf/cameraman Pjotr Wiese naar de schouwburg om een kleine reportage te maken van hun opbouw en  repetitie. Hierover morgen meer!

FC Groningen wint met 2-0

De avond sluit af in stijl. Met een biertje op het Spiegelterras brengt Bram het verheugende nieuws, dat de Trots van het Noorden, onze eigen FC heeft gewonnen van een andere voetbalclub. Tijdens Noorderzon vergeet ik altijd dat er ook nog andere dingen gebeuren op de wereld. En die dingen interesseren me ook eigenlijk elf dagen geen moer.
Tot morgen.

Oh ja, vergeet niet aflevering twee van de Cursus ‘Vouwen met een blauw driehoekje van Harry Voornhout te bekijken
 

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. Posted 23 augustus 2015 at 16:33 | Permalink

    Mooie avond en een heerlijk Arno’s Aperitief zo voor het hoofddiner: Noorderzon. Foto van de Barbecuebus is gemaakt door: OalDamster.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube