Arno’s Aperitief vrijdag 16 augustus 2013

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van de tweede aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2013 in de Spiegeltent, de ‘Salon Perdu’. Foto’s Pjotr Wiese.

IMG_7543

Vlak voor aanvang…

… en onze hoofdgast heeft een uur geleden gebeld dat hij nog in de file staat in Duitsland. Ik kijk uiterlijk onbewogen edoch van binnen stervend van de zenuwen op mijn telefoon. “Bel me!”

IMG_7555

Faustus

Het Aperitief is begonnen. Terwijl het publiek geniet van de geweldig mooie muziek van Benji Kirkpatrick, Saul Rose en Paul Sartin van ‘Faustus‘ hoop ik op een bericht van hoofdgast Olivier Rannou…
Gelukkig speelde Faustus later (toen Olivier was gearriveerd) nog twee keer en heb ook ik kunnen genieten van hun eerste optreden buiten The United Kingdom.  Kort fragment van Faustus.

IMG_7591

Tiedo

Tiedo werd ‘down under’ geboren, groeide op in Friesland, maar zocht zijn heil in Groningen. Inmiddels reikt zijn blik alweer over de horizon… hij wil naar Noorwegen. Toch heeft hij voor zijn liedjes een tijdje geleden de Engelse taal verruild voor het Nederlands. Maar ach… Cornelis Vreeswijk heeft het in Zweden ook gered.

Het gesprek met Tiedo staat hier
Morgen, zaterdag 17 augustus om 17:00u speelt Tiedo op ‘Zuid’ met band: Diederik Idema op toetsen, Bert van Erk op contrabas en Steve Altenberg op drums. In het Aperitief speelde hij solo: Mee met de stroom

IMG_7593

Olivier Rannou

Onze hoofdgast van vanavond. Op vakantie met vrouw en kinderen in Denemarken, maar bereid om een dag eerder naar Groningen te komen voor een gesprekje, een hapje en een drankje in het Aperitief. Meer dan zes uur aan één stuk in de auto, files in Duitsland, excuses per sms en uiteindelijk toch op het nippertje in de Spiegeltent. Geert Oude Weernink (regisseur van het Aperitief) sputterde tijdens het liedje van Tiedo in mijn ‘oortje’: Olivier est arrivé!
Hij is van Compagnie Bakélite dat prachtig ‘object-theater’ maakt. Zaterdag 17 augustus en zondag 18 augustus staat hij met de voorstelling “Braquage” (Overval)  in de Ophelia tent. Zaterdag (19:30u) zit bijna vol, voor zondag (16:00u en 19:30u) zijn er nog kaarten. Luister naar deze bijzonder sympathieke man: Olivier Rannou

IMG_7597

Dennis Nolle maakte speciaal voor onze Franse hoofdgast een klassieke ratatouille!

IMG_7725

Het resultaat: Ratatouille! (There is a rat in the kitchen…)

Dennis *Cooking Place* Nolle is al jaren onze hoofdsponsor. Elke avond trakteert hij op een heerlijke amuse bij Arno’s Aperitief. En de recepten van al dat lekkers zijn terug te vinden op zijn eigen website.

IMG_7632

Dinanda Luttikhedde

Dinanda Luttikhedde is ‘visual artist’ en staat reeds voor de derde keer op Noorderzon. Dit keer met haar voorstelling ‘Duif‘. Duif is een stille film over hoop en verlangen. Dinanda vertoont die film door heel Nederland. Maar bijzonder is dat ze een plaatselijke fanfare benadert om live muziek te maken bij de vertoning van ‘Duif.’ En ze zoekt naar plekken waar haar publiek echt kennis kan maken met de liefde die mensen voor duiven kunnen voelen en van duiven kunnen krijgen. In Groningen vond ze de ‘Duiventuin’ van (onder andere) Roelof van der Velde.

IMG_7639

Roelof (Roepnaam Rrrrrrrrrroelie) van der Velde

Roelie is duivenmelker en hij begeleidt het publiek naar en tijdens de vertoning van ‘Duif’. Zijn twee liefste duiven heeft hij meegenomen naar de Spiegeltent. Dit is Johanna, gekregen van en vernoemd naar zijn overleden vrouw. Heel soms is het stil in De Spiegeltent tijdens het Aperitief…
Dinanda Luttikhedde en Roelie van der Velde

IMG_7605

En de mannen  van Faustus dachten ondertussen: “Waar zijn we in vredesnaam terecht gekomen?”

IMG_7678

Bas Doosje

Bas Doosje is namens het Waterbedrijf Groningen te gast in het Aperitief. Hij is professioneel cocktail-shaker en maakt hier een… watershake! ‘Laat je niet flessen, drink water’ is de slogan van het waterbedrijf, dat op meerdere plaatsen in het Noorderplantsoen ‘tap-punten’ heeft. Vul je eigen flesje bij met overheerlijk glashelder kraanwater. Om deze actie te promoten staat Bas elke avond tussen 20:00 en 21:00u Watershakes te maken voor het langswandelende publiek.

IMG_7687

Vers fruit, blaadje munt… ijs erbij en… kraanwater! De Duurzame  Dorstlesser van het Waterbedrijf Groningen. Soort vruchtwater zou je kunnen zeggen. Heerlijk!

Hier de toelichting van Bas Doosje

IMG_7717

Onze ‘Artist in Residence’: Ron Glasbeek.

Ron zit elke avond achter in de Spiegeltent en schetst een aantal van onze gasten. Het resultaat hangen we op aan ons levend prikbord, het strokartonnen decor van Arno’s Aperitief.

IMG_7734

De promo of trailer (of hoe noem je dat) voor morgen is in de maak.

Direct na afloop van het Aperitief nemen Bram (vandaag in de rol van Edzo de Boer, ambtenaar van de Culturele Stand in Beerta) en ik het programma nog even door. En we blikken vooruit op het Aperitief van morgen. Johanna Seelbach, bijgestaan door haar zus Marie, leggen het vast en het resultaat ziet u hieronder.

Het Dagblad van het Noorden schreef de volgende dag:
DvhN-za17

 

 

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube